Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια χώρα πουλάει στην Ουκρανία σοβιετικά βλήματα… +300% – Γερμανοί, Βρετανοί: Απίστευτα τα Lancet

Ποια χώρα πουλάει στην Ουκρανία σοβιετικά βλήματα… +300% – Γερμανοί, Βρετανοί: Απίστευτα τα Lancet
Defense One: Η Ουκρανία αγοράζει εξοπλισμό σοβιετικής εποχής σε εξωφρενικές τιμές πληρώνουν το βλήμα των 1.000 δολ... 3.000 δολάρια...
Κάποιος εκμεταλλεύεται την Ουκρανία… όχι δεν είναι η Ρωσία…αλλά η φιλεύσπλαχνη Δύση που στηρίζει την Ουκρανία… πουλώντας σοβιετικά πυρομαχικά σε τιμές σοκ, αυξημένες 300%...
Οπότε η αλληλεγγύη της Δύσης είναι αέρας κοπανιστός…
Οι αμερικανοί τρεις φορές χειρότεροι… δίνουν μεν πολλά χρήματα σχεδόν 125 δισεκ. δολάρια αλλά οι βιομηχανίες τους πουλάνε στους Ουκρανούς έως 400% υψηλότερα βλήματα και οπλικά συστήματα σε σχέση με δύο χρόνια πίσω…
Κάποιοι βγάζουν υπερκέρδη και κάποιοι θα πληρώνουν μια ζωή εάν δεν τους την συντομεύσει ο πόλεμος…

Defense One: Η Ουκρανία αγοράζει εξοπλισμό σοβιετικής εποχής σε εξωφρενικές τιμές πληρώνουν το βλήμα των 1.000 δολ... 3.000 δολάρια...

Η Ουκρανία αγοράζει όπλα από άλλες χώρες σε εξωφρενικές τιμές, αναφέρει το Defense One, επικαλούμενη στοιχεία από το εμπορικό κέντρο συγκέντρωσης Import Genius.
«Η Ουκρανία πληρώνει υπέρογκα ποσά για εξοπλισμό σοβιετικής εποχής».
Έτσι, σύμφωνα με το aggregator, τον Ιούνιο η Ουκρανία έλαβε 1.000 βλήματα των 152 mm από βουλγαρική εταιρεία μέσω της πολωνικής κυβερνητικής υπηρεσίας για στρατηγικά αποθέματα. Αναφέρεται ότι κάθε βλήμα κόστιζε στο Κίεβο περίπου 3.000 δολάρια.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ειδικούς, η Ρωσία φέρεται να πληρώνει περίπου για παρόμοια πυρομαχικά 1.000 δολάρια.
Σύμφωνα με το Defense One, ουκρανικά νομικά πρόσωπα εισήγαγαν τον Ιούλιο πυρομαχικά αξίας 346 εκατομμυρίων δολαρίων.
Μεγάλοι προμηθευτές όπλων στο Κίεβο είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Τουρκία.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η Ουκρανία χρυσοπληρώνει για βλήματα και οπλικά συστήματα… μερικά μάλιστα καταλήγουν και στην Hamas…

Bild: Ρωσικά drones αποκαλύπτουν όλες τις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η Ρωσία χρησιμοποιεί επιτυχώς drones για να αναγνωρίσει όλες τις εχθρικές θέσεις και να συλλέξει πληροφορίες, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Röpke σε ρεπορτάζ για την Bild.
«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα Lancet της ZALA με υψηλό ή τουλάχιστον μεσαίο βεληνεκές, που χρησιμοποιούνται από τον ρωσικό στρατό, διεισδύουν στο ουκρανικό έδαφος, αποχαρακτηρίζουν τις θέσεις του εχθρού και μεταδίδουν δεδομένα. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτά τα drones να μην διεισδύουν απλώς σε ξένο έδαφος, αλλά όλα τα δεδομένα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο».
Τέτοια drones αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τις ουκρανικές

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανακήρυξε τα καλύτερα όπλα στη Ρωσία… είναι το Lancet απίστευτο drone

Τα ρωσικά drones Lancet έχουν επιδείξει την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης και έχουν γίνει ένας από τους καλύτερους τύπους όπλων που χρησιμοποιούνται στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
«Τα ρωσικά drones καμικάζι Lancet έχουν γίνει ένα από τα πιο αποτελεσματικά νέα όπλα που χρησιμοποίησε η Ρωσία στην Ουκρανία τους τελευταίους 12 μήνες».
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χτυπήσει στόχους προτεραιότητας και έχουν γίνει ολοένα και πιο ορατά, χτυπώντας το εχθρικό πυροβολικό, αλλά και Ουκρανικά αεροπλάνα
«Παραδοσιακά, η Ρωσία χρησιμοποιεί μικρά UAV κυρίως για αναγνώριση.
Χάρη στις επιθετικές του δυνατότητες, το Lancet είναι ένα βήμα μπροστά στον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτή την κατηγορία όπλων» τονίζουν οι Βρετανοί.
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τη Zala θυγατρική της Καλασνικοφ.
Υπάρχουν δύο εκδόσεις των Lancet που χρησιμοποιούνται ενεργά: η μία είναι εξοπλισμένη με δύο φτερά σε σχήμα Χ, η δεύτερη - με ένα μεγάλο φτερό σε σχήμα Χ.
Τα πυρομαχικά Loitering είναι ικανά να μεταφέρουν τρεις τύπους κεφαλών βάρους τριών ή πέντε κιλών: κατακερματισμού υψηλής έκρηξης, αθροιστικές ή θερμοβαρικές, ανάλογα με τον τύπο του στόχου.
Για τα Lancet, τυπικοί στόχοι στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη είναι οβίδες, συστήματα αεράμυνας, διάφορα ραντάρ, οχήματα μάχης MLRS, θέσεις διοίκησης και παρατήρησης και συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού.
Τον Ιούλιο, η Zala AERO παρουσίασε μια ενημερωμένη έκδοση των περιπλανώμενων πυρομαχικών της, η οποία διαθέτει τρεις αντί για τέσσερις επιφάνειες πτερυγίων.
Το φτερό της νέας παραλλαγής Lancet μπορεί να διπλωθεί, επιτρέποντας στο drone να χρησιμοποιηθεί από εκτοξευτές…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης