Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζημιά - μαμούθ 1,3 δισ. για τη Moderna λόγω αχρησιμοποίητων εμβολίων Covid - Ζοφερό το μέλλον

tags :
Ζημιά - μαμούθ 1,3 δισ. για τη Moderna λόγω αχρησιμοποίητων εμβολίων Covid - Ζοφερό το μέλλον
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας πραγματοποίησε πωλήσεις 1,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο
Μεγάλες ζημίες κατέγραψε η φαρμακοβιομηχανία Moderna το τρίτο τρίμηνο, καθώς προχώρησε μεγάλη απομείωση λόγω των αχρησιμοποίητων εμβολίων Covid, των μοναδικών εμπορεύσιμων προϊόντων της.
Τα συνολικά έσοδα της Moderna για την περίοδο ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street, ακόμη και εν μέσω της κατακόρυφης πτώσης της ζήτησης για το πλάνο της.
Οι προοπτικές της για το επόμενο έτος, ωστόσο, ήταν χαμηλότερες από αυτές που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Ειδικότερα, η Moderna σημείωσε καθαρή ζημιά 3,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 9,53 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο.
Αυτό συγκρίνεται με τα καθαρά κέρδη 1,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,53 δολαρίων ανά μετοχή, που αναφέρθηκαν κατά την περσινή περίοδο.
Η εταιρεία είπε ότι η ζημιά οφείλεται κυρίως σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιβαρύνσεις ως επί το πλείστον που σχετίζονται με φορολογικές εκπτώσεις και αλλαγή του κατασκευαστικού της αποτυπώματος.
Η αλλαγή μεγέθους, η οποία οδήγησε σε χρεώσεις 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο, στοχεύει να καταστήσει το εμβόλιο Covid της εταιρείας κερδοφόρο το 2024 και μετά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel.
Το κόστος των πωλήσεων για το τρίμηνο ανήλθε στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτό περιελάμβανε χρέωση 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εμβόλια που έχουν υπερβεί τη διάρκεια ζωής τους και κόστος 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του συμβολαίου, μεταξύ άλλων δαπανών.
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας πραγματοποίησε πωλήσεις 1,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, με τις πωλήσεις του εμβόλου Covid να μειώνονται κατά 44% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.
Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατακόρυφα από τα 3,36 δισεκατομμύρια δολάρια που κατέγραψε η Moderna το τρίτο τρίμηνο του 2022, όταν τα κρούσματα Covid εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν υψηλότερη τάση στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης