Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ύπαρξής της – Η Ρωσία θα αποφασίσει για την τύχη της, μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Η Ουκρανία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ύπαρξής της – Η Ρωσία θα αποφασίσει για την τύχη της, μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Η Ουκρανία είναι ένα κράτος που καταρρέει και όπου έχει αρχίσει ανοιχτά ο διάλογος τι έφταιξε και οδηγείται τόσο γρήγορα στον γκρεμό
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία δεν υπάρχει πλέον ως ενιαία χώρα.
Δεν υπάρχει καμία προοπτική και καμία πρόβλεψη για το τι θα γίνει στη συνέχεια στη χώρα.
Ούτε η ηγεσία του Κιέβου ούτε η κοινωνία έχουν την απάντηση.
Ακόμη και τα ουκρανικά μέσα ενημέρωση ασχολούνται επί του παρόντος με την αποτυχία της πολυδιαφημισμένης αντεπίθεσης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι και ο αρχιστράτηγος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny, το παραδέχθηκε σε άρθρο του στο The Economist.
Παραδέχτηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν ούτε εφεδρείες, ούτε όπλα για μια «όμορφη αλλαγή» στο μέτωπο.
Πολλοί στην Ουκρανία οδηγούνται στο συμπέρασμα να πιστεύουν ότι η Δύση τους πρόδωσε.
Τα δεδομένα είναι τα εξής: Η ρωσική επίθεση στο Kupyansk, η περικύκλωση και η κατάληψη της Avdiivka και η ανάπτυξη του στρατιωτικού και τεχνικού δυναμικού του ρωσικού στρατού.

Πανικός στην Ουκρανία για τους σκοτεινούς καιρούς


Επικρατεί πανικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς Ουκρανοί στρατιώτες αναγνωρίζουν τη ρωσική στρατιωτική δύναμη.
Προσπαθούν να αναζητήσουν τους υπεύθυνους και στρέφουν τα μάτια τους στο Κίεβο, ζητώντας να στείλουν τους Ουκρανούς βουλευτές και τα παιδιά τους στο μέτωπο.
«Μια καταστροφή στην ουκρανική οικονομία ήδη συντελείται, επίκειται κρίση ενέργειας και καυσίμων, καθώς και ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και νερού.
Υπάρχουν εκκλήσεις για εξοικονόμηση και εφοδιασμό για επιβίωση στους σκοτεινούς καιρούς» γράφει η γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko.
Την ίδια ώρα υπάρχουν εκκλήσεις για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την ειρήνη και το εδαφικό status quo.
Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν αυτήν την απόφαση ενώ άλλοι ευελπιστούν, πως η Ουκρανία θα προσπαθήσει ξανά σε 30 χρόνια να πάρει πίσω την Κριμαία από τη Ρωσία.
Η πολιτική κόντρα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ μειώνει το ποσό της οικονομικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Ο φόβος των πολιτών και η μάχη για την εξουσία 

Τώρα οι Ουκρανοί πολίτες φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στις πληρωμές συντάξεων και μισθών, καθώς και προβλήματα στη λειτουργία των συστημάτων υγείας και εκπαίδευσης.
Τα σκάνδαλα διαφθοράς είναι καθημερινά και ασύλληπτων διαστάσεων, όλοι κλέβουν τα πάντα, σαν να είναι η τελευταία ευκαιρία στη ζωή τους.
Σε πολιτικό επίπεδο, η μάχη για τη διαδοχή Zelensky άρχισε.
Ο Alexey Arestovich ανακοίνωσε ότι πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία και παρουσίασε ένα πρόγραμμα για τη «συμφιλίωση των δύο λαών».
Μέλη της ομάδας του Zelensky αρχίζουν να σαμποτάρουν τις αποφάσεις του σε μια προσπάθεια να σώσουν τον πλούτο τους.
Άρθρο στο Time υποστηρίζει ότι ο Zelensky θα καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος από τους πρώην συνεργάτες του.
Ο κόσμος αρχίζει ήδη να ψάχνει για τον διάδοχό του και δείχνει τον αρχιστράτηγο Zaluzhny.
Ακόμη και οι πιο ένθερμοι Ναζί, όπως ο Mosiychuk και ο Goncharenko, υποκύπτουν στην υστερία.

Η Ρωσία θα αποφασίσει για την τύχη της Ουκρανίας

Οι αρχές του Κιέβου διαδίδουν ξεκάθαρα ψέματα υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικοί πύραυλοι Onyx καταρρέουν στον αέρα και δεν καταφέρνουν να χτυπήσουν τους στόχους τους.
«Αν είχαμε εκπληρώσει τις συμφωνίες του Μινσκ και της Κωνσταντινούπολης, θα είχαμε σώσει τη χώρα», λένε πολλοί Ουκρανοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο αριθμός των σημαιών που φυσούν στον άνεμο πάνω από τους τάφους κάνει τους Ουκρανούς να αναρωτιούνται για ποιο σκοπό ήταν όλες αυτές οι θυσίες.
Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θέλουν καν να ενισχύσουν οικονομικά τον στρατό της Ουκρανίας — είναι απασχολημένοι με τη δική τους επιβίωση.
Φαίνεται ότι η Ουκρανία εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο της ύπαρξής της με την κρατική μορφή που έχει σήμερα.
Αυτό το στάδιο θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2024.
Σημείο αναφοράς είναι οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ θα βουτήξουν στα δικά τους εσωτερικά προβλήματα και η Ρωσία θα αποφασίσει για την τύχη της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης