Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Στα 6,2 δισ. δολάρια τα κέρδη για το γ’ τρίμηνο του 2023

tags :
Shell: Στα 6,2 δισ. δολάρια τα κέρδη για το γ’ τρίμηνο του 2023
Η εταιρεία ανακοίνωσε επαναγορές μετοχών ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες
Κέρδη 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σημείωσε για το τρίτο τρίμηνο η Shell, λαμβάνοντας ώθηση από τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης και τις ισχυρές συναλλαγές στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Η εταιρεία ανακοίνωσε επαναγορές μετοχών ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες, έναντι 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους προηγούμενους τρεις μήνες. Διατήρησε το μέρισμά της αμετάβλητο στα 0,331 δολάρια ανά μετοχή.
Η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 6,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε γενικές γραμμές σύμφωνα με την πρόβλεψη των αναλυτών της εταιρείας για 6,25 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτό σε σύγκριση με τα τριμηνιαία κέρδη 9,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα και 5 δισεκατομμύρια δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
Η παραγωγή στο τμήμα Integrated Gas της Shell μειώθηκε κατά 9% από το προηγούμενο τρίμηνο λόγω της συντήρησης στις πλωτές εγκαταστάσεις LNG της Prelude στα ανοιχτά της Αυστραλίας, καθώς και σε εγκαταστάσεις στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο και στο Κατάρ.
Οι όγκοι υγροποίησης LNG μειώθηκαν κατά 4% κυρίως λόγω της υψηλότερης συντήρησης στο Prelude.
Η παραγωγή στο τμήμα Upstream αυξήθηκε κατά 3% από το προηγούμενο τρίμηνο σε 1,75 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boed).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης