Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημη παραδοχή Ουκρανών: Αποτύχαμε, μας διαλύουν με S-400 - Σοκ από ΗΠΑ: Δυνατοί οι Ρώσοι, CIA: Θα πάρουν 5 νέες περιοχές

Επίσημη παραδοχή Ουκρανών: Αποτύχαμε, μας διαλύουν με S-400 - Σοκ από ΗΠΑ: Δυνατοί οι Ρώσοι, CIA: Θα πάρουν 5 νέες περιοχές
O εν ενεργεία υποστράτηγος Scott Berrier, Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, προέβη σε μια παραδοχή σοκ, υποτιμήσαμε τους ρώσους, οι ρώσοι είναι δυνατοί… - Valery Zaluzhny (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 φθάνουν έως Dnepr, άνευ ουσίας πλέον τα F-16
(upd 31) Όταν ο Ουκρανός αρχηγός στρατού Valery Zaluzhny… υποστηρίζει ότι η αντεπίθεση απέτυχε… οποιαδήποτε άλλο σχόλιο είναι περιττό…
Η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε και ο στρατηγός Valery Zaluzhny δεν μάσησε τις λέξεις του στο περιοδικό Economist…
Επίσης προειδοποίησε ότι πλέον οι ρωσικοί πύραυλοι όπως οι S-400 φθάνουν έως στην πόλη Dnepr μειώνοντας το πεδίο δράσης του Ουκρανικού στρατού.
Εν τω μεταξύ ο εν ενεργεία υποστράτηγος Scott Berrier, Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, προέβη σε μια παραδοχή σοκ, υποτιμήσαμε τους ρώσους, οι ρώσοι είναι δυνατοί…
Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης όλο και περισσότεροι τονίζουν ότι απλά η Δύση θα βρει αφορμή τον πόλεμο στο Ισραήλ να απομακρυνθεί από την Ουκρανία…
Ήδη το Κογκρέσο αναζητάει φόρμουλες ώστε η χρηματοδότηση του Ισραήλ να μην συσχετιστεί με την χρηματοδότη της Ουκρανίας.

Ritter (πρώην CIA): Κάτι ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος… - Στα χέρια των Ρώσων άλλες 5 περιοχές της Ουκρανίας

Η Ρωσία θα «απελευθερώσει» άλλες πέντε περιοχές της Ουκρανίας
υποστηρίζει ο Scott Ritter, πρώην αξιωματούχος της CIA, ο οποίος εκτιμά ότι ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να ανακοινώσει … κάτι που θα είναι προς όφελος της Ρωσίας.
Σε άρθρο του στο Consortium News, o Ritter υποστηρίζει ότι η Μόσχα στέλνει το μήνυμα, ότι προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των ρωσικών πληθυσμών στην ανατολή Ουκρανία, «μπορεί να αναλάβει επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα πέντε ακόμα περιοχές της Ουκρανίας να βρεθούν υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων».
Ως παράδειγμα, ο Ritter ανέφερε τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών στην κατεύθυνση του Kupyansk, στην επαρχία του Kharkiv.
Εκεί, όπως λέει ο Ritter, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να δημιουργήσει μια ακόμα παγίδα που θα αναγκάσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είτε να υποχωρήσουν είτε να στείλουν περισσότερα στρατεύματα, από τα οποία δεν πρόκειται να μείνει τίποτα.
Θα πρόκειται για ένα ακόμα μέτωπο για επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι υψηλόβαθμοι Αμερικάνοι αξιωματούχοι – μέσω ανακοινώσεων τους – αρχίζουν να ετοιμάζουν τους Αμερικάνους για το γεγονός ότι η κατάσταση στο μέτωπο εξελίσσεται κατά της Ουκ
«Κάτι συμβαίνει στη γραμμή επαφή μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, για το οποίο ο John Kirby, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, προσπαθεί απεγνωσμένα να ετοιμάζει την αμερικανική κοινή γνώμη για κάποια σημαντικά γεγονότα στο πεδίο της μάχης, τα οποία διαμορφώνονται αποκλειστικά υπέρ της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Ritter.

Ισχυρές εκρήξεις στην Οδησσό

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το λιμάνι της Οδησσού το βράδυ της Πέμπτης (2/11/2023) ώρα Ελλάδας μετέδωσε το ουκρανικό ειδησεογραφικό μέσο Strana.
«Από τις 00:10 (τοπική ώρα Μόσχας) την Παρασκευή (3/11/2023) έχει τεθεί σε ισχύ προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής στις ακόλουθες περιοχές της Ουκρανίας: Vinnitsa, Dnepropetrovsk, Κίεβο, Kirovograd, Nikolayev, Odessa, Kharkov και Cherkassy, επίσης όπως στις περιοχές που ελέγχονται από την Ουκρανία σε Zaporizhia και Kherson.

Αερομαχίες στην Ουκρανία: Η Ρωσία κατέρριψε 17 MiG-29 μέσα σε 10 ημέρες

Ένταση αερομαχιών που είχε να παρατηρηθεί από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου,
καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, όπου οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις φέρονται να έχουν καταρρίψει 17 ουκρανικά MiG-29 μέσα σε 10 ημέρες του Οκτωβρίου.
«Τον Οκτώβριο η ένταση των αερομαχιών πάνω από την Ουκρανία αυξήθηκε σημαντικά, κάτι που σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, είχε να παρατηρηθεί από τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου του 2022, όταν και καταγράφονταν εχθροπραξίες πλήρους κλίμακας μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων.
Από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 17 MiG-29» υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το αμερικανικό περιοδικό Military Watch.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τα «απαρχαιωμένα» MiG-29, τα οποία είναι κατά πολύ κατώτερα από τα ρωσικά MiG-31, Su-35 και Su-57.
Μάλιστα αναφέρεται πως η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει απομείνει με λίγα περισσότερα από δύο 12άδες αεροσκάφη MiG-29.

Κατέρριψε και ουκρανικό Su – 27 στην Poltava

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 σε αεροδρόμιο στην περιοχή Poltava ανακοίνωσε την Πέμπτη (2/11/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ένα αεροσκάφος Su-27 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταστράφηκε στο αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή Poltava», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν έναν ουκρανικό σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel κοντά στον οικισμό Yantarnoye στην περιοχή Kherson.

Maciej Matysiak (Πολωνός Συνταγματάρχης): Τα χειρότερα έρχονται για την Ουκρανία: Θα πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

Τα χειρότερα έρχονται για την Ουκρανία καθώς εκτιμάται ότι κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, θα αναγκαστεί να διαχειριστεί το δυσμενές σενάριο, αυτό της παραχώρησης εδαφών.
«Η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία» λέει ο Maciej Matysiak, Πολωνός συνταγματάρχης στην πολωνική εφημερίδα Wirtualna Polska.
Σύμφωνα με τον Πολωνό στρατιωτικό, η Ουκρανία κάποια στιγμή θα πρέπει να καταφύγει σε ένα εξαιρετικά δυσμενές για αυτήν σενάριο.
«Δηλαδή, διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και παραίτηση από κάποιο έδαφος» υποστηρίζει ο Matysiak, ο οποίος αναφέρει πως η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει κολλήσει σε αδιέξοδο και ότι οι τρέχουσες τακτικές των Ουκρανών διοικητών για «περισσότερα τανκ και στρατιώτες» δεν αποδίδουν και δεν έχουν καμία επιτυχία.
Όπως λέει, μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να ξεχνάμε την ουκρανική αντεπίθεση.

Dmitry Peskov (Ρωσία): Η Ουκρανία πρέπει να το καταλάβει – Δεν έχει καμία προοπτική νίκης

Το Κίεβο πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει καμία προοπτική νίκης απέναντι στη Ρωσία
υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Το καθεστώς του Κιέβου, στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να είχε καταλάβει εδώ και πολύ καιρό ότι το να μιλά για οποιεσδήποτε προοπτικές νίκης του καθεστώτος του Κιέβου στο πεδίο της μάχης, είναι παράλογο» υποστήριξε ο Peskov σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού στρατηγού Valery Zaluzhny, ο οποίος επί της ουσίας αναγνώρισε την ήττα της Ουκρανίας.
«Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει το Κίεβο, τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξουν προοπτικές» είπε ο Peskov, επισημαίνοντας πως στη Δύση ήδη συνειδητοποιούν πως οι κυρώσεις που επέβαλαν κατά της Ρωσίας, πλήττουν τα συμφέροντά τους.
«Δεν έχουμε όμως αυταπάτες.
Η πίεση της Δύσης θα αυξηθεί» τόνισε ο Peskov, αναφέροντας πως η ρωσική οικονομία έχει καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να προσαρμοστεί καλά σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Medvedev: Απερίσκεπτη η Πολωνία, είναι η ύαινα της Ευρώπης, μας οδηγεί στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Η Ρωσία θα απαντήσει

Οι ενέργειες της Πολωνίας μπορεί να οδηγήσουν σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και να αρχίσει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
«Η στρατιωτική συσσώρευση της ίδιας της Πολωνίας και η πολωνική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία μπορεί να πυροδοτήσουν μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Βαρσοβίας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας», σημειώνει ο Medvedev σε άρθρο για την εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.
«Σε αυτή την περίπτωση, οι σύμμαχοι (Ρωσία – Λευκορωσία) θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση για να αποτρέψουν απειλές που πηγάζουν από τις κακόβουλες φιλοδοξίες του πολωνικού κατεστημένου», τόνισε.
Κατά τη γνώμη του Medvedev, «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Πολωνίας, εάν υποστηριχθούν βιαστικά από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, μπορεί να έχουν εκτεταμένες επικίνδυνες συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο».
«Και τότε η Πολωνία θα εκπληρώσει τον ρόλο της ‘’ύαινας της Ευρώπης’’ που εξαπέλυσε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ρωσία επταπλασίασε την παραγωγή αρμάτων μάχης μέσα σε ένα χρόνο

Η Ρωσία βρίσκεται σε εντατικές στρατιωτικές προετοιμασίες για την επόμενη μέρα, η οποία πιθανότατα να κρύβει εκπλήξεις για όλο τον πλανήτη.
Έτσι η κρατική εταιρεία Rostec της Ρωσίας επταπλασίασε την παραγωγή αρμάτων της μέσα σε ένα χρόνο.
Ο Sergei Chemezov, ο επικεφαλής της Rostec, ανακοίνωσε μια αξιοσημείωτη αύξηση στα στοιχεία παραγωγής, αποκαλύπτοντας ότι η παραγωγή αρμάτων μάχης επταπλασιάστηκε σε ένα χρόνο.
Ταυτόχρονα, η κατασκευή ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων έχει σημειώσει αύξηση 4,5 φορές.
Επιπλέον, ορισμένοι τύποι πυρομαχικών έχουν δει μια εκπληκτική 60πλάσια ώθηση, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη συνέντευξή του στο Russia-24.
«Αυξήσαμε την παραγωγή αρκετές φορές.
Μόνο σε ένα χρόνο, η παραγωγή αρμάτων μάχης αυξήθηκε επτά φορές, ελαφρών τεθωρακισμένων — BMP, BMD και άλλων οχημάτων — 4,5 φορές, πυροβολικού και MLRS — 2,5 φορές, και πυρομαχικών και ορισμένων τύπων προϊόντων, 60 φορές», σημείωσε.
Ο Chemezov υπογράμμισε επίσης τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εκσυγχρονισμού στη Rostec, τονίζοντας πως ο εξοπλισμός της εταιρείας εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς.

Le Point: Μία – μία οι χώρες της Δύσης σταματούν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία

Οι αρχές του Κιέβου ανησυχούν ολοένα και πιο έντονα ότι οι δυτικές χώρες θα αρχίσουν να στέλνουν στο Ισραήλ τα όπλα που αρχικά σχεδίαζαν να παράσχουν στην Ουκρανία, αναφέρει η εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα Le Point σε αποκλειστικό ρεπορτάζ από την ουκρανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, «ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δεν κρύβει πλέον τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο στρατός του στο πεδίο της μάχης».
Ωστόσο, «θα ήθελε να παραμείνει στη διπλωματική σκηνή για να διασφαλίσει τη συνεχή προμήθεια όπλων και υπό το φάσμα της απίθανης προοπτικής συνομιλιών με τη Μόσχα».
Η εβδομαδιαία εφημερίδα επισημαίνει ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή «ξέσπασε την πιο ακατάλληλη στιγμή για την Ουκρανία».
Από τα τέλη του καλοκαιριού, το Κίεβο παρακολουθεί «ο συνασπισμός των χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία να γίνεται όλο και πιο εύθραυστος».
Η Σλοβακία και η Πολωνία έχουν ήδη σταματήσει να παρέχουν όπλα στο Κίεβο.
Η Γαλλία προειδοποίησε την Ουκρανία στα τέλη Σεπτεμβρίου «ότι δεν θα παρέχει πλέον όπλα δωρεάν, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden «μπορεί να συνεχίσει να λέει ότι η αμερικανική βοήθεια θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί, αλλά το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι όλο και πιο απρόθυμο να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία».
Εξάλλου, πολλές χώρες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή κατηγορούν τους συμμάχους της Ουκρανίας ότι δεν αντιδρούν στις απώλειες αμάχων που προκαλούνται από τους βομβαρδισμούς της Γάζας.

Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ σε εταιρείες και τράπεζες της Ρωσίας - Στο στόχαστρο η στρατιωτική βιομηχανία

Οι ΗΠΑ επέκτειναν τον κατάλογο κυρώσεων και πρόσθεσαν τη ρωσική εταιρεία Sistema σε αυτήν, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης κατά ρωσικών τραπεζών και εταιρειών.
Συγκεκριμένα, η AEON Corporation, η εταιρεία παραγωγής drones ZALA, η Post Bank, το εργοστάσιο Arctic LNG 2, το Bauman State Technical University και η HCF Bank προστέθηκαν στη λίστα.
Συνολικά, σε 30 Ρώσους επιχειρηματίες και σχεδόν 200 νομικά πρόσωπα επιβάλλονται κυρώσεις.
Νέες κυρώσεις επιβάλλονται επίσης στο ρωσικό κρατικό στρατιωτικό σύμπλεγμα και οντότητες σε μελλοντικά έργα στους τομείς της ενέργειας, εξόρυξης και αμυντικής βιομηχανίας.

Valery Zaluzhny (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 φθάνουν έως Dnepr, άνευ ουσίας πλέον τα F-16

Πύραυλοι από τα νέα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 μπορούν να φτάσουν στην πόλη Dnepropetrovsk, τόνισε ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economist.
«Η Ρωσία έχει βελτιώσει την αεράμυνα της: μια πειραματική έκδοση του πυραυλικού συστήματος S-400 μπορεί να φτάσει στην πόλη Dnepr»
Ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατήγγειλε ότι τα όπλα που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία χάνουν τη χρησιμότητά τους λόγω της βραδύτητας της Δύσης στις παραδόσεις τους, χάρη στην οποία η Ρωσία καταφέρνει γρήγορα να προσαρμοστεί και να παρουσιάσει όπλα που ξεπερνούν αυτά της Δύσης.
Έτσι, οι νέοι πύραυλοι S-400 έκαναν τα αμερικανικά μαχητικά F-16, τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν μέσα στο 2024, «λιγότερο χρήσιμα» για την Ουκρανία.
Γι' αυτό, σύμφωνα με τον Zaluzhny, η Ρωσία κατάφερε όχι μόνο να βελτιώσει τα συστήματα S-400, αλλά και να ενισχύσει την άμυνά της στο σύνολό της.
«Με την αναστολή της προμήθειας πυραυλικών συστημάτων και αρμάτων μάχης μεγάλου βεληνεκούς, η Δύση επέτρεψε στη Ρωσία να ανασυνταχθεί και να ενισχύσει την άμυνά της
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, σε συνάντηση με στρατιωτικό προσωπικό της ομάδας Vostok, είπε ότι ο ρωσικός στρατός απέκτησε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που κατέρριψαν περισσότερα από 20 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στις 22 Φεβρουαρίου 2022, έως τις 24 Οκτωβρίου, έχουν καταστραφεί 511 ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, 253 ελικόπτερα και 8.220 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Scott Berrier (Διευθυντής Αμυντικών Πληροφοριών ΗΠΑ): Υποτιμήσαμε τους ρώσους είναι δυνατοί

Οι στερεότυπες αντιλήψεις του αμερικανικού στρατού σχετικά με τις δυνατότητες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία απείχαν πολύ από την πραγματική κατάσταση, δήλωσε ο υποστράτηγος Scott Berrier, Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.
«Το μεγαλύτερο πράγμα για εμάς είναι οι προκαταλήψεις μας σχετικά με τις δυνατότητες του ρωσικού στρατού που αποδείχθηκαν όχι αληθινές», τόνισε όταν ρωτήθηκε ποια μαθήματα έχει πάρει ο αμερικανικός στρατός από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Berrier, η σύγκρουση έμαθε στις Ηνωμένες Πολιτείες να αναλύουν τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων άλλων χωρών με διαφορετικό τρόπο.
Επιπλέον, ο στρατηγός Scott Berrier είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μάθει τη σημασία μιας πιο ειλικρινούς και βασισμένης στην εμπιστοσύνη συνεργασίας με τους συμμάχους τους στον τομέα των πληροφοριών.
«Έχουμε πάρει πολλά μαθήματα», είπε ο Scott Berrier.

Roland Kater (Αντιστράτηγος Γερμανικού Στρατού): Οι ρωσικές οχυρώσεις είναι αδύνατο να διαπεραστούν από τους Ουκρανούς

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν λόγω της αδιαπέραστης άμυνας που κατασκεύασε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε ο απόστρατος αντιστράτηγος των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων Roland Kater στην Welt.
Αξιολογώ την τρέχουσα κατάσταση ως εξής: Στο νότο υπάρχει αδιέξοδο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι ρωσικές οχυρώσεις είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεραστούν, σημείωσε ο Roland Kater.
Οι στρατιωτικές συγκρούσεις θα ενταθούν, προέβλεψε αλλά την πλήρη πρωτοβουλία θα την έχουν οι ρώσοι.
Νωρίτερα, η Γερμανική Bild ανέφερε ότι η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει την αμυντική γραμμή με μέσα όπως «δόντια δράκου», προκαλώντας κολοσσιαία προβλήματα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς κανένας εξοπλισμός του ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να σπάσει μια τέτοια άμυνα.

Giuseppe Conte (Πρώην Πρωθυπουργός Ιταλίας): Αποτυχία πλανητικών διαστάσεων η συνομιλία Meloni με φαρσέρ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte χαρακτήρισε την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της πρωθυπουργού, Giorgia Meloni, και των Ρώσων φαρσέρ «αποτυχία πλανητικών διαστάσεων».
Προηγουμένως, φαρσέρ ανέφεραν ότι μίλησαν με τον Giorgia Meloni για το μεταναστευτικό πρόβλημα και τη σύγκρουση στην Ουκρανία, παριστάνοντας έναν υψηλόβαθμο Αφρικανό αξιωματούχο.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι οι χώρες της ΕΕ αγνοούν τις προσπάθειες της Ρώμης να συζητήσει την κατάσταση με τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών, χαρακτηρίζοντας αυτή τη θέση ανόητη.
Μιλώντας για την Ουκρανία, η Giorgia Meloni εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει «μεγάλη κούραση σε όλες τις πλευρές» από τη σύγκρουση.
Ο Giuseppe Conte είπε ότι είναι «απογοητευτικό να μαθαίνουμε ότι τα κυβερνητικά πρωτόκολλα ασφαλείας μπορούν να παρακαμφθούν και να παραβιαστούν με τέτοιο απαίσιο τρόπο».
«Αλλά το περιεχόμενο αυτής της συνομιλίας με μπερδεύει ακόμη περισσότερο», είπε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook
Η Μeloni σημείωσε ο Giuseppe Conte, παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της άφιξης παράνομων μεταναστών δια θαλάσσης και δηλώνει την αποτυχία της συμφωνίας με την Τυνησία που είχε σκοπό να σταματήσει αυτή τη ροή.
«Ήταν ακόμη πιο απαράδεκτο να ανακαλύψουμε ότι η πρωθυπουργός μας μιλάει για τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση και την περιγράφει με όρους εντελώς αντίθετους από αυτούς που χρησιμοποίησε πρόσφατο στο κοινοβούλιο.
Δηλαδή, δίνει μια περιγραφή της σύγκρουσης εντελώς διαφορετική από αυτό που δίνει στους Ιταλούς».
Παραδέχεται ότι δεν βλέπει άλλη διέξοδο παρά τις διαπραγματεύσεις και ότι αυτή είναι η μόνη λύση σε μια σύγκρουση που θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια».
Οι ρώσοι φαρσέρ Lexus και Vovan, τόνισαν ότι η Meloni «αποκάλυψε την αλήθεια που δεν είπε ποτέ στους Ιταλούς».
«Συνεχίζει να στέλνει ασταμάτητα όπλα στην Ουκρανία και να πιέζει για αυτή τη στρατιωτική κλιμάκωση, αλλά η ίδια δείχνει ότι κατανοεί ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων που να προστατεύει τα συμφέροντα και των δύο πλευρών»

AgoraVox: Tα γεγονότα στη Γάζα θα επιτρέψουν στη Δύση να αποσυρθεί αθόρυβα από την Ουκρανία

Με αφορμή την ένοπλη σύγκρουση στην Γάζα, η Δύση βρήκε μια άριστη ευκαιρία για να τελειώσει με την σύγκρουση στην Ουκρανία χωρίς απώλειες φήμης αναφέρει η γαλλική έκδοση AgoraVox.
Τα γεγονότα στη Γάζα αντιπροσωπεύουν μια ευκαιρία να τερματιστεί ομαλά η επιχείρηση της Δύσης στην Ουκρανία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Η νίκη της Ρωσίας θα μπορούσε να συμβεί αθόρυβα, χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία ή απώλεια κύρους για τους ηγέτες της Δύσης.
Σύμφωνα με το AgoraVox, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πλέον σε θέση να επιτεθούν και ως εκ τούτου φαντάζει πιθανό σενάριο η παράδοση του Ουκρανικού στρατού στους ρώσους…
«Πέρασε καιρός που η Ρωσία μπορούσε να αρκείται στην υπόσχεση της ουδετερότητας για την Ουκρανία και της αυτονομίας/ανεξαρτησίας για το Donbass.
Η απόφαση των δυτικών ηγετών να ενθαρρύνουν τους Ουκρανούς ομολόγους τους να συνεχίσουν να μάχονται ανάγκασε τη Ρωσία σε μια σχεδόν μετωπική σύγκρουση με το δυτικό μπλοκ.
Ο κόσμος άλλαξε τον Απρίλιο του 2022 χάρη στους «λαμπρούς» ηγέτες της Δύσης τονίζει το AgoraVox.
Η πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης πέρασε τελικά στη Ρωσία, και ακόμη και η επιθυμία δυτικών δημοσιογράφων να παρουσιάσουν την αποστολή των κινητοποιημένων Ουκρανών στη «σφαγή» ως θρίαμβο δεν θα αλλάξει την πραγματική κατάσταση στο μέτωπο.

Matthew Hο (Αμερικανοί Πεζοναύτες): Η Ουκρανία μετράει αντίστροφα, θα πέσει χωρίς την στήριξη της Δύσης

Η Ουκρανία θα πέσει χωρίς δυτική χρηματοδότηση, δήλωσε ο συνταξιούχος πλοίαρχος του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Matthew Ho.
Εμείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, πληρώνουμε μισθούς σε υπαλλήλους της κυβέρνησης της Ουκρανίας.
Εάν σταματήσουμε να στέλνουμε χρήματα, όλα θα παγώσουν.
Τα τρένα θα σταματήσουν να κινούνται, όλα θα σταματήσουν.
Θα υπάρξει κατάρρευση σε πολλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τον Matthew Ho, η Ουκρανία θα καταρρεύσει όταν η χώρα σταματήσει να λαμβάνει χρήματα από τη Δύση.
Η αποτυχημένη αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ο πόλεμος στο Ισραήλ θα επηρεάσουν σοβαρά το μέλλον της Ουκρανίας, η οποία θα μπορούσε να έχει την ίδια μοίρα με το Αφγανιστάν, εκτιμάει ο Matthew Ho.
«Οι Ουκρανοί απειλούνται με κατάρρευση».
Νωρίτερα, η Washington Times τόνισε ότι η αποφασιστικότητα της Δύσης να βοηθήσει την Ουκρανία αρχίζει να εξασθενεί καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται.
Η αδυναμία της Ουκρανίας να επιδείξει επιτυχία στο πεδίο της μάχης… έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο…

Άσχημα νέα – Οι αμερικανοί αποσυνδέουν την χρηματοδότηση της Ουκρανίας από το Ισραήλ

Ένα νομοσχέδιο για να βοηθήσει το Ισραήλ έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο -και αντίθετα με τα σχέδια του Λευκού Οίκου- το Ισράηλ θα υποστηριχθεί χωριστά από την Ουκρανία.
Θα διατεθούν χρήματα στον σύμμαχο της Μέσης Ανατολής… η Ουκρανία φαινόταν να έχει ξεχαστεί τελείως.
Ο Mike Johnson οποίος εισήγαγε το νομοσχέδιο, αντιτίθεται εδώ και καιρό στην αχαλίνωτη υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Ο Biden ζήτησε από τους νομοθέτες 105 δισεκατομμύρια ετησίως για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Η Ουκρανία εντάσσει τη Nestle στη λίστα με τους χορηγούς του πολέμου

Η συντριβή και ο επικείμενος όλεθρος οδηγούν την ουκρανική ηγεσία σε συνεχείς παράλογες αποφάσεις και σε ένα αντεπιχειρηματικό κρεσέντο.
Το Κίεβο εντάσσει την ελβετική πολυεθνική Nestle στον κατάλογο των «διεθνών χορηγών του πολέμου», επειδή η εταιρεία συνεχίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία της Ουκρανίας για την Πρόληψη της Διαφθοράς (NACP).
«Παρά το γεγονός ότι τα κέρδη από τη ρωσική αγορά αντιπροσωπεύουν μόνο λίγο περισσότερο από το 2% της συνολικής δραστηριότητας της Nestle, η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει να εγκαταλείψει τη Μόσχα», ανέφερε η δήλωση της ουκρανικής ηγεσίας.
Ο κατάλογος της Ουκρανίας αριθμεί επί του παρόντος 45 εταιρείες από 15 χώρες του κόσμου (κυρίως από την Κίνα 12 και τις ΗΠΑ 7).

Οι Wagner... μετονομάζονται σε Kamerton και επιστρέφουν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία...

 Οι στρατιώτες του αποσπάσματος "Kamerton", το οποίο δημιουργήθηκε από πρώην στρατιώτες της "Ομάδας Wagner" ως μέρος των ειδικών δυνάμεων "Akhmat", υποβάλλονται σε συντονισμό μάχης σε πεδία εκπαίδευσης στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τόνισε ανώτατος αξιωματικός των Wagner.
Παρατηρήσατε τον μαχητικό συντονισμό μιας από τις ομάδες Kamerton.
Δουλέψαμε χρησιμοποιώντας drones FPV.
Υπήρχαν τρεις ρόλοι για τρεις διμοιρίες.
Το επόμενο στάδιο για εμάς είναι η εμπλοκή πυροβολικού και βαρέως εξοπλισμού με τη μορφή αρμάτων μάχης και BMP -3, αρχίζουμε σιγά σιγά να εμπλεκόμαστε στον πόλεμο».
Τόνισε ότι όχι μόνο οι διοικητές στο απόσπασμα είναι πρώην μαχητές Wagner, αλλά η ομάδα τεθωρακισμένων, οι πυροβολαρχίες και οι ομάδες επίθεσης αποτελούνται επίσης από πρώην στρατιώτες Wagner.
Τα πληρώματα των τεθωρακισμένων ομάδων αποτελούνται 100% από πρώην στρατιώτες της Wagner PMC.
Το πυροβολικό, επίσης αποτελείται από Wagner.
Οι μονάδες επίθεσης αποτελούνται από περίπου 40% με 60% δηλαδή το 60%  είναι πρώην στρατιώτες Wagner, συμπεριλαμβανομένων των διοικητών.
Και οι υπόλοιποι είναι ενισχύσεις», είπε ο υποδιοικητής του αποσπάσματος.
Όπως τόνισε ο στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων «Akhmat» με το διακριτικό κλήσης Barnaul, η εκπαίδευση διεξάγεται συνεχώς ώστε όλοι οι μαχητές να είναι σε φόρμα και να εργάζονται αρμονικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν προβλήματα με τα πυρομαχικά στη μονάδα...

Επικίνδυνα παιχνίδια της Ουκρανίας στη Zaporizhia - Εξαπέλυσε 9 drοnes κοντά στον πυρηνικό σταθμό, καταρρίφθηκαν από τους Ρώσους

H Ρωσία ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία διακινδύνευσε μία μνημειώδη πυρηνική καταστροφή, μετά την κατάρριψη εννέα ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) από ρωσικές δυνάμεις κοντά στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia, τον μεγαλύτερο σταθμό ατομικής ενέργειας της Ευρώπης.
Το εργοστάσιο της Zaporizhia, το οποίο βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τις αρχές Μαρτίου 2022, διαθέτει έξι σοβιετικού σχεδιασμού VVER-1000 V-320 υδρόψυκτους αντιδραστήρες και υδρόψυκτους αντιδραστήρες που περιέχουν Ουράνιο 235.
Τέσσερις από τους αντιδραστήρες είναι κλειστοί, ενώ δύο από τους αντιδραστήρες - Νο. 4 και Νο. 5 - βρίσκονται στη λεγόμενη λειτουργία «hot shutdown», σύμφωνα με τον Ρώσο χειριστή του εργοστασίου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η αεράμυνα της χώρας κατέρριψε εννέα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στην πόλη Enerhodar που ελέγχεται από τη Ρωσία, όπου ζουν πολλοί εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, σε μια προσπάθεια να διαταραχθεί η εναλλαγή του προσωπικού του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Η Ουκρανία…απαγορεύει το ρωσικό μπαλέτο – Κρεμλίνο: Ψύχωση και βλακεία

Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να «ακυρώσει» τη ρωσική κουλτούρα, ιδιαίτερα το μπαλέτο, δείχνουν την κακή κρίση του καθεστώτος του Κιέβου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Αυτή είναι μια συνέχεια της ψύχωσής τους.
Στην πραγματικότητα, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να την εκθέτει πλήρως», είπε ο Peskov όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αναφορές για απαγόρευση παραστάσεων ρωσικού μπαλέτου στην Ουκρανία.
«Το να αγνοείς τον πολιτισμό, ειδικά έναν πολιτισμό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό της Ουκρανίας, είναι παράλογο, είναι σκέτη βλακεία», πρόσθεσε.


Πλήγμα για τους αμερικανικούς - Ο στρατός των ΗΠΑ ανατίναξε το Minuteman III ICBM στον ουρανό λόγω «ανωμαλίας»

Ο αμερικανικός στρατός πυροδότησε τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Minuteman III σε πτήση πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό λόγω προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη δοκιμαστική εκτόξευση, ανέφερε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία…
Το Space Launch Delta αποσυναρμολόγησε με ασφάλεια ένα Minuteman III ICBM πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό... λόγω μιας ανωμαλίας κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης από τη Διαστημική Βάση Δυνάμεων Vandenberg, της Καλιφόρνιας»
Για να διαπιστωθούν τα αίτια της «ανωμαλίας», δημιουργήθηκε μια επιτροπή εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η εκτόξευση, παρά την αποτυχία, του παρείχε δεδομένα σημαντικά για τη διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας των ICBM.
Η προηγούμενη δοκιμαστική εκτόξευση του Minuteman III, εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή με τρεις μεμονωμένες μονάδες καθοδήγησης, πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Λέγεται ότι είχε χαρακτήρα ρουτίνας και είχε σκοπό να αποδείξει ότι η πυρηνική αποτροπή των ΗΠΑ ήταν «αξιόπιστη και αποτελεσματική».
Όπως εξήγησε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Leonkov , οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη αντικαταστάτη για το ξεπερασμένο Minuteman III, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία από τη δεκαετία του 1970.

Luhansk_Battle_Map_Draft_November_01_2023.png
Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_01_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_01_2023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_01_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_01_2023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_01_2023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης