Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι ανά την Ευρώπη βλέπουν τη Ρωσία ως τον θεματοφύλακα των παραδοσιακών αξιών

Lavrov: Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι ανά την Ευρώπη βλέπουν τη Ρωσία ως τον θεματοφύλακα των παραδοσιακών αξιών
«Οι δυτικές χώρες διαβρώνουν τις παραδοσιακές αξίες και ξαναγράφουν τους βασικούς κανόνες ηθικής» υποστηρίζει ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο όχι μόνο συμπονούν τη Ρωσία, αλλά τη θεωρούν και ως υπερασπιστή των διαρκών παραδόσεων και των ισχυρών αξιών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, τοποθετούμενος στην Παγκόσμια Θεματική Διάσκεψη των Ρώσων του εξωτερικού.
«Η Ρωσία ως κράτος πολιτισμού θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα ηθικά θεμέλια των διεθνών σχέσεων και να προωθεί τις αρχές της ειλικρίνειας, της αλήθειας, του καλού και της δικαιοσύνης στις διεθνείς υποθέσεις. Η εμπιστοσύνη στα ιδανικά που μοιράζονται οι κύριες θρησκείες και πολιτισμο. Η ταυτότητα των εθνών και το δικαίωμά τους στα δικά τους μονοπάτια ανάπτυξης είναι σημαντικοί παράγοντες για την αναζήτηση των καλύτερων απαντήσεων στις πολυάριθμες σύγχρονες προκλήσεις και απειλές. Αυτή η δημιουργική πολιτική χαίρει ευρείας υποστήριξης στη διεθνή κοινότητα. Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης , όχι μόνο συμπαθεί τη Ρωσία αλλά και τη θεωρεί υπερασπιστή των διαρκών παραδόσεων και των πραγματικών αξιών» επεσήμανε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλμωατίας.
Επιπλέον ο Lavrov τόνισε ότι η εσωτερική διπλωματία, βασιζόμενη στη μοναδική εμπειρία που έχει συσσωρεύσει ο Ρώσος λαός από όλα τα κοινωνικά στρώματα που ζουν σε ειρηνική αρμονία, «θα συνεχίσει να υποστηρίζει με συνέπεια μια ειρηνική, θετική και ισορροπημένη ατζέντα προς το συμφέρον της προώθησης της επίλυσης συγκρούσεων και της δημιουργίας μιας δικαιότερης αρχιτεκτονικής των διεθνών σχέσεων, οι οποίες θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία και τη σταθερότητα του σύγχρονου κόσμου και να διασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές εξωτερικές συνθήκες για την εσωτερική ανάπτυξη της Ρωσίας.»
Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επέστησε την προσοχή για το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες διαβρώνουν τις παραδοσιακές αξίες και ξαναγράφουν τους βασικούς κανόνες ηθικής.
«Ενθαρρύνουν επιθετικά την ανεκτικότητα, την ανοχή που έχει φτάσει στο σημείο του παραλογισμού και διάφορα καταστροφικά πρότυπα συμπεριφοράς. Υιοθετούν απαγορεύσεις στα θρησκευτικά σύμβολα. Η ΕΕ προσποιείται ότι δεν βλέπει βλάσφημες ενέργειες όσον αφορά τα μουσουλμανικά κειμήλια και την καταστροφή της Ορθοδοξίας - κάτι που δεν είναι υπερβολή να λέγεται» είπε με νόημα.
Ενώ εξήγησε πως «αυτή η πολιτική ασκείται αντίθετα με τις επιδιώξεις της πλειοψηφίας των ανθρώπων, βλάπτει ανεπανόρθωτη την ηθική τους υγεία, διαβρώνει τις πολιτισμικές τους ρίζες και οδηγεί σε απεμπλοκή, αποπροσωποποίηση και αυτοκαταστροφή της κοινωνίας. Το χειρότερο αποτέλεσμα είναι την ανάπτυξη του ριζοσπαστισμού, του επιθετικού εθνικισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας».
Τέλος, o Lavrov έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι συνεχιζόμενες προσπάθειες επιβολής αυτών των λεγόμενων αξιών -που είναι ξένες σε άλλους λαούς- από τη νεοφιλελεύθερη ελίτ στη Δύση είναι βαθιά ανησυχητικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης