Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Ισραήλ ο Blinken για 3η φορά: «Ναι» στην άμυνα αλλά έχει σημασία η προστασία των αμάχων στη Γάζα

Στο Ισραήλ ο Blinken για 3η φορά: «Ναι» στην άμυνα αλλά έχει σημασία η προστασία των αμάχων στη Γάζα
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε -για τρίτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου- το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Στο Ισραήλ μετάβη για τρίτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου με τη Hamas, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken.
Ειδικότερα, ο Blinken προέτρεψε το Ισραήλ να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προστατεύσει τους αμάχους που έχουν εμπλακεί στις μάχες στη Γάζα και να διασφαλίσει ότι θα λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια.
Όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν Αμερικανοί αξιωματούχοι, ο Blinken υποσχέθηκε ακλόνητη υποστήριξη στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του κατά την επίσκεψή του στη χώρα, αλλά τόνισε επίσης τη σημασία της προστασίας των αμάχων εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.
«Υποστηρίζουμε σθεναρά την πρόταση ότι το Ισραήλ έχει όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να διασφαλίσει ότι η 7η Οκτωβρίου δεν θα πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ», δήλωσε ο Blinken.
«Ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ το κάνει αυτό έχει σημασία και είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για την προστασία των αμάχων που βρίσκονται στα διασταυρούμενα πυρά της Hamas, να γίνουν τα πάντα για την προστασία τους και για την παροχή βοήθειας σε αυτούς που την έχουν τόσο απεγνωσμένα ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι είναι το τρίτο ταξίδι του Blinken στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου και σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί την Ιορδανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης