Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από το 75% των εργαζομένων πιστεύει ότι θα απέδιδε καλύτερα με τετραήμερη εργασία

ΗΠΑ: Πάνω από το 75% των εργαζομένων πιστεύει ότι θα απέδιδε καλύτερα με τετραήμερη εργασία
Απορρίπτουν την εξ αποστάσεως εργασία οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ
Καθώς οι νεότερες γενιές, ιδιαίτερα η Gen Z και οι Millenials μεγαλώνουν και πρόκειται να αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού, οι προσδοκίες από τους εργαζόμενους στο χώρο εργασίας αλλάζουν.
Μια τέτοια αλλαγή είναι η πλειοψηφικη, πια, αποδοχή του αιτήματος για 4ήμερη εβδομάδα εργασίας.
Πιο συκγκεκριμένα, μεταξύ των εργαζομένων στις ΗΠΑ, πάνω από το 75% πιστεύει ότι θα μπορούσε να ολοκληρώσει τον τρέχοντα φόρτο εργασίας τους σε τέσσερις ημέρες εργασίας, παρά πέντε, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Fiverr.
Οι Millennials, που αποτελούν περίπου το 35% του σημερινού εργατικού δυναμικού, ήταν οι πιο ένθερμοι οπαδοί της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας με το 87% να συμφωνεί.
Η Fiverr, μια διαδικτυακή αγορά εργασίας για ελεύθερους επαγγελματίες, διεξήγαγε την έρευνα σε περισσότερους από 1.000 εργαζομένους παγκοσμίως τον Αύγουστο, περιγράφοντας τις αλλαγές και τις διαφορές μεταξύ των γενεών στις τάσεις στο χώρο εργασίας.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι, ενώ συνολικά οι νεότερες γενιές εργαζομένων απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια εργασίας τους, προτιμούν τις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις από την εξ αποστάσεως εργασία.
Αλλά οι τρέχουσες τάσεις στο χώρο εργασίας δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα αυτά τα αιτήματα.
Ο ετήσιος Δείκτης Workplace της εταιρείας συμβούλων EY διαπίστωσε ότι, αν και η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας έχει κερδίσει δημοτικότητα στο εξωτερικό, μέχρι πρόσφατα είχε ελάχιστη απήχηση στις εταιρείες των ΗΠΑ.
«Υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα σε αυτά που λένε οι εργαζόμενοι και σε αυτά που κάνουν οι εργοδότες», δήλωσε στο CNBC Make It ο Michal Miller Levi, ανώτερος διευθυντής έρευνας αγοράς και πληροφοριών πελατών στο Fiverr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης