Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή για το ασύλληπτο λουτρό αίματος στη Γάζα – Οι Ισραηλινοί χτύπησαν νοσοκομείο και σχολείο, σκότωσαν 90 Παλαιστίνιους

Οργή για το ασύλληπτο λουτρό αίματος στη Γάζα  – Οι Ισραηλινοί χτύπησαν νοσοκομείο και σχολείο, σκότωσαν 90 Παλαιστίνιους
Εγκλήματα πολέμου στη Γάζα - Περισσότεροι από 70 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από βομβαρδισμό στο νοσοκομείο al-Shifa - Οι Ισραηλινοί χτύπησαν  και το Γαλλικό Ινστιτούτο, εξηγήσεις ζητεί ο Macron
Σχετικά Άρθρα
(συνεχές upd) Ασύλληπτων διαστάσεων σφαγή συντελείται στη Γάζα με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) να επιτίθενται εναντίον αμάχων ακόμη και νοσοκομείων και σχολείων, προκαλώντας μία πραγματική αιματοχυσία που δεν έχει προηγούμενο. 
Μέσα σε λίγες ώρες βρήκαν τον θάνατο 90 άμαχοι από βομβαρδισμό εισόδου νοσοκομείου και σχολείου στη Γάζα.
Τουλάχιστον 70 Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο την είσοδο του νοσοκομείου al-Shifa στη μαρτυρική πόλη της Γάζας την Παρασκευή (3/11/2023), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. 
Λίγες ώρες αργότερα ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν και σχολείο στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.
Από τις επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι,  

Οι αρχές της Γάζας χαρακτήρισαν και πάλι την επίθεση στο νοσοκομείο «μια σφαγή» και κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον του παλαιστινιακού λαού, των τραυματιών και του νοσηλευτικού προσωπικού.
«Καλούμε τους πάντες να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για να διασφαλίσουμε τη μεταφορά θυμάτων και ασθενών και να επιτρέψουμε τη διοχέτευση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας», ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Συνολικά πάνω από 9.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών στη Γάζα.


gaza_ambulance.jpg

gaza_2_3.JPG
Προκαλεί το Ισραήλ: Ασθενοφόρα της Hamas


Με προκλητικό κυνισμό ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι «το αεροσκάφος του έπληξε ασθενοφόρο» έξω από το νοσοκομείο al-Shifa.
Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιείται από μαχητές της Hamas.
Tα ασθενοφόρα μεταφέρουν τραυματισμένους ασθενείς στο συνοριακό πέρασμα της Rafah με την Αίγυπτο.
«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ενημερώσαμε όλο τον κόσμο, ότι αυτά τα θύματα ήταν παραταγμένα σε αυτά τα ασθενοφόρα», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.
«Πρόκειται για ιατρική αυτοκινητοπομπή».
gaza_3_4.JPG

Ένας δημοσιογράφος του AFP στο σημείο λέει ότι είδαν πολλές σορούς δίπλα σε ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο.
Πλάνα δείχνουν ματωμένες γυναίκες και παιδιά σκορπισμένα στο τσιμέντο έξω από τα ασθενοφόρα.
Πολλά νοσοκομεία της Γάζας έχουν επίσης αναγκαστεί να κλείσουν ή βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης λόγω βομβαρδισμών ή έλλειψης καυσίμων.
Η Hamas από την πλευρά της προειδοποιεί ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «κατάρα» για το Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνεται η βία στα σύνορα με το Λίβανο.
4_131.JPG
Έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για κατάπαυση του πυρός

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus απηύθυνε νέα έκκληση για κατάπαυση του πυρός μετά την εγκληματική επίθεση.
«Επαναλαμβάνουμε: οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι εγκαταστάσεις και τα ασθενοφόρα πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή. Πάντα», σημείωσε.

Το Ισραήλ βομβάρδισαν και σχολείο με αμάχους στη Βόρεια Γάζα - Πάνω από 20 νεκροί

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε το σχολείο Osama Ben Zaid που διοικείται από τον ΟΗΕ, στη συνοικία Saftawi της βόρειας Γάζας, το οποίο φιλοξενούσε εσωτερικά εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, οι οποίοι ήλπιζαν ότι το κτίριο θα ήταν καταφύγιο.
Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ισραηλινή επίθεση στο σχολείο.
Δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.
Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο ινδονησιακό νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας. Οι Ισραηλινοί χτύπησαν το AFP και το Γαλλικό Ινστιτούτο – Εξηγήσεις ζητεί ο Macron

Ο Ισραηλινός στρατός πλήττει αδιακρίτως τα πάντα ακόμη και φορείς και οργανισμούς, που δεν είναι παλαιστινιακοί.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Γάζα έγιναν στόχος και χτυπήθηκαν από ισραηλινό στρατιωτικό πλήγμα.
Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας απαιτεί εξηγήσεις από Ισραήλ «χωρίς καμία καθυστέρηση».

Το AFP διέσυρε τον Blinken

Oι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) διέσυραν τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ.
Τον ρώτησαν για τον ισραηλινό βομβαρδισμό του γραφείου τους στη Γάζα και εκείνος μην απαντώντας περιορίστηκε να δηλώσει πόσο πολύ θαυμάζει τους δημοσιογράφους.
Εξάλλου ο Blinken περιορίστηκε να εκλιπαρήσει το Ισραήλ να ελαχιστοποιήσει τα θύματα – αμάχους από τους βομβαρδισμούς του από το να ζητήσει κατάπαυση του πυρός.
«Έχουμε παράσχει συμβουλές στο Ισραήλ που μόνο οι καλύτεροι φίλοι μπορούν να προσφέρουν για το πώς να ελαχιστοποιηθούν οι θάνατοι αμάχων, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τους στόχους του να βρει και να τελειώσει τους τρομοκράτες της Hamas και την υποδομή βίας τους.
Σήμερα, μίλησα με τον πρωθυπουργό Netanyahu και άλλους ανώτερους αξιωματούχους σχετικά με συγκεκριμένα βήματα για να γίνει αυτό», είπε προκλητικά ο Blinken το γεράκι του State Department.
Ο Blinken επανέλαβε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει τονίσει την ανάγκη το Ισραήλ να επιχειρεί σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο βομβαρδισμός του Γαλλικού Ινστιτούτου και του AFP έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία που ζητά άμεσα εξηγήσεις από το Ισραήλ.
5_46.jpg
Σοκάρουν τα στοιχεία του ΟΗΕ: 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται κάθε μέρα στη Γάζα


Ο ΟΗΕ κάνει γνωστό ότι υπάρχουν περίπου 50.000 έγκυες γυναίκες στη Γάζα και περισσότερες από 180 από αυτές γεννούν καθημερινά.
Περίπου το 15% των γυναικών αναμένεται να παρουσιάσουν επιπλοκές εγκυμοσύνης ή γέννησης.
«Οι μητρικοί θάνατοι αναμένεται να αυξηθούν λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε επαρκή περίθαλψη», ανέφεραν οι υπηρεσίες του ΟΗΕ.
«Ο ψυχολογικός αντίκτυπος των εχθροπραξιών έχει επίσης άμεσες –και μερικές φορές θανατηφόρες– συνέπειες στην αναπαραγωγική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των αποβολών που προκαλούνται από το στρες, των θνησιγενών και των πρόωρων τοκετών», ανέφεραν.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, 2.326 γυναίκες και 3.760 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.
Αυτό σημαίνει ότι 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά - μερικά από αυτά μόλις λίγων μηνών.

Οργή επικρατεί στη Λατινική Αμερική για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ονδούρας ανακοίνωσε ότι ο πρεσβευτής της στο Ισραήλ ανακλήθηκε λόγω παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα.
Η Κολομβία και η Χιλή έχουν επίσης ανακαλέσει τους πρεσβευτές τους στο Ισραήλ, ενώ η Βολιβία διέκοψε εντελώς τις σχέσεις με το Τελ Αβίβ, ως απάντηση στις ενέργειες του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα.

Hamas: Σε δύσκολη θέση το Ισραήλ


Ο αρχηγός της Hamas Ismail Haniyeh υποστηρίζει ότι οι τελευταίες επιθέσεις αντικατοπτρίζουν τη «δύσκολη κατάσταση» του Ισραήλ στο πεδίο.
Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Hamas, εξέδωσε δήλωση με την οποία καταδίκασε τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις σε ασθενοφόρα και ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
«Αυτές οι σφαγές αντικατοπτρίζουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι κατοχικές και οι χερσαίες δυνάμεις της καθώς πολεμούνται από τους αντιστασιακούς μας μαχητές, οι οποίοι υπερασπίζονται τη γη μας και εκδικούνται χιλιάδες μάρτυρες» τόνισε σχετικά ο Haniyeh.
Mάλιστα ξεκαθάρισε ότι «η αντίσταση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον λαό μας με όλες της τις δυνάμεις».
Ο Haniyeh κάλεσε, επίσης, τη γειτονική Αίγυπτο να ανοίξει πλήρως το συνοριακό πέρασμα της Rafah και κάλεσε τους ανθρώπους στην περιοχή και τον κόσμο να «συνεχίσουν να εκφράζουν την οργή τους» ως απάντηση στο Ισραήλ και τους συμμάχους του.
Καταλήγοντας, ο αρχηγός της παλαιστινιακής οργάνωσης προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να τηρήσει τις «ανθρωπιστικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες» της και να εφαρμόσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που ζητούν τον τερματισμό της «γενοκτονίας που διαπράττεται κατά του λαού μας στη Γάζα».


map_gaza.jpg
6_45.jpg

ambulance_gaza_strip.JPG
Πύραυλος της Hamas έπεσε δίπλα σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους


Επίθεση με ρουκέτα σημειώθηκε στην πόλη Sderot του Ισραήλ το απόγευμα της Παρασκευής 3/11, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, στο σημείο που βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία.
Οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν αμέσως να καλυφθούν σε καταφύγιο, συγκεκριμένα σε κοντινό σχολείο. Από την έκρηξη διαλύθηκαν αυτοκίνητα και ήχησε συναγερμός.
Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, ανέφερε ότι στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον 6-70 άτομα, από όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά μέσα αλλά και ΜΜΕ άλλων χωρών, όπως της Τουρκίας και της Ισπανίας.
Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού, πυροσβεστικό όχημα και ειδικοί εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
sderot.jpg

Ισραήλ: Σφοδρές μάχες στην πόλη της Γάζας

Για σφοδρές μάχες Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Hamas μέσα στην πόλη της Γάζας κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος υποστηρίζει ότι κατάφερε να εντοπίσει και να διαλύσει μέρος του υπόγειου δικτύου των τούνελ της παλαιστινιακής οργάνωσης.
«Οι δυνάμεις μας σκοτώνουν τρομοκράτες σε μάχες στενής επαφής σε οποιοδήποτε μέρος απαιτείται μάχη, ακόμα κι αν είναι δύσκολο, ο Ισραηλινός Στρατός και οι στρατιώτες του έχουν το πλεονέκτημα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Daniel Hagari, υποστηρίζοντας ότι τα ισραηλινά στρατεύματα κινούνται μέσα στην πόλη, συνοδευόμενα από τμήματα εξουδετέρωσης ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών.
Σημειώνεται πως η προηγούμενη ενημέρωση έκανε λόγο για σφοδρές μάχες περιμετρικά της πόλης της Γάζας, αναφέροντας πως με τη βοήθεια του πυροβολικού και της αεροπορίας, οι ισραηλινές δυνάμεις κατάφεραν να καταστρέψουν υποδομές και να εξουδετερώσουν «τρομοκράτες».
«Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους εναντίον τους και επίσης πυροδότησαν αρκετούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς» αναφέρουν οι ΙDF.

Hezbollah: Ιερή μάχη, το Ισραήλ πιο αδύναμο από τον ιστό της αράχνης

Αφού ευχαρίστησε τους Ιρακινούς και τους αντάρτες της Υεμένης, ο ηγέτης της Hezbollah, Sheikh Hassan Nasrallah, κήρυξε ως «ιερή» τη μάχη κατά των Σιωνιστών.
Στο πολυαναμενόμενο διάγγελμα του, ο αρχηγός της Hezbollah, Sheikh Hassan Nasrallah, θρήνησε το μαρτύριο των νεκρών στην επιχείρηση Aqsa Typhoon.
Ο Nasrallah πρόσθεσε ότι η επιχείρηση Aqsa Typhoon επεκτάθηκε από τη Γάζα στον Λίβανο και σε άλλες περιοχές.
Τόνισε ότι πρόκειται για «μάχη ενάντια στους σιωνιστές εισβολείς».«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη δύναμη των Παλαιστινίων», είπε.
Ο Nasrallah ευχαρίστησε δυνάμεις του Ιράκ και της Υεμένης που μπήκαν στην καρδιά της Μάχης του τυφώνα Aqsa».
Είπε ότι υπάρχουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις φυλακές της Ισραηλινής Κατοχής «χωρίς κανείς να σηκώσει το δάχτυλό του».
Η επιχείρηση Aqsa Typhoon είναι μια «εξ ολοκλήρου παλαιστινιακή μάχη και δεν έχει καμία σχέση με κανένα περιφερειακό ζήτημα», είπε.

nasrallah_2.JPG
«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι πραγματικοί λήπτες των αποφάσεων είναι οι ηγέτες της αντίστασης και οι υποστηρικτές της υπόθεσης».
«Η επιχείρηση προκάλεσε μια σεισμική αλλαγή σε όλες τις πτυχές, ασφαλείας, στρατιωτικές, ψυχολογικές και ηθικές, της κατοχικής οντότητας», ανέφερε ο Nasrallah.
«Απέδειξε ότι η κατοχική οντότητα είναι πιο αδύναμη από τον ιστό της αράχνης».
«Η Αμερική, μαζί με τον πρόεδρό της και τον υπουργό Εξωτερικών, έσπευσαν να υποστηρίξουν την οντότητα που κλονίστηκε από την επιχείρηση Aqsa Typhoon».
«Η οντότητα κατοχής ζήτησε όπλα και κεφάλαια από την Αμερική από την πρώτη ημέρα της επιχείρησης Aqsa Typhoon».
«Ο χρόνος της επιχείρησης n υπολογίστηκε και οδήγησε το Ισραήλ σε κατάσταση σύγχυσης».
Ο ηγέτης της Hezbollah δεν εξήγγειλε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του Ισραήλ, αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση των επιθέσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όπως είπε οι μάχες στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ μπορεί να φαίνονται μία μέτρια κατάσταση αλλά είναι σημαντική.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα αρκεστούμε σε αυτό, τόνισε ο Nasrallah.

nasrallah.JPG

Netanyahu σε Hezbollah: Μην μας δοκιμάζετε, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα σας κοστίσει

Ενώ ο αρχηγός της Hezbollah έδινε το διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Netanyahu δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μέχρι η Hamas να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους της.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας επιχειρούν με πλήρη ισχύ σε όλα τα μέτωπα, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken.

Πρόταση συμβιβασμού για κρατούμενους – ομήρους

Η Hamas είναι έτοιμη για πλήρη συμβιβασμό με το Ισραήλ όσον αφορά το θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων και ομήρων υποστήριξε ο Ghazi Hamad, μέλος του πολιτικού γραφείου της Hamas.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ο Hamad είπε ότι η Hamas είναι έτοιμη για πλήρη συμβιβασμό όσον αφορά την ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων με τους Ισραηλινούς και μη ομήρους που κρατά μετά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.
«Θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν σπίτι τους.
Επιπλέον, θέλουμε οι κρατούμενοι μας να πάνε στα σπίτια τους τώρα.
Πιστεύω λοιπόν ότι τώρα είμαστε έτοιμοι για έναν πλήρη συμβιβασμό, για μια συμφωνία για την απελευθέρωση όλων των ομήρων, τόσο πολιτών όσο και στρατιωτών, και στην απελευθέρωση όλων των κρατουμένων στα κέντρα κράτησης του Ισραήλ» είπε ο Hamad.
Εκτιμάται πάντως ότι είναι απίθανο το Ισραήλ να δεχθεί αυτήν την πρόταση.

gaza_ruins.jpg
Hamas: Θα συνεχίσουμε τις μάχες

Σύμφωνα με τον Hamad, η Hamas θα συνεχίσει τις μάχες κατά των δυνάμεων κατοχής επειδή, όπως είπε, «η Hamas έχει το νόμιμο δικαίωμα να το κάνει σε συμφωνία με το Διεθνή Νόμο»
Ο Hamad κάλεσε σε μια «παύση της επιθετικότητας» από το Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.
Όπως είπε, οι μαχητές της Hamas «δεν είχαν σκοπό» να σκοτώσουν αμάχους».
«Σύμφωνα με τις διατάξεις της θρησκείας μας, του Ισλάμ, απαγορεύεται να βλάψεις αμάχους ή να σκοτώσεις.
Τι συνέβη την πρώτη μέρα: όταν οι μαχητές μπήκαν στην επικράτεια του Ισραήλ, στον ελεύθερο χώρο, είδαν ανθρώπους, προέκυψαν δυσκολίες» τόνισε ο Hamad.

gaza_night.jpg
Αμερικανικά drones εκτελούν πτήσεις στη Γάζα αναζητώντας τους ομήρους που κρατά η Hamas

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν πτήσεις με άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Γάζα, ώστε να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στον εντοπισμό και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Hamas, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Patt Ryder ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «παρέχουν συμβουλές και βοήθεια στους Ισραηλινούς εταίρους» με αυτές τις πτήσεις που ξεκίνησαν «μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου».
Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές τουλάχιστον 240 όμηροι κρατούνται ακόμη από τη Hamas. Την Τετάρτη (1/11/2023) η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι επτά όμηροι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό ενώ στις 26 Οκτωβρίου υποστήριξε ότι «περίπου 50» όμηροι είχαν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

Αποκάλυψη Larry Johnson (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ έχουν υποστεί βαριές απώλειες στη Μέση Ανατολή που αποκρύπτονται από το Πεντάγωνο

Αμερικανικά στρατεύματα έχουν ολοένα μεγαλύτερες απώλειες από συνεχείς επιθέσεις σε βάσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά η Ουάσιγκτον δεν αποκαλύπτει αριθμούς απωλειών.
Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρώην αναλυτής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Larry Johnson σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο George Galloway.
Μάλιστα, ο Johnson τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή για τον αμερικανικό στρατό επιδεινώνεται σταθερά από την αρχή της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.
Σημειώνεται ότι στις 31 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Ryder είπε ότι από τις 17 Οκτωβρίου έχουν γίνει συνολικά 27 επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή: 16 στο Ιράκ, 11 στη Συρία.
Με τη σειρά του, ο αρχηγός του Πενταγώνου Lloyd Austin απαίτησε τον τερματισμό των επιθέσεων κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιήθηκαν, κατά τη γνώμη του, με την υποστήριξη του Ιράν.
Σύμφωνα με τον Austin, 21 στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων.
Στον αντίποδα, στις 24 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης του Ιράκ, Jaafar al-Husseini, υποστήριξε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen ότι «μονάδες Μουτζαχεντίν έδρασαν στο πλευρό των Παλαιστινίων αδελφών στη Λωρίδα της Γάζας και, προκειμένου να τους υποστηρίξουν, κατεύθυναν τους επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις».

usa_5.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης