Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε δίκη με τον αντιτρομοκρατικό νόμο δύο γυναίκες επειδή φορούσαν αυτοκόλλητα που παρέπεμπαν στη Hamas

Μ. Βρετανία: Σε δίκη με τον αντιτρομοκρατικό νόμο δύο γυναίκες επειδή φορούσαν αυτοκόλλητα που παρέπεμπαν στη Hamas
Τους ασκήθηκε δίωξη με βάση τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο και θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 10 Νοεμβρίου
Δύο γυναίκες κατηγορούνται για τρομοκρατία στη Βρετανία επειδή πρόβαλαν σύμβολα της Hamas σε μια διαδήλωση στο Λονδίνο, ανακοίνωσε την Παρασκευή 3/11 η αστυνομία, εκφράζοντας ανησυχίες για «ριζοσπαστικοποίηση» ως αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.
Μετά την επίθεση της Hamas στο ισραηλινό έδαφος, τον περασμένο μήνα και τα αντίποινα του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα επικρατεί ένταση στη Βρετανία και σε άλλες χώρες.
Στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων απαιτούν από τη βρετανική κυβέρνηση να ζητήσει κατάπαυση του πυρός.
Οι κατηγορούμενες συμμετείχαν σε μια διαδήλωση στις 14 Οκτωβρίου και φέρεται ότι φορούσαν αυτοκόλλητα με εικόνες ανθρώπων που πετούν με αλεξίπτωτο πλαγιάς – μια συγκαλυμμένη αναφορά στη Hamas.
Τους ασκήθηκε δίωξη με βάση τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο και θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 10 Νοεμβρίου.
Ορισμένοι από τους μαχητές της Hamas χρησιμοποίησαν αλεξίπτωτα πλαγιάς για να εξαπολύσουν την επίθεσή τους στο Ισραήλ.
Η Hamas είναι χαρακτηρισμένη τρομοκρατική οργάνωση στη Βρετανία και οι εισαγγελικές αρχές είπαν ότι οι εικόνες αυτές «εγείρουν την υποψία» ότι οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν την οργάνωση αυτήν.
Ο Dominic Murphy, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, εξέφρασε την ανησυχία ότι «ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα μια νόμιμη διαδήλωση διαμαρτυρίας για να πραγματοποιήσουν εγκληματικές ή ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες».
Σημείωσε επίσης ότι τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή «μπορεί να λειτουργήσουν ως παράγοντας ριζοσπαστικοποίησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης