Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Abbas ανέβαλε το ταξίδι του στη Μόσχα «λόγω της κατάστασης» στη Μέση Ανατολή

Ρωσία: Ο Abbas ανέβαλε το ταξίδι του στη Μόσχα «λόγω της κατάστασης» στη Μέση Ανατολή
Oι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εξήγησαν ότι «η παρούσα κατάσταση είναι δύσκολη και ο πρόεδρος Abbas δεν μπορεί να φύγει από την περιοχή»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas, ο οποίος επρόκειτο να επισκεφθεί τη Ρωσία στις 15 Νοεμβρίου, αναγκάστηκε να «αναβάλει» το ταξίδι αυτό, ανέφερε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Mikhail Bogdanov.
«Κατόπιν αιτήματος των παλαιστινιακών αρχών, η επίσκεψη αναβάλλεται», ανέφερε ο Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, διευκρινίζοντας ότι ο Abbas αναμενόταν στις 15 Νοεμβρίου.
Τις προηγούμενες εβδομάδες οι ρωσικές αρχές αναφέρθηκαν πολλές φορές στην επικείμενη επίσκεψη του Abbas, χωρίς όμως να διευκρινίσουν την ακριβή ημερομηνία.
Σύμφωνα με τον Bogdanov, οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εξήγησαν ότι «η παρούσα κατάσταση είναι δύσκολη και ο πρόεδρος Abbas δεν μπορεί να φύγει από την περιοχή». Σημείωσε όμως ότι οι επαφές θα συνεχιστούν «μέσω τηλεφώνου».
Παραδοσιακά, η Ρωσία διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Ισραήλ όσο και με την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως και με πολλές χώρες της περιοχής, όπως με τη Συρία, την Αίγυπτο και το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης