Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aρχηγός Hamas: Οι τελευταίες επιθέσεις στη Γάζα φανερώνουν σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται το Ισραήλ

Aρχηγός Hamas: Οι τελευταίες επιθέσεις στη Γάζα φανερώνουν σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται το Ισραήλ
Κάλεσμα του Haniyeh στην Αίγυπτο ώστε να ανοίξει πλήρως το συνοριακό πέρασμα της Rafah
Ο αρχηγός της Hamas Ismail Haniyeh υποστηρίζει ότι οι τελευταίες επιθέσεις αντικατοπτρίζουν τη «δύσκολη κατάσταση» του Ισραήλ στο πεδίο.
Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Hamas, εξέδωσε δήλωση με την οποία καταδίκασε τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις σε ασθενοφόρα και ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
«Αυτές οι σφαγές αντικατοπτρίζουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι κατοχικές και οι χερσαίες δυνάμεις της καθώς πολεμούνται από τους αντιστασιακούς μας μαχητές, οι οποίοι υπερασπίζονται τη γη μας και εκδικούνται χιλιάδες μάρτυρες» τόνισε σχετικά ο Haniyeh.
Mάλιστα ξεκαθάρισε ότι «η αντίσταση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον λαό μας με όλες της τις δυνάμεις».
Ο Haniyeh κάλεσε, επίσης, τη γειτονική Αίγυπτο να ανοίξει πλήρως το συνοριακό πέρασμα της Rafah και κάλεσε τους ανθρώπους στην περιοχή και τον κόσμο να «συνεχίσουν να εκφράζουν την οργή τους» ως απάντηση στο Ισραήλ και τους συμμάχους του.
Καταλήγοντας, ο αρχηγός της παλαιστινιακής οργάνωσης προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να τηρήσει τις «ανθρωπιστικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες» της και να εφαρμόσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που ζητούν τον τερματισμό της «γενοκτονίας που διαπράττεται κατά του λαού μας στη Γάζα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης