Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει η CIA: Ο Zelensky τελειώνει, οι ρώσοι με σχέδιο συνθλίβουν τους Ουκρανούς - Χωρίς νόημα η Δύση πέταξε 220 δισ

Σοκάρει η CIA: Ο Zelensky τελειώνει, οι ρώσοι με σχέδιο συνθλίβουν τους Ουκρανούς - Χωρίς νόημα η Δύση πέταξε 220 δισ
Ο Scott Ritter πρώην στέλεχος της CIA τονίζει ότι η Ρωσία έχει σχέδιο για την Ουκρανία και σίγουρα δεν περιλαμβάνεται ο Zelensky, θεωρούν στην Δύση ότι κάποια στιγμή ο Zelensky θα θυσιαστεί… - Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Ξεδέψαμε δισεκ. χωρίς νόημα, η Ουκρανία είναι καταδικασμένη να ηττηθεί
(upd 34) H κατάσταση στο μέτωπο είναι δραματική, ο Ουκρανικός στρατός επίσημα αναγνώρισε ότι η αντεπίθεση απέτυχε…
Η συνέντευξη του αρχιστράτηγου της Ουκρανίας στον Economist ότι η αντεπίθεση δεν πέτυχε τους στόχους της… έρχεται να επιβεβαιώσει την καθολική αποτυχία της Δύσης που χρησιμοποιώντας μια χώρα όχημα την Ουκρανία επιχείρησε να αποδυναμώσει την Ρωσία και απέτυχε.
Ο στρατός της Ουκρανίας βρίσκεται σε πανικό στην κυριολεξία.
Ο Scott Ritter πρώην στέλεχος της CIA τονίζει ότι η Ρωσία έχει σχέδιο για την Ουκρανία και σίγουρα δεν περιλαμβάνεται ο Zelensky, θεωρούν στην Δύση ότι κάποια στιγμή ο Zelensky θα θυσιαστεί…
Εν τω μεταξύ αμερικανός κορυφαίος στρατιωτικός προειδοποιεί ότι ρώσοι και κινέζοι πιλότοι μας χρησιμοποιούν ως εκπαιδευτικό υλικό και προκαλούν αερομαχίες.
Επίσης το Forbes, αποκαλύπτει ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στέρησαν από τον Ουκρανικό στρατό το 25% των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 μέσα σε δύο εβδομάδες…
Η καταστροφή των οπλικών συστημάτων της Ουκρανίας, έχει αυξηθεί ραγδαία… οι ρώσοι είναι παντού και τους καταστρέφουν.
Η Δύση έδωσε 220 δισεκ. δολάρια στην Ουκρανία
και το αποτέλεσμα είναι το απόλυτο τίποτε... η Ρωσία είναι ισχυρότερη, η Δύση πιο αδύναμη και η Ουκρανία κατεστραμμένη.
Ο Viktor Orban Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, χαρακτήρισε την Ευρωπαική στρατηγική για την Ουκρανία πλήρως αποτυχημένη
Στο μέτωπο οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την περικύκλωση της Avdiivka ενώ συνεχίζουν την προέλαση προς Kupyansk και είναι θέμα χρόνου να πέσουν και οι δύο πόλεις στον ρωσικό στρατό.

Putin: Η Δύση ήθελε αρχικά να νικήσει τη Ρωσία αλλά μετά άλλαξε... μελωδία

Οι δυτικές χώρες ήθελαν αρχικά να «νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», αλλά έκτοτε άλλαξαν τον ρυθμό τους, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin.
«Με στρατιωτικούς όρους, ήθελαν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης.
Τώρα τραγουδούν μια διαφορετική μελωδία και αλλάζουν τη ρητορική τους», σημείωσε.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε επιθετικοί, αλλά σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε κυρίαρχοι και ανεξάρτητοι με όλη τη σημασία της λέξης», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.
Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε και στη διαφορά που υπάρχει στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για φαινόμενο που δεν απαντάται πουθενά αλλού στον κόσμο.
«Πιστέψτε με - είχα στενές επαφές με τους πρώην ηγέτες της Ουκρανίας - αγοράζουν τα πάντα: την ψήφο στο Ανώτατο Δικαστήριο, την ψήφο στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Μία πραγματική αγορά!»
είπε. Ο Putin θυμήθηκε τις συνομιλίες του με τους Ουκρανούς πρώην ηγέτες που συνήθιζαν να λένε όταν συζητούσαν ορισμένα θέματα: «Θα το φροντίσουμε, θα κοστίσει τόσο».

Marchenko (ΥΠΟΙΚ Ουκρανίας): Το μέλλον της Ουκρανίας εξαρτάται από τις ΗΠΑ - Εξασθενεί το ενδιαφέρον της Δύσης

Το μέλλον της Ουκρανίας εξαρτάται από τις αποφάσεις των ΗΠΑ υποστήριξε ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών, Sergei Marchenko
, ο οποίος παραδέχθηκε πως το ενδιαφέρον της Δύσης εξασθενεί λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
«Το μέλλον μας εξαρτάται από τις αποφάσεις των ΗΠΑ.
Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να βρει μια λύση.
Είμαστε σε μια καθοριστική στιγμή διότι η προσοχή στην Ουκρανία έχει εξασθενίσει.
Θα θέλαμε να παραμείνουμε στη διεθνή ατζέντα.
Η στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ρωσίας συνεχίζεται, χρειαζόμαστε βοήθεια.
Εάν χάναμε την αμερικανική υποστήριξη, το σενάριο θα ήταν ριζοσπαστικό.
Είναι κάτι που θα θέλαμε να αποφύγουμε» επισήμανε σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Marchenko.

Viktor Orban (Πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Η Ευρωπαική στρατηγική για την Ουκρανία είναι πλήρως αποτυχημένη

Το φιλόδοξο σχέδιο της Ευρώπης για την Ουκρανία, της οποίας οι εμπνευστές ήλπιζαν να νικήσουν τη Ρωσία χρηματοδοτώντας την Ουκρανία, αποδείχθηκε αποτυχημένο, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban
κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στην Αστάνα.
«Θα ήθελα να σημειώσω μερικά σημεία στην ευρωπαϊκή συζήτηση.
Έχει γίνει ήδη πολύ σαφές ότι η ευρωπαϊκή στρατηγική για το Ουκρανικό είναι πλήρης αποτυχία, επειδή η Ευρώπη θέλει η Ουκρανία να συνεχίσει να αγωνίζεται, δίνοντας χρηματοδότηση και όπλα», εξήγησε ο Viktor Orban.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ουγγαρίας, οι Βρυξέλλες πιστεύουν ότι «η Ουκρανία θα κερδίσει και η Ρωσία θα χάσει», μετά την οποία η Δύση θα μπορέσει να αλλάξει ηγεσία στη Μόσχα και θα διαπραγματευτεί με τις νέες αρχές της χώρας.
Ο Viktor Orban σημείωσε ότι «υπάρχει ένα σχέδιο Β», το οποίο υποστηρίζει η Ουγγαρία.
Πρόκειται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας.
«Καλούμε για ειρήνη, για την κατασκευή μιας νέας υποδομής ασφάλειας που θα είναι αποδεκτή τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Ρωσία»,
τόνισε ο Viktor Orban.
Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, η Ουγγαρία αντιτάχθηκε στην επιβολή κυρώσεων στους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και στην αποστολή όπλων στον ουκρανικό στρατό.
Στα μέσα του 2023, το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.

Newsweek: Μεγεθυντικός φακός για να εντοπιστούν οι επιτυχίες τους στο πεδίο της μάχης

Ούτε έναν στόχο δεν κατάφεραν να επιτύχουν οι Ουκρανοί στρατιώτες στο πεδίο της μάχης
αναφέρει δημοσίευμα του Newsweek, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στο Κίεβο και στον πρόεδρο Zelensky.
«Η ουκρανική αντεπίθεση βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο.
Πριν την έναρξη της εκστρατείας τον Ιούνιο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν μεγάλες ελπίδες για αυτήν
Πέντε μήνες αργότερα, κανένας από τους στόχους τους δεν έχει επιτευχθεί» υποστηρίζει το Newsweek, το οποίο υπογραμμίζει πως ο ρωσικός στρατός δημιούργησε τόσο ισχυρές γραμμές άμυνας που οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν να τις διασπάσουν.
Σύμφωνα με το Newsweek, η Ρωσία διαθέτει κολοσσιαία δύναμη πυρός, ασύγκριτη με τις δυνατότητες του ουκρανικού στρατού.
«Τα περιορισμένα κέρδη στο έδαφος έχουν ήδη χαθεί και τα ίδια τα κέρδη είναι τόσο ασήμαντα που απαιτείται μεγεθυντικός φακός για να τα παρατηρήσει κανείς» επισημαίνει το Newsweek.

Daniel Davis
(Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Ξεδέψαμε δισεκ. χωρίς νόημα, η Ουκρανία είναι καταδικασμένη να ηττηθεί

 Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν στρατιωτική επιτυχία στην σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο απόστρατος Αμερικανός αντισυνταγματάρχης Daniel Davis.
«
Όπως βλέπουμε, μέχρι σήμερα, η Ουκρανία δεν μπόρεσε καν να ξεκινήσει την επίθεσή της την οποία προετοίμαζε 6 μήνες, χρησιμοποίησε χιλιάδες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού από την Δύση αλλά δεν άλλαξε καθόλου την πρώτη γραμμή», είπε ο Daniel Davis .
Σύμφωνα με τον Daniel Davis , ακόμη και αν η Ουάσιγκτον παρέχει στο Κίεβο εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ήθελε να διαθέσει στην Ουκρανία, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει την πορεία της ένοπλης σύγκρουσης.
«Η Ουκρανία δεν θα επιτύχει στρατιωτική νίκη και δεν θα μπορέσει να εκδιώξει τον ρωσικό στρατό», κατέληξε ο Daniel Davis .

Sohu (Μέσο ενημέρωσης Κίνας): Η Ουκρανία γονάτισε, έχασε τη στήριξη της Δύσης – Απαίτηση Zelensky για καθημερινή… προέλαση 500 μέτρων

Η Ουκρανία έχει γονατίσει, έχει χάσει σχεδόν τη στήριξη της Δύσης λόγω του πολέμου Hamas – Ισραήλ
αναφέρει δημοσίευμα του κινεζικού portal, Sohu.
«Σε σχέση με το πώς ο Zelensky παρακαλούσε «για φαγητό από απόσταση», πλέον η Ουκρανία έχει πέσει στα γόνατα» υποστηρίζει το κινεζικό ΜΜΕ, το οποίο προσθέτει: «Προκειμένου να μπορέσει να τραβήξει και πάλι την προσοχή στην Ουκρανία, ο Volodymyr Zelensky απαιτεί καθημερινά επιτυχίες από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ζητώντας να προχωρά η πρώτη γραμμή κατά τουλάχιστον 500 μέτρα».
Ωστόσο, επισημαίνεται πως η απαίτηση αυτή δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, με το Κίεβο να εξακολουθεί να παραμένει στο παρασκήνιο.
Επιπλέον, το δημοσίευμα σημειώνει ότι η αμυντική βιομηχανία των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ δεν θα είναι σε θέση να παράσχει πυρομαχικά τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ουκρανία.
«Συνεπώς, το βάρος στους ώμους έχει ήδη γίνει δύο φορές πιο βαρύ.
Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει στη συνέχεια» αναφέρει το δημοσίευμα του Sohu.

Ψαλιδισμένο το νέο πακέτο στρατιωτικής στήριξης από ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μειώνουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία λόγω της εξάντλησης των κονδυλίων που διατέθηκαν από το Κογκρέσο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.
«Αρχίζουμε να μεταφέρουμε μικρότερα πακέτα στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από το απόθεμα του Πενταγώνου, προκειμένου να επεκτείνουμε την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο το δυνατόν περισσότερο» υποστήριξε αποκαλυπτικά η εκπρόσωπος Τύπου.
Την ίδια στιγμή, η Jean-Pierre κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει άμεσα το αίτημα του προέδρου Joe Biden για επιπλέον 60 δισεκατομμύρια δολάρια και να δείξει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν σθεναρά την Ουκρανία».

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Zelensky θα χάσει την εξουσία, οι ρώσοι νίκησαν και θα επιβληθούν στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky θα χάσει την εξουσία ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της Ρωσίας να εκκαθαρίσει τους νεοναζιστές δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
Η κυβέρνηση Zelensky θα τελειώσει ήδη η αποστρατικοποίηση του ουκρανικού στρατού είναι ήδη σε εξέλιξη, δια της καταστροφής του…
Οι ρώσοι συντηρούν τον πόλεμο μέχρι να διαλύσουν ολοκληρωτικά τον Ουκρανικό στρατό.
Υπενθύμισε ότι η Ρωσία ενεργεί με ισορροπημένο τρόπο και διεξάγει μεγάλες επιχειρήσεις κοντά στο Kupyansk προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταστροφή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση…
O Putin πέτυχε εκπληκτικά αποτελέσματα.
Όχι μόνο νίκησε τη συλλογική Δύση, αλλά έχτισε επίσης έναν στρατό 1,5 εκατ στρατιωτών, οι ρώσοι έχουν σήμερα ένα στρατό 1,5 εκατ πλήρως ετοιμοπόλεμο.
Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να συγκεντρώσει 300.000 στρατεύματα για μια δύναμη ταχείας αντίδρασης», τόνισε ο Scott Ritter.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Ουκρανία υφίσταται ήττα, παρά την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών του ΝΑΤΟ στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Υπό διάλυση η άμυνα του Ουκρανικού στρατού – Αναγκάζονται να αποσύρουν στρατεύματα για να αποκρούσουν τους ρώσους

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάζονται να αποσύρουν στρατεύματα από διαφορετικές κατευθύνσεις για να καλύψουν τα κενά στην άμυνα και να σταματήσουν τις ρωσικές επιθετικές ενέργειες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
Οι Ρώσοι άρχισαν να προελαύνουν και να σπρώχνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από θέσεις, οι οποίες δεν είχαν πλέον ταξιαρχίες.
Η Ουκρανία έπρεπε να αποσύρει στρατεύματα κοντά στο Kupyansk, οι Ρώσοι προχώρησαν.
Η Ουκρανία απέσυρε μονάδες κοντά στο Liman, οι Ρώσοι άρχισαν να ασκούν πίεση και εκεί. Αυτό συμβαίνει τώρα».
Κατά τη γνώμη του Scott Ritter, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναγκαστούν και πάλι να υποστούν κολοσσιαίες απώλειες, αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη στο μέτωπο όπως έκαναν στο Bakhmut - προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους με κάθε κόστος.
Επί πέντε μήνες, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Ωστόσο έχοντας πάνω από 93.000 νεκρούς, 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα κατεστραμμένα η αντεπίθεση απέτυχε….

Mark Kelly (Επικεφαλής Πολεμικής Αεροπορίας ΗΠΑ): Ρώσοι και Κινέζοι πιλότοι μας προκαλούν…για να εκπαιδευτούν

Ρώσοι και Κινέζοι πιλότοι «συγκρούονται» με αμερικανικά αεροσκάφη σε διάφορα hot spot για σκοπούς εκπαίδευσης, αυτή την άποψη εξέφρασε ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Mark Kelly, όπως ανέφερε το Business Insider.
Σύμφωνα με το Business Insider,
αρκετές «επικίνδυνες» καταστάσεις έχουν σημειωθεί μόνο τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού τον Μάρτιο όταν ένα ρωσικό Su-27 αναχαίτισε ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone MQ-9 Reaper, το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο αμερικανικός στρατός θεωρεί επίσης επικίνδυνους τους ελιγμούς των Ρώσων πιλότων στη Συρία, καθώς και τις αναχαιτίσεις αμερικανικών αεροσκαφών από κινέζους, αναφέρει το Business Insider.
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.
Ένας από αυτούς είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα θέλουν να εκπαιδευτούν απέναντι στους καλύτερους στον κόσμο και μπορούν να το κάνουν» τόνισε ο Mark Kelly.
Πρόσθεσε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα θέλουν να δοκιμάσουν τα αεροσκάφη και τους πιλότους τους εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, νιώθοντας σίγουροι ότι μπορούν να ανταγωνιστούν τους Αμερικανούς σε αυτόν τον τομέα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα επισημάνει παραβιάσεις των συμφωνιών από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στη Συρία.
Έτσι, στις 14 Ιουλίου, αμερικανικά μαχητικά παραβίασαν πέντε φορές τον εναέριο χώρο της Συρίας στην περιοχή al-Tanf , από την οποία διέρχονται διεθνείς αεροπορικές διαδρομές.
Λίγες μέρες αργότερα, πιλότοι με F-16 χρησιμοποίησαν το σύστημα στόχευσης σε ένα ρωσικό αεροσκάφος.
Συνολικά, ο «διεθνής αντιτρομοκρατικός συνασπισμός» υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησε 12 παραβιάσεις των πρωτοκόλλων αποσύγκρουσης σε μόλις μία ημέρα.

Forbes: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 18 Leopard 2 των Ουκρανών μέσα σε δύο εβδομάδες – Συνολικά 43 τανκς παλιοσίδερα

Η Ρωσία κατέστρεψε το 25% των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 που προμήθευσαν στην Ουκρανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες ή 18 τανκς, γράφει ο αρθρογράφος του Forbes, David Ax.

Σύμφωνα με το Forbes, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν άλλο ένα «σπάνιο και πολύτιμο» άρμα Leopard 2A6 κοντά στην Avdiivka αυτή την εβδομάδα.
«Αυτή η απώλεια ήρθε σε μια σειρά καταστροφών των αρμάτων μάχης Leopard 2 που διαθέτει η Ουκρανία.
Σε διάστημα μιας εβδομάδας, ο στρατός του Κιέβου κατέστρεψε τουλάχιστον 12, και πιθανώς 13 από τα Leopard 2A4, Leopard 2A6 και Strv 122 τα οποία είναι σουηδικά υπερ-θωρακισμένα Leopard 2A5.
Προσθέστε και 6 άρματα μάχης Leopard Α2 που έχασαν οι Ουκρανοί την περασμένη εβδομάδα, έχασαν 18 τεθωρακισμένα μέσα σε 2 εβδομάδες.
Σύμφωνα με το Forbes, οι περισσότερες απώλειες ουκρανικού εξοπλισμού ήταν αποτέλεσμα εκρήξεων σε ναρκοπέδια ή επιθέσεων από drones γεμάτα με εκρηκτικά.
Σύμφωνα με το Forbes, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν επίσης τουλάχιστον ένα άρμα Strv 122 με έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο.
«Οι Ρώσοι γίνονται όλο και πιο επιδέξιοι στην καταστροφή ουκρανικού εξοπλισμού, ειδικά τανκς, και με την χρήση drones», ανέφερε το Forbes
Να σημειωθεί ότι μεταξύ Ιουνίου – Ιουλίου οι Ουκρανοί έχασαν 25 γερμανικά άρματα μάχης Leopard.
Οπότε 25 και 18 συνολικά 43 άρματα μάχης Leopard Α2 έχουν καταστραφεί ή υποστεί μεγάλες ζημιές.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky είναι απομονωμένος, η κατάσταση θα επιδεινωθεί

Οι δυτικές χώρες έχουν ξεκινήσει να αποστασιοποιούνται από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky, δήλωσε ο Oleg Soskin σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma
Η κατάσταση για τον Zelensky γίνεται πολύ δύσκολη.
Δεν θα υπάρχουν άλλα χρήματα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη…
Κοιτάξτε πόσο καλά πηγαίνει η απομόνωση του Zelensky.
Το Time κάποτε τον είχε πρωτοσέλιδο αλλά τώρα τον παρουσιάζει να μικραίνει και χάνεται σαν σκιά…
Υπενθύμισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να συνεχίσου την αντεπίθεση, επομένως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα λάβει τα πολυπόθητα νέα για επιτυχίες στο Ουκρανικό μέτωπο.
Τα ουκρανικά στρατεύματα, αντίθετα, υποχωρούν προς διάφορες κατευθύνσεις και οι μονάδες στο Kupyansk βρίσκονται στα πρόθυρα της ήττας, διευκρίνισε ο Soskin.
Στις 30 Οκτωβρίου, η αμερικανική έκδοση του Time δημοσίευσε ένα άρθρο του δημοσιογράφου Simon Shuster, ο οποίος περιέγραφε πώς οι σύμβουλοι του Ουκρανού προέδρου του έδιναν απλόχερα μυστικά και επέκριναν τον αρχηγό του κράτους για διαφθορά και άλλα πιεστικά προβλήματα στη δημοκρατία.
Το άρθρο λέει ότι οι διοικητές στην πρώτη γραμμή αρνούνται να εκτελέσουν επιθετικές εντολές, η κινητοποίηση στην Ουκρανία έχει σταματήσει και δεν υπάρχει κανείς να αντικαταστήσει τους σκοτωμένους στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ajamu Baraka (Αμερικανός Πολιτικός): Η Δύση εγκληματεί αλλά εμείς… κατηγορούμε την Ρωσία

Η Δύση ξεκίνησε έναν πόλεμο με τη Ρωσία και έκανε σφαγές στην Παλαιστίνη, έτσι μόνο ανήθικοι άνθρωποι μπορούν να την υποστηρίξουν, έγραψε ο Αμερικανός πολιτικός και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ajamu Baraka στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Μετά το Αφγανιστάν, τον πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία και τη σφαγή των Παλαιστινίων, μόνο οι πιο ηθικά διεφθαρμένοι ή αφελείς άνθρωποι εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη «συλλογική Δύση».
Ο Ajamu Baraka έχει επανειλημμένα επικρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξωτερική τους πολιτική.
Σύμφωνα με τον Ajamu Baraka, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες χρησιμοποίησαν τις συμφωνίες του Μινσκ για το Donbass ως «κόλπο» για να προετοιμαστούν για μια σύγκρουση με τη Ρωσία. Χαρακτήρισε την Ουκρανία τροφή για κανόνια, η οποία χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν οι γεωπολιτικές φιλοδοξίες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 32.000 τραυματίστηκαν.
Στο Ισραήλ , περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω συγκρούσεων με το παλαιστινιακό κίνημα Hamas.

Τρομοκρατική επίθεση των Ουκρανών με πύραυλο στην Kherson – Εννέα νεκροί και επτά τραυματίες

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίσθηκαν από πλήγμα ουκρανικού πυραύλου σε προσαρτημένη από την Ρωσία περιοχή της Kherson.
«Εννέα νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Vladimir Saldo, ο οποίος τοποθετήθηκε από τη Μόσχα επικεφαλής των ρωσικών περιοχών σε αυτό το τμήμα της νότιας Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.
Νωρίτερα ο Ρώσος αξιωματούχος στην περιοχή της Kherson Konstadin Basiouk ανάφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ότι «ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε σε μη στρατιωτικές υποδομές» στο χωριό Chaplinka, όπως και ότι επλήγη ένα «συνταξιοδοτικό ταμείο και ένα κέντρο εργασίας».
Η Chaplinka απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την Kherson την περιφερειακή πρωτεύουσα που ανακαταλήφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις τον Νοέμβριο του 2022.
Η Ρωσία εξακολουθεί να ελέγχει μεγάλο μέρος της περιοχής όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ των δύο στρατών.

Σοβαρή ένταση στις σχέσεις Λευκορωσίας - Πολωνίας

Η Λευκορωσία έχει αναφέρει πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από πολωνικά αεροσκάφη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Valery Revenko, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας της χώρας.
«Στις 2 Νοεμβρίου 2023, ένα μονοκινητήριο πολωνικό αεροσκάφος σε αποστολή περιπολίας πέρασε στη Λευκορωσία σε βάθος έως και 200 μέτρων και μάλιστα πολλές φορές.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Πολωνία έχει διαπράξει πέντε τέτοιες παραβάσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως ακραίες», έγραψε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X.
Νωρίτερα, ο Πολωνός Επιτετραμμένος στη Λευκορωσία Martin Wojciechowski κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το περιστατικό της 2ας Νοεμβρίου.
Το Μινσκ απαίτησε από τη Βαρσοβία να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα και να λάβει μέτρα για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.
Το υπουργείο τόνισε επίσης ότι η αμέλεια δεν αποτελεί δικαιολογία για την πτήση στη συνοριακή περιοχή.
Η Λευκορωσία εξέφρασε παρόμοια διαμαρτυρία στη Βαρσοβία στις 28 Σεπτεμβρίου, αφού ένα πολωνικό ελικόπτερο πέρασε δύο φορές μέσα στη χώρα.
Σχολιάζοντας την παραβίαση των συνόρων την 1η Σεπτεμβρίου από πολωνικό ελικόπτερο, ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας Viktor Khrenin είπε ότι το Μινσκ δεν τη θεωρεί προκλητική ενέργεια αλλά μάλλον αποτέλεσμα της ανικανότητας των Πολωνών πιλότων.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Συνεχίζουν την περικύκλωση της Avdiivka οι ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 2 Νοεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να συγκρατούν την ρωσική προέλαση κοντά στην Avdiivka και απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις σε χωριά που γειτνιάζουν.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται κυρίως με μικρές ομάδες πεζικού.
Ο Shtupun δήλωσε ότι ο ρυθμός των ρωσικών επιχειρήσεων κοντά στην Avdiivka μειώνεται επειδή οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται και χρειάζονται ενισχύσεις.
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της πόλης Avdiivka Vitaly Barabash δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειες στη βόρεια πλευρά της Avdiivka και διεξάγουν συνεπείς επιχειρήσεις επίθεσης παρά τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή
Ένας Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τη σιδηροδρομική γραμμή κοντά στο Stepove (3 χλμ βόρεια της Avdiivka) και ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επιθέσεις από αυτές τις πρόσφατα καταληφθείσες θέσεις στο εργοστάσιο οπτάνθρακα στην Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν μέχρι το εργοστάσιο οπτάνθρακα στην Avdiivka την 1η Νοεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συνδυασμένους βομβαρδισμούς με πυραύλους και αεροπορικές επιδρομές με στόχο το εργοστάσιο οπτάνθρακα της Avdiivka, αλλά σημείωσε ότι η ουκρανική αεράμυνα εμποδίζει τις ρωσικές δυνάμεις να χτυπήσουν έντονα την περιοχή.
Ο ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τον έλεγχό τους σε θέσεις κοντά στο Opytne (4 χιλιόμετρα νότια της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πιο κοντά στα νοτιοδυτικά προάστια της Avdiivka και μέχρι ένα χιλιόμετρο από το Sieverne.

Προέλαση ρώσων προς την κατεύθυνση Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 2 Νοεμβρίου και προχώρησαν οριακά προς την κατεύθυνση Kupyansk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 2 Νοεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά 22 χλμ ανατολικά του Kupyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν νέες θέσεις κοντά στην Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και στο Synkivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και συνεχίζουν να πολεμούν προς την κατεύθυνση του Kupyansk.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στη Synkivka, την Petropavlivka και την Ivanivka (20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Kupyansk) και δεν πραγματοποίησαν καμία επίθεση κοντά στην Kreminna.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται δυτικά του Svatove κοντά στο Makiivka (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) και βορειοανατολικά του Kupyansk και ότι δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές κοντά στο Torske (14 χλμ δυτικά της Kreminna).
Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ρωσικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν 755 Ουκρανούς στρατιωτικούς το διάστημα 28/10 - 3/11.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τοπικές επιθέσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 2 Νοεμβρίου, αλλά δεν προχώρησαν.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στη Synkivka και την Dibrova (5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).
Λαμβάνουν χώρα μάχες θέσης κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται περιοδικά σε αυτή τη γραμμή.
Πλάνα που δημοσιεύτηκε την 1η Νοεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν πρόσφατα 7 άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού στην κατεύθυνση Kupyansk.

Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 1.340 στρατιώτες στο Donetsk

Η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 1.340 στρατιώτες στην κατεύθυνση του Donetsk την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή (3/11/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Κατά τη δεδομένη περίοδο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν 24 αντεπιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα στην κατεύθυνση Kupyansk, 20 στην κατεύθυνση Krasny Liman, έξι επιθέσεις στο Donetsk και τέσσερις στο Νότιο Donetsk
«Στην κατεύθυνση του Donetsk... οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περισσότερους από 1.340 στρατιωτικούς, επτά άρματα μάχης, 22 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 22 οχήματα, 19 πυροβολαρχίες πεδίου και τέσσερα οχήματα μάχης MLRS», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ο ρωσικός στρατός με 15 χτυπήματα ακριβείας κατέστρεψε ουκρανικές εγκαταστάσεις παραγωγής drones

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν σε θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων 15 πλήγματα με όπλα ακριβείας και drones ανακοίνωσε η Μόσχα την Παρασκευή 3/11/2023.
«Την εβδομάδα 28 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 15 πολλαπλές εκτοξεύσεις με όπλα ακριβείας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον αποθηκών οπλισμού πυραύλων και πυροβολικού, εγκαταστάσεις αποθήκευσης οπλισμού και στρατιωτικού υλικού και χώρους προσωρινής ανάπτυξης ουκρανικών στρατευμάτων, εθνικιστών και ξένων μισθοφόρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τα πλήγματα εξαφάνισαν υπόστεγα ουκρανικών αεροσκαφών, εγκαταστάσεις παραγωγής drones και ναυτικών μη επανδρωμένων σκαφών και ομάδες ξένων εκπαιδευτών και μισθοφόρων, διευκρίνισε το υπουργείο.

Luhansk_Battle_Map_Draft_November_2_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_2_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_2_2023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_2_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_2_2023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_November_2_2023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης