Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ετοιμάζει κάτι μεγάλο – Ξαφνικά αποφάσισε να επταπλασιάσει την παραγωγή αρμάτων μάχης

Η Ρωσία ετοιμάζει κάτι μεγάλο –  Ξαφνικά αποφάσισε να επταπλασιάσει την παραγωγή αρμάτων μάχης
Η Ρωσία ενισχύει συντριπτικά τις δυνάμεις των τεθωρακισμένων
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία βρίσκεται σε εντατικές στρατιωτικές προετοιμασίες για την επόμενη μέρα, η οποία πιθανότατα να κρύβει εκπλήξεις για όλο τον πλανήτη.
Έτσι η κρατική εταιρεία Rostec της Ρωσίας επταπλασίασε την παραγωγή αρμάτων της μέσα σε ένα χρόνο.
Ο Sergei Chemezov, ο επικεφαλής της Rostec, ανακοίνωσε μια αξιοσημείωτη αύξηση στα στοιχεία παραγωγής, αποκαλύπτοντας ότι η παραγωγή αρμάτων μάχης επταπλασιάστηκε σε ένα χρόνο.
Ταυτόχρονα, η κατασκευή ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων έχει σημειώσει αύξηση 4,5 φορές.
Επιπλέον, ορισμένοι τύποι πυρομαχικών έχουν δει μια εκπληκτική 60πλάσια ώθηση, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη συνέντευξή του στο Russia-24.
«Αυξήσαμε την παραγωγή αρκετές φορές.
Μόνο σε ένα χρόνο, η παραγωγή αρμάτων μάχης αυξήθηκε επτά φορές, ελαφρών τεθωρακισμένων — BMP, BMD και άλλων οχημάτων — 4,5 φορές, πυροβολικού και MLRS — 2,5 φορές, και πυρομαχικών και ορισμένων τύπων προϊόντων, 60 φορές», σημείωσε.
Ο Chemezov υπογράμμισε επίσης τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εκσυγχρονισμού στη Rostec, τονίζοντας πως ο εξοπλισμός της εταιρείας εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς.

Η Ρωσία θωρακίζεται

Στα μέσα Οκτωβρίου, η Rostec παρέδωσε μια παρτίδα των ιδιαίτερα αποτελεσματικών πυραυλικών συστημάτων Agriculture Remote Mining Engineering System (ISDM) στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πριν από το χρονοδιάγραμμα.
isdm_1.JPG
Αυτό το σύστημα, που διαθέτει προγραμματιζόμενα πυρομαχικά, μπορεί να καλύψει γρήγορα μια περιοχή ισοδύναμη με πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου μέσα σε λίγα λεπτά.
Στις 11 Οκτωβρίου, η Uralvagonzavod Research and Production Corporation, θυγατρική του ομίλου Uralvagonzavod υπό την Rostec προμήθευσε στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ένα φορτίο αρμάτων μάχης T-90M Proryv και T-72B3M εξοπλισμένα με ενισχυμένη προστασία.
Τότε, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επικεφαλής του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov, δήλωσε ότι αυτά τα μοντέλα έχουν μεγάλη ζήτηση, έχοντας επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις στον πόλεμο της Ουκρανίας.
russian_tanks.JPG

Σε προηγούμενη δήλωσή του, ο Alexander Potapov, ο οποίος υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Uralvagonzavod Concern (UVZ), παράρτημα της Rostec, αποκάλυψε επίσης ότι αυτή τη στιγμή διερευνούν τη σκοπιμότητα της κατασκευής αρμάτων μάχης T-80BVM εξ ολοκλήρου από τη βάση.
Σύμφωνα με τον Potapov, το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία, καθώς το έχουν ζητήσει ρητά οι στρατιωτικές αρχές.
Η εταιρεία εντάσσει τον εαυτό της στις συλλογικές προσπάθειες και στην αντιμετώπιση των πολυπλοκοτήτων που σχετίζονται με αυτό το έργο.
Η σημαντική αύξηση της παραγωγής αρμάτων μάχης της Μόσχας κατά 7 φορές μέσα σε ένα χρόνο είναι συν τοις άλλοις και μία αναπλήρωση των παλαιάς τεχνολογίας τανκς, που χάθηκαν στο μέτωπο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία,
Η Μόσχα ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της και αυξάνει την παραγωγή όπλων, αναμένοντας μια εκτεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπου οι γραμμές του μετώπου παρέμειναν σχετικά στατικές για σχεδόν ένα χρόνο.

Το Τ-14 Armata στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται πώς στο μέτωπο της Ουκρανίας επιχειρούν ήδη τα υπερσύγχρονα ρωσικά άρματα μάχης Τ -14 Armata, τα οποία αν και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα, πλήττουν με πυρά θέσεις Ουκρανών στρατιωτών.
Όπως αναφέρει το ρωσικό RIA Novosti, τα άρματα μάχης Τ -14 Armata είναι εφοδιασμένα με πρόσθετη θωράκιση στα πλευρά τους έτσι ώστε να αντέχουν καλύτερα τα αντιαρματικά πυρά, ενώ τα πληρώματα τους έχουν «περάσει» από μαθήματα συντονισμού μάχης σε πεδία στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Lugansk.
Το Τ -14 Armata διαθέτει έναν μη επανδρωμένο πυργίσκο, με το τριμελές πλήρωμά του να ελέγχει από απόσταση τον οπλισμό και όντας μέσα σε μια απομονωμένη θωρακισμένη κάψουλα που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του άρματος μάχης.
Η μέγιστη ταχύτητα του είναι τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.
Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα άρματα μάχης έχουν δοκιμαστεί στη Συρία.
Το άρμα διαθέτει συνδυασμένη πολυστρωματική θωράκιση, όπως μια νέα δυναμική προστασία «Malachite» και ένα συγκρότημα ενεργητικής προστασίας «Afganit».
Ο κύριος οπλισμός του είναι ένα όπλο 125 mm 2A82-1M, ικανό να χρησιμοποιεί νέους κατευθυνόμενους πυραύλους με βεληνεκές οκτώ χιλιομέτρων.

armata_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης