Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποτονικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την «παύση» στις αυξήσεις επιτοκίων - Στο +0,50%

Υποτονικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την «παύση» στις αυξήσεις επιτοκίων - Στο +0,50%
Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ομολόγων
(upd 4) Ανοδικά κινούνται σήμερα (3/11/2023) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών για μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων. Στο πλαίσιο αυτό, οι ευρωαγορές οδεύουν προς την καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,50% στις 15.226,12 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει απώλειες 0,02% στις 7.448,12 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC διαμορφώνεται στις 7.077,06 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,23%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,68% στις 28.673,36 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,36% στις 445,08 μονάδες.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν την καλύτερη ημέρα τους από τον Ιούνιο, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ομολόγων υποχώρησαν μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια με τις αγορές να αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα έχει φθάσει στο ανώτατο σημείο των επιτοκίων και ότι οι μειώσεις είναι στον ορίζοντα.
Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, ενώ την ίδια απόφαση είχε λάβει μια εβδομάδα πριν και η ΕΚΤ.

Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα 3/11 οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την τελευταία έκθεση για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα, η οποία έδειξε ότι η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε μέτρια τον Οκτώβριο στο 50,4, από το 50,2 του Σεπτεμβρίου.
Η γεωπολιτική κατάσταση παραμένει αβέβαιη καθώς η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, ενώ η Βόρεια Κορέα έδειξε ότι θεωρεί τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου των Ηνωμένων Πολιτειών ως «πρόκληση».
Αναλυτικά, ο δείκτης Shanghai την Κίνα έκλεισε στο +0,71%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +2,6%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο +1,08% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +1,14%.
Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης