Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή ένταση – Η Λευκορωσία κάλεσε εσπευσμένα τον Πολωνό επιτετραμμένο για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της

Σοβαρή ένταση – Η Λευκορωσία κάλεσε εσπευσμένα τον Πολωνό επιτετραμμένο για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της
Συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου της καταγγέλλει η Λευκορωσία
Η Λευκορωσία έχει αναφέρει πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από πολωνικά αεροσκάφη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε την Παρασκευή (3/11/2023) ο Valery Revenko, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας της χώρας.
«Στις 2 Νοεμβρίου 2023, ένα μονοκινητήριο πολωνικό αεροσκάφος σε αποστολή περιπολίας πέρασε στη Λευκορωσία σε βάθος έως και 200 μέτρων και μάλιστα πολλές φορές.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Πολωνία έχει διαπράξει πέντε τέτοιες παραβάσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως ακραίες», έγραψε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X.
Νωρίτερα, ο Πολωνός Επιτετραμμένος στη Λευκορωσία Martin Wojciechowski κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το περιστατικό της 2ας Νοεμβρίου.
Το Μινσκ απαίτησε από τη Βαρσοβία να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα και να λάβει μέτρα για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.
Το υπουργείο τόνισε επίσης ότι η αμέλεια δεν αποτελεί δικαιολογία για την πτήση στη συνοριακή περιοχή.
Η Λευκορωσία εξέφρασε παρόμοια διαμαρτυρία στη Βαρσοβία στις 28 Σεπτεμβρίου, αφού ένα πολωνικό ελικόπτερο πέρασε δύο φορές μέσα στη χώρα.
Σχολιάζοντας την παραβίαση των συνόρων την 1η Σεπτεμβρίου από πολωνικό ελικόπτερο, ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας Viktor Khrenin είπε ότι το Μινσκ δεν τη θεωρεί προκλητική ενέργεια αλλά μάλλον αποτέλεσμα της ανικανότητας των Πολωνών πιλότων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης