Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία δεν αφήνει τίποτα... στον αέρα – Κατέρριψε και άλλο ουκρανικό αεροσκάφος Su 27 στην Poltava

Η Ρωσία δεν αφήνει τίποτα... στον αέρα – Κατέρριψε και άλλο ουκρανικό αεροσκάφος Su 27 στην Poltava
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 σε αεροδρόμιο στην περιοχή Poltava
Μία πραγματική αποψίλωση της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας συντελείται στο μέτωπο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 σε αεροδρόμιο στην περιοχή Poltava ανακοίνωσε την Πέμπτη (2/11/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ένα αεροσκάφος Su-27 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταστράφηκε στο αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή Poltava», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν έναν ουκρανικό σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel κοντά στον οικισμό Yantarnoye στην περιοχή Kherson.

Πρωτοφανής συντριβή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Υπενθυμίζεται πως οι Ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και τα συστήματα αεράμυνας με τα προηγμένα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου κατέστρεψαν 31 ουκρανικά αεροσκάφη μέσα σε ένα μήνα.
Ειδικότερα, μόνο τον Οκτώβριο, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 31 ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 27/10/2023.
«Από την 1η Οκτωβρίου, μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έχουν καταστρέψει: 31 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Πρόκειται για 20 αεροσκάφη MiG - 29, οκτώ μαχητικά Su - 25, ένα βομβαρδιστικό Su-24, δύο αεροσκάφη εκπαίδευσης μάχης L-39 και τρία ελικόπτερα Mi-8», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Δηλαδή οι Ρώσοι κατέστρεφαν κάθε μέρα και ένα αεροσκάφος των Ουκρανών.
Η πρωτοφανής καταστροφή την οποία αντιμετωπίζει η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας εγείρει σοβαρότατες αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να συνδράμει τις χερσαίες επιχειρήσεις υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
Σύμφωνα με το TASS, κατά τη διάρκεια συνάντησης με στρατιωτικό προσωπικό των ειδικών μονάδων Vostok, στους οποίους απονεμήθηκαν κρατικά βραβεία, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu αποκάλυψε: «Έχουμε τέτοια συστήματα, που κατέρριψαν 24 αεροσκάφη σε πέντε ημέρες».
Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι κατέρριψαν 19 MiG-29 των Ουκρανών μόνο από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου.

Ο συνδυασμός που σκοτώνει

Πολλοί αναλυτές έχουν αποδώσει την επιτυχία των Ρώσων στην εισαγωγή των εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών παρακολούθησης A-50U AWACS, τα οποία λειτουργούν σε συνδυασμό με τους πυραύλους S 400.
Ρωσικά συστήματα S-400 σε συνδυασμό με αεροσκάφη A-50U AWACS χρησιμοποιούνται για την κατάρριψη των αεροσκαφών στόχων.
Δύο εκσυγχρονισμένα A-50U AWACS εισήχθησαν πρόσφατα στην ρωσική πολεμική αεροπορία στις 14 Οκτωβρίου και στις 22 Σεπτεμβρίου 2023.
Ήταν οι πρώτες παραδόσεις A-50U μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Ωστόσο, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία είχε επτά εκσυγχρονισμένα A-50U πριν από την έναρξη της επιχείρησης στην Ουκρανία το τελευταίο από τα οποία παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2021.
Ο συνδυασμός S -400 και AWACS είναι καθοριστικός για τις μεγάλες επιτυχίες της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Το σύστημα S-400 μπορεί να ενεργοποιηθεί από ένα εξωτερικό ραντάρ εδάφους ή αερομεταφερόμενου (AWACS) μέσω μιας σύνδεσης δεδομένων που μεταδίδει ακατέργαστα ίχνη ή επεξεργασμένα δεδομένα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης