Τελευταία Νέα
Διεθνή

O υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ που υπόσχεται ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία

O υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ που υπόσχεται ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία
Ο Ramaswamy τόνισε πως η αμερικανική πλευρά δεν πρέπει να συμπεράνει αυτόματα ότι «η Ουκρανία είναι καλή»
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Vivek Ramaswamy δήλωσε ότι θα συνάψει ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία εάν κερδίσει τις εκλογές του 2024.
«Η κύρια στρατιωτική απειλή που αντιμετωπίζουμε είναι η συμμαχία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Θα συνάψω μια ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία [αν κερδίσω τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ] <...>. Αυτό θα είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και θα μειώσει τον κίνδυνο πολέμου με τη Ρωσία ή την Κίνα», έγραψε στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter).
Νωρίτερα, ο Ramaswami είχε δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να αγωνιστεί για μια ταχεία επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η οποία θα περιλαμβάνει τη μετάβαση των ρωσόφωνων περιοχών στη Ρωσία, καθώς και τη σταθερή άρνηση του ΝΑΤΟ να αποδεχθεί το Κίεβο.

Capturewdwdwad.JPG

Ο Ramaswamy, μιλώντας στο Hudson Institute στην αμερικανική πρωτεύουσα, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζοντας την «περαιτέρω εμπλοκή τους στην κατάσταση στην Ουκρανία στον στρατιωτικό τομέα πιέζουν τη Μόσχα και το Πεκίνο να ενισχύσουν τις σχέσεις τους».
Όπως τόνισε, η αμερικανική πλευρά δεν πρέπει να συμπεράνει αυτόματα ότι «η Ουκρανία είναι καλή».
Ο υποψήφιος για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «βυθίζονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία».
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη μεταφέρει τεράστια ποσότητα πυρομαχικών πυροβολικού στο Κίεβο.
Μάλιστα, ο Ramaswamy υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ «μπορεί τώρα να το μετανιώσουν» δεδομένης της ανάγκης του Ισραήλ για πυρομαχικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης