Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μακελειό στη Γάζα: Ισραηλινοί βομβάρδισαν ξανά το νοσοκομείο al-Shifa - Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

Νέα μακελειό στη Γάζα: Ισραηλινοί βομβάρδισαν ξανά το νοσοκομείο al-Shifa - Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά
Οι ασθενείς μεταφέρονταν στη Rafah διασχίζοντας την Αίγυπτο για να αναζητήσουν θεραπεία στο εξωτερικό
Ισραηλινές επιθέσεις έπληξαν ξανά το νοσοκομείο al-Shifa στη Γάζα ενώ χτυπήθηκαν ασθενοφόρα που μετέφεραν πολυτραυματίες προς στο νότο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 
Σύμφωνα με τις αναφορές που επικαλείται το Al Jazeera, υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται ξανά παιδιά...
Οι ασθενείς μεταφέρονταν μέσω του διαδρόμου της Rafah όταν το convoy με τα ασθενοφόρα δέχτηκε βομβαρισμό.

Προσοχή σκληρές εικόνες:


Ειδικότερα, ο Ashraf al-Qudra, εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, δήλωσε ότι οι βαριά τραυματισμένοι ασθενείς μεταφέρονταν στο πέρασμα της Rafah με την Αίγυπτο όταν ο ισραηλινός βομβαρδισμός χτύπησε λίγο έξω από το νοσοκομείο al-Shifa.
«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ενημερώσαμε όλο τον κόσμο, ότι αυτά τα θύματα ήταν παραταγμένα σε αυτά τα ασθενοφόρα», είπε.
«Πρόκειται για ιατρική αυτοκινητοπομπή».
Ένας δημοσιογράφος του AFP στο σημείο λέει ότι είδαν πολλές σορούς δίπλα σε ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο.
Πλάνα δείχνουν ματωμένες γυναίκες και παιδιά σκορπισμένα στο τσιμέντο έξω από τα ασθενοφόρα.
5a4ff515a33c4defb486c4388c4e4e46.jpg
Η Hamas από την πλευρά της λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από Ισραηλινό πύραυλο.
Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κύριο κέντρο διοίκησης της Hamas βρίσκεται κάτω από το εν λόγω νοσοκομείο.
Πολλά νοσοκομεία της Γάζας έχουν επίσης αναγκαστεί να κλείσουν ή βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης λόγω βομβαρδισμών ή έλλειψης καυσίμων.
Την ίδια ώρα, με τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας χερσαίων επιχειρήσεων και αεροπορικών βομβαρδισμών, ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει πως «περικύκλωσε» την πόλη της Γάζας.
Η Hamas από την πλευρά της προειδοποιεί ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «κατάρα» για το Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνεται η βία στα σύνορα με το Λίβανο.
Σήμερα 3/11 ο ηγέτης της Hezbollah μίλησε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου και επαίνεσε την επίθεση της Hamas πριν από τέσσερις εβδομάδες.
Στην περιοχή βρίσκεται ξανά ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, με αποστολή να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες της σύγκρουσης στους αμάχους, αλλά από την πλευρά του ο Netanyahu δηλώνει ανένδοτος για μια κατάπαυση πυρός, αν δεν απελευθερωθούν πρώτα οι όμηροι που κρατεί η Hamas.
F-BKE0_WEAEBBJk.jpg

Πύραυλος της Hamas έπεσε δίπλα σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους - Σώθηκαν από θαύμα

Επίθεση με ρουκέτα σημειώθηκε στη Σντερότ το απόγευμα της Παρασκευής 3/11, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, στο σημείο που βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία.
Οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν αμέσως να καλυφθούν σε καταφύγιο, συγκεκριμένα σε κοντινό σχολείο. Από την έκρηξη διαλύθηκαν αυτοκίνητα και ήχησε συναγερμός.
Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, ανέφερε ότι στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον 6-70 άτομα, από όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά μέσα αλλά και ΜΜΕ άλλων χωρών, όπως της Τουρκίας και της Ισπανίας.
Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού, πυροσβεστικό όχημα και ειδικοί εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
rouketa.jpg

ioannidisstavros_skaitv.jpg.webp
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρος Ιωαννίδης, το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν έχει τρύπες από τα θραύσματα της ρουκέτας.

Σφοδρές μάχες μέσα στην πόλη της Γάζας - Καταστρέψαμε το δίκτυο των τούνελ

Για σφοδρές μάχες Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Hamas μέσα στην πόλη της Γάζας κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος υποστηρίζει ότι κατάφερε να εντοπίσει και να διαλύσει μέρος του υπόγειου δικτύου των τούνελ της Hamas.
«Οι δυνάμεις μας σκοτώνουν τρομοκράτες σε μάχες στενής επαφής σε οποιοδήποτε μέρος απαιτείται μάχη, ακόμα κι αν είναι δύσκολο, ο Ισραηλινός Στρατός και οι στρατιώτες του έχουν το πλεονέκτημα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Daniel Hagari, υποστηρίζοντας ότι τα ισραηλινά στρατεύματα κινούνται μέσα στην πόλη, συνοδευόμενα από τμήματα εξουδετέρωσης ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών.
Σημειώνεται πως η προηγούμενη ενημέρωση έκανε λόγο για σφοδρές μάχες περιμετρικά της πόλης της Γάζας, αναφέροντας πως με τη βοήθεια του πυροβολικού και της αεροπορίας, οι ισραηλινές δυνάμεις κατάφεραν να καταστρέψουν υποδομές και να εξουδετερώσουν «τρομοκράτες».
«Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους εναντίον τους και επίσης πυροδότησαν αρκετούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς» αναφέρει ο ΙDF.
Με κλιμάκωση απειλεί η Hezbollah 

Στο πολυαναμενόμενο διάγγελμα του, ο αρχηγός της Hezbollah, Sheikh Hassan Nasrallah, θρήνησε το μαρτύριο των νεκρών στην επιχείρηση Aqsa Typhoon.
Ο Nasrallah πρόσθεσε ότι η επιχείρηση Aqsa Typhoon επεκτάθηκε από τη Γάζα στον Λίβανο και σε άλλες περιοχές.
Τόνισε ότι πρόκειται για «μάχη ενάντια στους σιωνιστές εισβολείς».
«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη δύναμη των Παλαιστινίων», είπε.

Ο Nasrallah ευχαρίστησε δυνάμεις του Ιράκ και της Υεμένης που μπήκαν στην καρδιά της Μάχης του τυφώνα Άκσα».
Είπε ότι υπάρχουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις φυλακές της Ισραηλινής Κατοχής «χωρίς κανείς να σηκώσει το δάχτυλό του».
«Όλες οι παραβιάσεις εναντίον των Παλαιστινίων τους ώθησαν να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση Aqsa Typhoon», τόνισε.
AP20273714589140.jpg
Παλαιστινιακή η μάχη

Ο Nasrallah τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που απειλούν τη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο των νέων έργων εποικισμού.
«Η επιτυχία της επιχείρησης Aqsa Typhoon από τη Hamas και το να την κρατήσει κρυφή από τον άξονα της αντίστασης δεν μας ενόχλησε».
«Η απόλυτη μυστικότητα εξασφάλισε την επιτυχία του Aqsa Typhoon για τη Hamas», είπε.
Η επιχείρηση Aqsa Typhoon είναι μια «εξ ολοκλήρου παλαιστινιακή μάχη και δεν έχει καμία σχέση με κανένα περιφερειακό ζήτημα», είπε.
«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι πραγματικοί λήπτες των αποφάσεων είναι οι ηγέτες της αντίστασης και οι υποστηρικτές της υπόθεσης».
«Η επιχείρηση προκάλεσε μια σεισμική αλλαγή σε όλες τις πτυχές, ασφαλείας, στρατιωτικές, ψυχολογικές και ηθικές, της κατοχικής οντότητας», ανέφερε ο Nasrallah.
«Απέδειξε ότι η κατοχική οντότητα είναι πιο αδύναμη από τον ιστό της αράχνης».
«Η Αμερική, μαζί με τον πρόεδρό της και τον υπουργό Εξωτερικών, έσπευσαν να υποστηρίξουν την οντότητα που κλονίστηκε από την επιχείρηση Aqsa Typhoon».
«Η οντότητα κατοχής ζήτησε όπλα και κεφάλαια από την Αμερική από την πρώτη ημέρα της επιχείρησης Aqsa Typhoon».
«Ο χρόνος της επιχείρησης n υπολογίστηκε και οδήγησε το Ισραήλ σε κατάσταση σύγχυσης».

Netanyahu σε Hezbollah: Μην μας δοκιμάζετε, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα σας κοστίσει

Ενώ ο αρχηγός της Hezbollah έδινε το διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Netanyahu δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μέχρι η Hamas να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους της.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας επιχειρούν με πλήρη ισχύ σε όλα τα μέτωπα, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken.

Σκληρό μήνυμα σε Hezbollah 

Σε σχόλια που απευθύνονταν στη Hezbollah, ο Netanyahu είπε: «Λέω στους εχθρούς μας στο βορρά να μη μας δοκιμάζουν, θα το πληρώσετε ακριβά». «Το Ισραήλ αρνείται μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που δεν περιλαμβάνει την επιστροφή των ομήρων μας», είπε. Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της χώρας επιχειρούν με πλήρη ισχύ σε όλα τα μέτωπα.
Μπλίνκεν: «Να αποτραπεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης»
Από την πλευρά του, ο Blinken είπε ότι επέστρεψε στο Ισραήλ για να συμμετάσχει σε «έντονη διπλωματία με τους εταίρους μας» για να διασφαλίσει ότι μια επίθεση όπως αυτή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου δεν θα ξανασυμβεί ποτέ.
Λέει ότι πρέπει να γίνουν ορισμένα σημαντικά βήματα για να καταστεί αυτό δυνατό, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής της κλιμάκωσης της σύγκρουσης και της εξάπλωσής της σε άλλες περιοχές της περιοχής.
Δεύτερον, λέει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των Παλαιστινίων αμάχων και ότι η φύση του τρόπου με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την εκστρατεία του για να νικήσει τη Χαμάς έχει σημασία.
Ο Μπλίνκεν λέει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της βιαιότητας της Hamas.
«Το Ισραήλ αρνείται μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που δεν περιλαμβάνει την επιστροφή των ομήρων μας», είπε. Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της χώρας επιχειρούν με πλήρη ισχύ σε όλα τα μέτωπα.

Hamas: Ετοιμοι για πλήρη συμβιβασμό για κρατούμενους – ομήρους

Η Hamas είναι έτοιμη για πλήρη συμβιβασμό με το Ισραήλ όσον αφορά το θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων και ομήρων υποστήριξε ο Ghazi Hamad, μέλος του πολιτικού γραφείου της Hamas.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ο Hamad είπε ότι η Hamas είναι έτοιμη για πλήρη συμβιβασμό όσον αφορά την ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων με τους Ισραηλινούς και μη ομήρους που κρατά μετά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.
«Θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν σπίτι τους.
Επιπλέον, θέλουμε οι κρατούμενοι μας να πάνε στα σπίτια τους τώρα.
Πιστεύω λοιπόν ότι τώρα είμαστε έτοιμοι για έναν πλήρη συμβιβασμό, για μια συμφωνία για την απελευθέρωση όλων των ομήρων, τόσο πολιτών όσο και στρατιωτών, και στην απελευθέρωση όλων των κρατουμένων στα κέντρα κράτησης του Ισραήλ» είπε ο Hamad.
Εκτιμάται πάντως ότι είναι απίθανο το Ισραήλ να δεχθεί αυτήν την πρόταση.
F-AyhUiXIAAZOa9.jpg
Θα συνεχίσουμε τις μάχες

Σύμφωνα με τον Hamad, η Hamas θα συνεχίσει τις μάχες κατά των δυνάμεων κατοχής επειδή, όπως είπε, «η Hamas έχει το νόμιμο δικαίωμα να το κάνει σε συμφωνία με το Διεθνή Νόμο»
Ο Hamad κάλεσε σε μια «παύση της επιθετικότητας» από το Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.
Όπως είπε, οι μαχητές της Hamas «δεν είχαν σκοπό» να σκοτώσουν αμάχους».
«Σύμφωνα με τις διατάξεις της θρησκείας μας, του Ισλάμ, απαγορεύεται να βλάψεις αμάχους ή να σκοτώσεις.
Τι συνέβη την πρώτη μέρα: όταν οι μαχητές μπήκαν στην επικράτεια του Ισραήλ, στον ελεύθερο χώρο, είδαν ανθρώπους, προέκυψαν δυσκολίες» τόνισε ο Hamad.

Αμερικανικά drones εκτελούν πτήσεις στη Γάζα αναζητώντας τους ομήρους που κρατά η Hamas

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν πτήσεις με άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Γάζα, ώστε να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στον εντοπισμό και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Hamas, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πατ Ράιντερ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «παρέχουν συμβουλές και βοήθεια στους Ισραηλινούς εταίρους» με αυτές τις πτήσεις που ξεκίνησαν «μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου».
Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές τουλάχιστον 240 όμηροι κρατούνται ακόμη από τη Χαμάς. Την Τετάρτη η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι επτά όμηροι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό ενώ στις 26 Οκτωβρίου υποστήριξε ότι «περίπου 50» όμηροι είχαν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης