Τελευταία Νέα
Διεθνή

Currys: Τα έσοδα από την πώληση του Κωτσόβολου στη ΔΕΗ θα διατεθούν για τη μείωση του χρέους

Currys: Τα έσοδα από την πώληση του Κωτσόβολου στη ΔΕΗ θα διατεθούν για τη μείωση του χρέους
Η συμφωνία με τη ΔΕΗ θα ενισχύσει τον ισολογισμό της Currys
Σχετικά Άρθρα
Για τη μείωση του χρέους και του λογιστικού καθαρού ελλείμματος του συνταξιοδοτικού ταμείου θα διατεθούν τα έσοδα της Currys από την πώληση του Κωτσόβολου στη ΔΕΗ.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, η βρετανική εταιρεία πώλησης ηλεκτρικών ειδών ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα μετά τη συμφωνία με τη ΔΕΗ. Οι μετοχές της Currys σημείωσαν άνοδο 5,4% στις πρωινές συναλλαγές της Παρασκευής, περιορίζοντας τις απώλειες του τελευταίου έτους στο 24,3%, αφού δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα, που αναμένεται να είναι περίπου 156 εκατ. λίρες μετά το κόστος, για να μειώσει το χρέος και να μειώσει το λογιστικό καθαρό έλλειμμα του συνταξιοδοτικού της ταμείου. Ο όμιλος δήλωσε ότι η πώληση θα απλουστεύσει τη δομή του, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας και των Σκανδιναβικών χωρών. Θα ενισχύσει επίσης τον ισολογισμό της, θα αυξήσει την ευελιξία για επενδύσεις και ανάπτυξη της επιχείρησης και θα βελτιώσει τις αποδόσεις των μετόχων της.
Τον Σεπτέμβριο, η Currys παρέμεινε στις ετήσιες κατευθυντήριες γραμμές, καθώς ανέφερε πτώση των πωλήσεων στις περισσότερες αγορές για τους τέσσερις μήνες έως το τέλος Αυγούστου, αλλά δήλωσε ότι οι τάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτιώνονται παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στις Σκανδιναβικές χώρες.
«Ως όμιλος, επικεντρωνόμαστε στη διατήρηση της ενθαρρυντικής μας δυναμικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και στην επαναφορά των Σκανδιναβικών χωρών σε τροχιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Alex Baldock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης