Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - ΗΠΑ: Το Anadolu ανασκεύασε το δημοσίευμα για το ταξίδι του Blinken στην Άγκυρα

Τουρκία - ΗΠΑ: Το Anadolu ανασκεύασε το δημοσίευμα για το ταξίδι του Blinken στην Άγκυρα
Εν τέλει την Τουρκία θα επισκεφθεί χαμηλότερος αξιωματούχος του State Department
Σε μία πρωτοφανή ... αυτοδιάψευση για τα δεδομένα ενός κρατικού πρακτορείου ειδήσεων προέβη του Anadolu, καθώς ανασκεύασε χθεσινό (3/11) του τηλεγράφημα σχετικά με την φερόμενη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Antony Blinken στην Άγκυρα, στις 5 Νοεμβρίου.
«Το επίσημο πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλαμβάνει επίσκεψη στην Τουρκία» δηλώνει το νέο δημοσίευμα του Anadolu που αναρτήθηκε σήμερα στο τουρκικό πρακτορείο.
Φαίνεται λοιπόν ότι οι διπλωματικές πηγές που επικαλέστηκε χθες το πρακτορείο δεν επιβεβαιώνονται.
Παρόλα αυτά, παρατίθεται το επίσημο πρόγραμμα του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που περιλαμβάνει επίσημες συναντήσεις σε Ισραήλ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ινδία μεταξύ 2 και 10 Νοεμβρίου.
Εν τέλει όμως την Τουρκία θα επισκεφθεί χαμηλότερος αξιωματούχος του State Department.
Ο λόγος για τον Derek Chollet που θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ, το Αμμάν και την Άγκυρα προκειμένου να εμπεδώσει «τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να σταθούν αλληλέγγυες με το Ισραήλ και να υποστηρίξουν το δικαίωμά του να αμυνθεί, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».
Σύμφωνα με τη σχετική δήλωση του State Department «θα συνεργαστεί με εταίρους και συμμάχους για να συνεχίσουμε το έργο μας για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της σύγκρουσης σε άλλα μέρη της περιοχής, θα βοηθήσει στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης όλων των ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών πολιτών, και θα συζητήσει τις προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στους Αμερικανούς πολίτες, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των αμάχων και τη διευρυμένη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα».
Παράλληλα, στην περιοδεία του Chollet στη Μέση Ανατολή δεν αποκλείεται να περιληφθούν κι άλλες στάσεις, όπως το Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης