Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση στη Ρωσία για το Ουκρανικό: Το 70% δηλώνει έτοιμο για κατάπαυση πυρός αν το αποφασίσει ο Putin

Δημοσκόπηση στη Ρωσία για το Ουκρανικό: Το 70% δηλώνει έτοιμο για κατάπαυση πυρός αν το αποφασίσει ο Putin
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%) τίθεται υπέρ της διατήρησης των εδαφών που κέρδισε στον πόλεμο η Ρωσία
Η πλειοψηφία των Ρώσων (70%) θα υποστήριζε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada-Centr.
Ταυτόχρονα, όμως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%) δεν συμφωνεί ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει πίσω τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία.
Στο πλαίσιο δημοσκόπησης για τον πόλεμο, την οποία διεξάγει κάθε μήνα το Levada-Centr, οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ίσες ομάδες. Η πρώτη ομάδα ρωτήθηκε: «Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Vladimir Putin αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;»
Το 37% απάντησε «σίγουρα υποστηρίζω», το 33% «μάλλον θα υποστηρίξω», το 12% «σίγουρα όχι» , το 9% - «μάλλον όχι», το 9% - «δυσκολεύομαι να απαντήσω».
Η δεύτερη ομάδα ερωτηθέντων ρωτήθηκε: «Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Vladimir Putin αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία και να επιστρέψει τα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;».
Το 16% απάντησε «σίγουρα θα υποστηρίξω», το 18% «μάλλον θα υποστηρίξω», το 19% «μάλλον δεν θα υποστηρίξω», το 38% «σίγουρα δεν θα υποστηρίξω», το 10% «δυσκολεύομαι να απαντήσω».
Στο ερώτημα αν θα πρέπει να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες ή να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ των διαπραγματεύσεων.
Το 37% τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των εχθροπραξιών ενώ το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.
Διευκρινίζεται ότι περισσότερο υποστηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, σε ποσοστό 45%, ενώ σε άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών το ποσοστό αυτό φθάνει στο 23%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης