Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Le Point από το Κίεβο: Μία – μία οι χώρες της Δύσης σταματούν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία

Αποκάλυψη Le Point από το Κίεβο: Μία – μία οι χώρες της Δύσης σταματούν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, «ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δεν κρύβει πλέον τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο στρατός του στο πεδίο της μάχης»
Σχετικά Άρθρα
Οι αρχές του Κιέβου ανησυχούν ολοένα και πιο έντονα ότι οι δυτικές χώρες θα αρχίσουν να στέλνουν στο Ισραήλ τα όπλα που αρχικά σχεδίαζαν να παράσχουν στην Ουκρανία, αναφέρει η εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα Le Point σε αποκλειστικό ρεπορτάζ από την ουκρανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, «ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δεν κρύβει πλέον τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο στρατός του στο πεδίο της μάχης».
Ωστόσο, «θα ήθελε να παραμείνει στη διπλωματική σκηνή για να διασφαλίσει τη συνεχή προμήθεια όπλων και υπό το φάσμα της απίθανης προοπτικής συνομιλιών με τη Μόσχα».
Η εβδομαδιαία εφημερίδα επισημαίνει ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή «ξέσπασε την πιο ακατάλληλη στιγμή για την Ουκρανία».

Εύθραυστος ο δυτικός συνασπισμός

Από τα τέλη του καλοκαιριού, το Κίεβο παρακολουθεί «ο συνασπισμός των χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία να γίνεται όλο και πιο εύθραυστος».
Η Σλοβακία και η Πολωνία έχουν ήδη σταματήσει να παρέχουν όπλα στο Κίεβο.
Η Γαλλία προειδοποίησε την Ουκρανία στα τέλη Σεπτεμβρίου «ότι δεν θα παρέχει πλέον όπλα δωρεάν, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden «μπορεί να συνεχίσει να λέει ότι η αμερικανική βοήθεια θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί, αλλά το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι όλο και πιο απρόθυμο να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία».
Εξάλλου, πολλές χώρες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή κατηγορούν τους συμμάχους της Ουκρανίας ότι δεν αντιδρούν στις απώλειες αμάχων που προκαλούνται από τους βομβαρδισμούς της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης