Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πολιορκία η Γάζα - IDF: Μπήκαμε στην καρδιά της πόλης - Νέο χτύπημα σε προσφυγικό καταυλισμό, τουλάχιστον 27 νεκροί

Υπό πολιορκία η Γάζα - IDF: Μπήκαμε στην καρδιά της πόλης - Νέο χτύπημα σε προσφυγικό καταυλισμό, τουλάχιστον 27 νεκροί
Διεθνής κατακραυγή από το διπλό χτύπημα των Ισραηλινών κατά προσφυγικού καταυλισμού με 195 νεκρούς - Νέα επιχείρηση στην καρδιά της πόλης της Γάζας
(συνεχές upd) Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της μάχης στη Γάζα, καθώς ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Herzi Halevi δήλωσε ότι στρατεύματα επιχειρούν εντός της πόλης της Γάζας και την περικυκλώνουν από διάφορες κατευθύνσεις.
Η επιχείρηση φαίνεται πως συνεχίζεται ανένδοτα από την ισραηλινή πλευρά, με το σενάριο της εκεχειρίας να δείχνει πια μακρινό παρά τις πιέσεις από ΗΠΑ για «παύση», οι οποίες στέλνουν αύριο 3/11 τον αμερικανό Υπεξ στο Ισραήλ για συναντήσεις επί του θέματος με τον Netanyahu.
«Έχουμε προχωρήσει σε ένα άλλο σημαντικό στάδιο στον πόλεμο.
Οι δυνάμεις βρίσκονται στην καρδιά της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας, την περιβάλλουν και εμβαθύνουν [την επίγεια επίθεση] και τα επιτεύγματα», ανέφερε ο Halevi σε δήλωση από βάση της Πολεμικής Αεροπορίας.
«Οι δυνάμεις μάχονται σε μια πυκνή και πολύπλοκη αστική περιοχή, που απαιτεί επαγγελματική μάχη και θάρρος», συνεχίζει ο ίδιος ενώ προσθέτει ότι τα στρατεύματα συμμετέχουν σε μάχες σε κοντινή απόσταση.
«Οι επίγειες δυνάμεις συνοδεύονται από ακριβείς πληροφορίες, με πυρά από αέρος και θάλασσα. Αυτή η συνεργασία κάνει τη μάχη πολύ πιο αποτελεσματική», συνεχίζει ο Halevi.
«Οι πολεμιστές μας, που πολεμούν σε κοντινή απόσταση ενάντια σε έναν σκληρό εχθρό, έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα: Η συντροφικότητα και το πνεύμα μάχης ρέουν στις φλέβες τους. Το πνεύμα της ισραηλινής κοινωνίας και η δικαιοσύνη της υπόθεσης μας μας συνοδεύουν ανά πάσα στιγμή».
Ο Herzi Halevi ανέφερε επίσης ότι αυτός ο πόλεμος έχει «ένα οδυνηρό και δύσκολο τίμημα», με 18 στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί στη χερσαία επιχείρηση μέχρι στιγμής.
«Χάσαμε τον καλύτερο από τους γιους μας στον πόλεμο, αγκαλιάζουμε τις οικογένειές τους… θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε».
Ο ίδιος δηλώνει ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει «υποχρέωση» να επιστρέψει στην πατρίδα όλους τους ομήρους που κρατούν η Hamas και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας.
Αναφέρει ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δραστηριοποιείται στη Γάζα «με σημαντική δύναμη».
Αλλά τονίζει ότι «λιγότερο από το μισό» της δύναμης της IAF χρησιμοποιείται στη Γάζα.
Το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής του είναι έτοιμο, με γεμάτες βόμβες, «σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη επίθεσης σε άλλα μέτωπα».
Λέει ότι ο στρατός μάχεται «στο όνομα της ιερότητας της ζωής, ενάντια σε έναν εχθρό που έχει χαράξει τον θάνατο στη σημαία του. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας να ζούμε με ασφάλεια και να ευημερούμε στην πατρίδα μας».
«Δεν έχουμε άλλη χώρα μπροστά στο απόλυτο κακό. Ενεργούμε με ψυχραιμία, ευφυΐα και αποφασιστικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Capture5-44.jpg
Θηριωδία με 195 νεκρούς σε καταυλισμό προσφύγων - Νέα επίθεση στο Bureij

Οι ανακοινώσεις έρχονται την ώρα που έχει προκληθεί κύμα οργής από τους 195 νεκρούς, 120 αγνοούμενους στα συντρίμμια και 777 τραυματίες από τον απολογισμό του διπλού χτυπήματος των Ισραηλινών στον παλαιστινιακό καταυλισμό στη Jabalia, στη βόρεια Γάζα.
Εν τω μεταξύ το απόγευμα της Πέμπτης  2/11, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν και τον καταυλισμό Bureij στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 27 άνθρωποι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολιτικής άμυνας της Γάζας.
Σύμφωνα με το Associated Press δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έχει προκαλέσει κρατήρα και σε πολλά κτήρια τριγύρω έχουν προκληθεί ζημιές.

Μήνυμα Netanyahu: Προχωράμε

«Έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες, σημειώνουμε πρόοδο και τίποτα δεν θα μας σταματήσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, στο νέο μήνυμα που ανέβασε στα social media περιτριγυρισμένος από τους στρατιώτες των IDF κατά την 27η ημέρα του πολέμου εναντίον της Hamas.
Μιλώντας στους στρατιώτες των IDF σήμερα Πέμπτη (2.111.2023), ο Netanyahu δήλωσε ότι ο στρατός του Ισραήλ «έχει ήδη πατήσει τα εδάφη της Γάζας» και συνεχίζει για τη νίκη εναντίον της Χαμάς.
«Προχωράμε», είπε ο Netanyahu στους στρατιώτες των ειδικών μονάδων, προσθέτοντας: «Έχουμε επίσης οδυνηρές απώλειες, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα – τίποτα δεν θα μας σταματήσει».
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέβασε και το σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter), γράφοντας στη λεζάντα: «Σήμερα με τους μαχητές μας στο πεδίο. Είχαμε πολύ εντυπωσιακές επιτυχίες, είμαστε ήδη μέσα στα περίχωρα και στα εδάφη της Γάζας. Κάνουμε πρόοδο. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει».
«Θα προχωρήσουμε. Θα προχωρήσουμε και θα νικήσουμε και θα το κάνουμε με τη βοήθεια του Θεού και με τη βοήθεια των ηρωικών πολεμιστών μας.
Σας εμπιστεύομαι, σας πιστεύω.
Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ στέκεται στο πλευρό σας – μέχρι τη νίκη», καταλήγει το μήνυμα του Netanyahu.
netanyahu_idf_0211.webp
Μπαράζ από ρουκέτες από Λίβανο κατά του βόρειου Ισραήλ

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Hamaw στον Λίβανο εκτόξευσε την Πέμπτη 12 ρουκέτες πάνω από τα σύνορα στην πόλη Kiryat Shmona στο βόρειο Ισραήλ κάνοντας τη νύχτα μέρα με τις φωτογραφίες να αποτυπώνουν την κόλαση.
Ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις στον νότιο Λίβανο ως απάντηση στις επιθέσεις με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ νωρίτερα.

Απάντηση Ισραήλ με πυροβολικό και αεροπορία κατά Hezbollah 

Οι IDF αναφέρουν ότι μεταξύ των στόχων που έχουν χτυπηθεί μέχρι στιγμής από μαχητικά αεροσκάφη, τανκς και πυροβολικό είναι στρατιωτικά αρχηγεία, θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, χώροι αποθήκευσης όπλων, στρατιωτικά συγκροτήματα και άλλες υποδομές που ανήκουν στη Hezbollah.
Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι ανταποκρίνονται σε πολλαπλές εκτοξεύσεις από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος.
«Την τελευταία ώρα, σημειώθηκαν πυραυλικές επιθέσεις από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος. Σε απάντηση, ο Ισραηλινός Στρατός πλήττει μια σειρά τρομοκρατικών στόχων της Hezbollah στον Λίβανο», ανέφερε το IDF.
Σύμφωνα με μαρτυρία ομάδας του CNN στο βόρειο Ισραήλ, ο αριθμός των πυραυλικών επιθέσεων από τον Λίβανο ήταν αυξημένος την τελευταία ώρα, με το Iron Dome να έχει αναλάβει την αναχαίτισή τους.
Αρκετές περιοχές επίσης έχουν τεθεί σε συναγερμό στο βόρειο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Manara, Kiryat Shmona και Safed.
Παράλληλα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έπληξε έναν ισραηλινό στρατιωτικό στρατώνα στην περιοχή Shebaa Farms με δύο επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υποστηρίζοντας ότι πέτυχαν «άμεσο πλήγμα μέσα στους στρατώνες». Η Shebaa Farms είναι αμφισβητούμενη περιοχή κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.
Όπως μεταδίδει το CNN, σημειώθηκε και ανταλλαγή πυρών κατά μήκος της συνοριακής περιοχής τις τελευταίες ώρες.
Εκτός από τη Hezbollah, το παρακλάδι της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στο Λίβανο δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις τους εκτόξευσαν 12 ρουκέτες με στόχο το Kiryat Shmona και τις γύρω περιοχές του στο βόρειο Ισραήλ.

Screenshot-2023-11-02-at-6.49.44 PM-1698940311.webp

Προσωρινή εκεχειρία ζητά ο Biden... Στο Ισραήλ ο Blinken 

Εν τω μεταξύ υπέρ μιας «παύσης» στον πόλεμο Ισραήλ και Hamas
τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ,  Joe Biden, προκειμένου οι αιχμάλωτοι να μπορέσουν να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας.
Η εν λόγω κίνηση σηματοδοτεί μια στροφή της αμερικανικής πλευράς μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ότι η κατάπαυση του πυρός «δεν είναι η σωστή απάντηση».
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο Ισραήλ μεταβαίνει αύριο 3/11 ο An. Blinken για να πιέσει τις συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον Netanyahu και άλλους ισραηλινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, για «μια σειρά από σύντομες παύσεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα», αναφέρουν οι New York Times.

Κατακραυγή για Jabalia

Η επίθεση στην Jabalia έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή, με το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να κάνει λόγο για έγκλημα πολέμου.
Και ενώ ο ΟΗΕ υποστηρίζει πως το μέγεθος της καταστροφής στη Γάζα είναι ασύλληπτο και δεν έχει προηγούμενο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden ζήτησε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου την άμεση κατάπαυση του πυρός προκειμένου να μπορέσουν οι «αιχμάλωτοι» - δηλαδή οι όμηροι της Hamas - να αποχωρήσουν από τη Λωρίδα της Γάζας.
Η Γάζα έχει μετατραπεί σε κόλαση.
Πάνω από το 25% όλων των κτηρίων στα βόρεια εδάφη έχει καταστραφεί μέσα σε 22 ημέρες, οι νεκροί ανέρχονται σε 9.061 - ανάμεσα τους 3.760 παιδιά - και οι τραυματίες τους 20.000, τη στιγμή που τουλάχιστον τα μισά νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης ρεύματος και ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, νερό και καύσιμα.
Πάντως, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν αμείωτα τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς τους υποστηρίζοντας μάλιστα πως έχουν καταφέρει να σπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας της Hamas.
Ένας τεράστιος κρατήρας έχει σχηματιστεί μετά τον βομβαρδισμό σε καταυλισμό στη Γάζα, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.


Politico: Ο Biden θεωρεί «μετρημένες» τις μέρες του Netanyahu στην πολιτική

Το Politico αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Biden και οι κορυφαίοι συνεργάτες του θεωρούν πως οι ημέρες του Netanyahu στην πολιτική είναι μετρημένες και ότι αυτό το αίσθημα έχει ήδη εκφραστεί στον πρωθυπουργό του Ισραήλ σε πρόσφατη συνομιλία.
Το δημοσίευμα επικαλείται δύο ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης καθώς και έναν νυν και έναν πρώην αξιωματούχο των ΗΠΑ.
«Θα πρέπει να υπάρξει ένας απολογισμός στην ισραηλινή κοινωνία για το τι συνέβη», είπε ένας εξ αυτών στο Politico. «Τελικά, τα χρήματα σταματούν στο γραφείο του πρωθυπουργού».
Η έκθεση επισημαίνει, ωστόσο, το γεγονός ότι ο Netanyahu είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ και ότι έχει αψηφήσει τις αρνητικές για τον ίδιο εκτιμήσεις στο παρελθόν.

Ισραήλ: 12.000 αεροπορικές επιδρομές - Σφυροκόπημα της πόλης της Γάζας

Περισσότερες από 12.000 αεροπορικές επιδρομές κατά της Γάζας έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος συνεχίζει τις επιχειρήσεις και τις επιθέσεις του, καταστρέφοντας τις αμυντικές γραμμές της Hamas στις βόρειες περιοχές και αναλαμβάνοντας τον έλεγχο θέσων στις κεντρικές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.
Όπως είπε ο Daniel Hagari, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις δραστηριότητες τους και προχωρούν βάσει των σχεδίων και των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός πολέμησε με μεγάλες δυνάμεις τρομοκρατών που επιχείρησαν να στήσουν ενέδρα στα στρατεύματα.
«Μετά από αρκετές ώρες μάχης, μεταξύ άλλων με την υποστήριξη αεροσκαφών και πυραυλικών δυνάμεων, πολλοί τρομοκράτες καταστράφηκαν.
Το Ισραήλ έχει το πλεονέκτημα σε κάθε μάχη και θα συνεχίσει να προελαύνει» επισήμανε ο Hagari.
Ήδη οι Ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις επιτίθενται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην πόλη της Γάζας, όπου καταγράφονται συνεχείς εκρήξεις.

Μηχανικοί του στρατού ξεκινούν να καταστρέφουν τις σήραγγες της Hamas

Μηχανικοί του στρατού ξεκινούν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την καταστροφή των σηράγγων της Hamas σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας που έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla.
Οι μηχανικοί μάχης χρησιμοποιούν διάφορους τύπους ρομπότ και εκρηκτικών μηχανισμών για να καταστρέψουν τις σήραγγες, να πυροδοτήσουν τυχόν παγίδες που έχει εγκαταστήσει η Hamas και να σκοτώσουν τρομοκράτες, αναφέρει το ρεπορτάζ.
"Ίσως στην αρχή μπόρεσαν να μας παρενοχλήσουν, να μας χτυπήσουν πυροβολώντας από τις εξόδους των σηράγγων αλλά αφότου πήραμε τον έλεγχο των περιοχών, ξεκίνησε η επιχείρηση του μηχανικού", λέει στο Walla ένας ανώτερος αξιωματικός της Νότιας Διοίκησης. "Θα γκρεμίσουμε τις εισόδους και τις σήραγγες πάνω τους. Θα γίνει ζώνη θανάτου. Έκαναν λάθος, επέλεξαν να βρεθούν σε ένα μέρος από το οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν. Θα πεθάνουν στα τούνελ", είπε.
Η έκθεση αναφέρει ότι τα στρατεύματα έχουν ήδη καταστρέψει περίπου 100 σήραγγες, χωρίς να υπολογίζονται αυτές που χτυπήθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές.

Δεκαέξι έλληνες πέρσαν από την Rafah

Στους δεκαέξι ανέρχονται οι Έλληνες που έχουν περάσει μέχρι στιγμής τη συνοριακή διάβαση της Rafah, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, συνολικά δεκαέξι άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα. Οι δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο σήμερα το μεσημέρι, ενώ, πριν λίγο, ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων».
Οι Έλληνες πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με τους καταλόγους που δημοσιοποίησε η παλαιστινιακή συνοριακή αρχή 24 Έλληνες υπήκοοι εμφανίζονται εγγεγραμμένοι και αναμένεται να περάσουν στην Αίγυπτο σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες άνοιξε για πρώτη φορά η μεθοριακή διάβαση της Ράφα, με δεκάδες ξένους και ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα να φεύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο.

Θηριωδία στη Jabalia

Η διπλή επίθεση των Ισραηλινών στον προσφυγικό καταυλισμό της Jabalia έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αν και το Ισραήλ αποδίδει τις επιθέσεις αυτές στην εξολόθρευση τρομοκρατών της Hamas και υψηλόβαθμων στελεχών της οργάνωσης.
Σύμφωνα με το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων αυτών, σκοτώθηκε ο Muhammad A’sar, ο διοικητής των κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων και ο Ibrahim Biari, εκ των διοικητών της Hamas που φέρεται να οργάνωσε την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.
Πέρα όμως από τα δύο αυτά πρόσωπα – η Hamas μάλιστα είχε διαψεύσει πως ο Biari βρισκόταν στην περιοχή - σκοτώθηκαν τουλάχιστον 195 άμαχοι Παλαιστίνιοι, ενώ εκτιμάται ότι άλλοι 120 αγνοούνται στα συντρίμμια των ισοπεδωμένων κτηρίων.
11_26.jpg
44_2.jpg
ΟΗΕ: Έγκλημα πολέμου


Είναι χαρακτηριστικό πως το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστήριξε ότι η αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia μπορεί να ισοδυναμεί με εγκλήματα πολέμου.
Η υπηρεσία εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες» δεδομένου του «υψηλού αριθμού θυμάτων αμάχων και της κλίμακας της καταστροφής» μετά τα χτυπήματα.
Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Martin Griffiths, είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές ήταν «απλώς η πιο πρόσφατη θηριωδία που έπληξε τον λαό της Γάζας» και είπε ότι ο κόσμος «φαίνεται ανίκανος ή απρόθυμος να δράσει».

Ισραήλ: Χρησιμοποίησαν 100 γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες

Η Hamas χρησιμοποίησε 100 γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες στις μάχες στη Jabalia υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός, όπως αναφέρει το ισραηλινό Ynetnews.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, στρατιώτες της ισραηλινής ταξιαρχίας πεζικού Givati κάνουν λόγο για «σοκαριστική κατάσταση» κατά τη διάρκεια μάχης με την 17η ταξιαρχία της Hamas, καθώς αναφέρουν πως οι μαχητές της Hamas ανάγκασαν 100 παιδιά και γυναίκες να βγουν από τα καταφύγια τους, για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

9.061 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διευθύνεται από τη Hamas λέει ότι περισσότεροι από 9.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος πριν από περισσότερες από τρεις εβδομάδες.
Ο Δρ Ashraf al-Qidra, εκπρόσωπος του υπουργείου, λέει ότι 9.061 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, εκ των οποίων 3.760 είναι κάτω των 18 ετών.
2023-11-02T105238Z_843146960_RC2T44AJQ3B1_RTRMADP_3_ISRAEL-PALESTINIANS_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης