Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο απόλυτο αδιέξοδο η αιολική ενέργεια - Η BP παραδέχτηκε το λάθος των επενδύσεων, η μοίρα των ελληνικών ενεργειακών

Στο απόλυτο αδιέξοδο η αιολική ενέργεια - Η BP παραδέχτηκε το λάθος των επενδύσεων, η μοίρα των ελληνικών ενεργειακών
Οι ζυμώσεις σε διεθνές επίπεδο δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις ελληνικές εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο
Δεν είναι μόνο ο Orsted που μόλις συνειδητοποίησε ότι η "Πράσινη Επανάσταση" είναι πραγματικά μια φούσκα δίχως νόημα...
Έρχεται τώρα και η BP.
Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της FT Energy Transition, ένα στέλεχος καθαρής ενέργειας της BP είπε ότι η υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ είναι «θεμελιωδώς κατεστραμμένη» και χρειάζεται επαναφορά.
Ωστόσο, το ρυθμιστικό περιβάλλον και το περιβάλλον αδειοδότησης για τη βιομηχανία μπορεί να διορθωθεί, δήλωσε η Anja-Isabel Dotzenrath, επικεφαλής του Gas and Low Carbon Energy της BP.
Επί του παρόντος, το ρυθμιστικό περιβάλλον των ΗΠΑ είναι γεμάτο προκλήσεις για τον ενεργειακό κλάδο λόγω έλλειψης μηχανισμών προσαρμογής στον πληθωρισμό, ζητημάτων αδειοδότησης και καθυστέρησης μεταξύ της υπογραφής της συμφωνίας αγοράς ενέργειας και της κατασκευής των έργων, σύμφωνα με την επικεφαλής της πράσινης ενέργειας της BP.
Η ίδια η BP ενέγραψε μια χρέωση απομείωσης προ φόρων ύψους 540 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο που σχετίζεται με υπεράκτια αιολικά έργα των ΗΠΑ.

Ακυρώνονται τα έργα

Το αίτημα της BP και της Equinor για επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών αγοράς ενέργειας που σχετίζονται με τα αιολικά πάρκα Empire Wind 1 και 2 και Beacon Wind 1 στα ανοικτά των ακτών της Νέας Υόρκης απορρίφθηκε τον περασμένο μήνα.
«Η Equinor και η BP αξιολογούν τον αντίκτυπο της απόφασης σε αυτά τα έργα και τα μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια», δήλωσε η BP.
Η Νορβηγική Equinor, η οποία είναι εταίρος της BP στα εγχειρήματα, αναγνώρισε απομείωση 300 εκατομμυρίων δολαρίων στα υπεράκτια αιολικά της έργα στη βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ μετά την απόρριψη των αιτημάτων που σχετίζονται με συμφωνίες απορρόφησης.
«Τα υπεράκτια αιολικά έργα στη βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ επηρεάζονται αρνητικά από τον πληθωρισμό του κόστους και τους περιορισμούς της αλυσίδας εφοδιασμού.
Η Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης απέρριψε τις αιτήσεις αύξησης των τιμών από την Equinor και άλλες εταιρείες και η Equinor αξιολογεί τις επιπτώσεις στα έργα της», δήλωσε η Equinor στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα.

Οι ελληνικές περιπτώσεις

Οι ζυμώσεις σε διεθνές επίπεδο δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις ελληνικές εισηγμένες.
Η Cenergy αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή του μοντέλου κατανομής των κεφαλαίων της σε υφιστάμενες επενδύσεις, αφού η Orsted δήλωσε ότι, θα επαναπροσδιορίσει το Αιολικό πάρκο skipjack wind με minimum κεφαλαιακές δαπάνες και θα αποφασίσει γι αυτό στο τέταρτο τρίμηνο.
Την ίδια ώρα, προβληματίζει η υπερβολική εστίαση της Τέρνα Ενεργειακής στο αιολικό του Καφηρέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης