Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Πρέπει να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστίνιων - Το Ισραήλ να στοχεύσει στη λύση των δύο κρατών

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Πρέπει να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστίνιων - Το Ισραήλ να στοχεύσει στη λύση των δύο κρατών
«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τους Παλαιστίνιους αμάχους» επισημαίνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken υποστηρίζει ότι ο στόχος του πολέμου του Ισραήλ δεν είναι μόνο να νικήσει τη Hamas αλλά και να δημιουργήσει ένα λαμπρότερο μέλλον που περιλαμβάνει λύση δύο κρατών.
«Δεν πρόκειται μόνο για την αντιμετώπιση της Hamas. Έχει να κάνει με το να διασφαλίσουμε ότι δεν μπορεί να επαναλάβει αυτό που έκανε στις 7 Οκτωβρίου αλλά και να διασφαλίσουμε με ένα καλύτερο όραμα για το μέλλον», τόνισε.
Σημείωσε ότι το όραμα των δύο κρατών μπορεί «να δώσει στους ανθρώπους κάτι για να ελπίζουν» και ότι υπάρχει ένας ευρύς και ισχυρός συνασπισμός σε όλη την περιοχή που το υποστηρίζει.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ακόμα ότι οι Ισραηλινοί ηγέτες τον διαβεβαίωσαν σε συναντήσεις σήμερα ότι θα καταδικάσουν το συνεχιζόμενο κύμα βίας των εποίκων στη Δυτική Όχθη και θα λάβουν μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου. «Θα κοιτάξουμε προσεκτικά για να διασφαλίσουμε ότι οι φίλοι μας θα εκπληρώσουν αυτή τη δέσμευση», λέει ο Blinken σε δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ
Ο Blinken τόνισε ακόμα ότι η έκκληση των ΗΠΑ προς το Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους δεν ισχύει μόνο για τη Λωρίδα της Γάζας αλλά και για τη Δυτική Όχθη, «όπου πρέπει να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων».
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι μίλησε για την επιθυμία της Ουάσιγκτον να δει ανθρωπιστικές παύσεις στις μάχες στη Γάζα. Αναγνωρίζει ότι τέθηκαν εύλογα ερωτήματα στις συνομιλίες του με Ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσει καλύτερα αυτή την παύση για να επιτρέψει περισσότερη βοήθεια, να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων και να αποτρέψει τη Hamas από το να χρησιμοποιήσει την προσωρινή παύση προς όφελός της.
«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τους Παλαιστίνιους αμάχους» δήλωσε και επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά «το πώς το κάνει αυτό έχει σημασία».
Ο Blinken σημείωσε ότι όσο τον πόνεσε η σφαγή που επηρέασε τα παιδιά του Ισραήλ, το ίδιο τον επηρέασε και η εικόνα κοριτσιών και αγοριών να ανασύρονται από τα ερείπια κτιρίων που βομβαρδίστηκαν από το Ισραήλ.
«Όταν τους βλέπω, όταν τους κοιτάζω στα μάτια από τις οθόνες της τηλεόρασης, βλέπω τα δικά μου παιδιά», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης