Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Κίνα προωθεί διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για την Παλαιστίνη - «Να κινηθούμε και πάλι στην τροχιά της λύσης των δύο κρατών»

H Κίνα προωθεί διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για την Παλαιστίνη - «Να κινηθούμε και πάλι στην τροχιά της λύσης των δύο κρατών»
Χαιρετίζει την πρόσφατη απόφαση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ο Κινέζος ΥΠΕΞ
Το Πεκίνο προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να συγκαλέσει μια αξιόπιστη διεθνή διάσκεψη για την Παλαιστίνη, όπως διεμήνυσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi στον ομόλογό από το Ομάν Sayyid Badr Albusaidi κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας την Τετάρτη (1/11).
«Η πρόσφατη έκτακτη έκτακτη σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και αυτό αντικατοπτρίζει την αποφασιστική φωνή της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Wang Yi, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η Κίνα τάσσεται υπέρ της επείγουσας σύγκλησης μιας αξιόπιστης, μεγάλης κλίμακας και αποτελεσματικής διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης, προκειμένου να επανέλθει το Παλαιστινιακό ζήτημα στην τροχιά της λύσης δύο κρατών» διευκρίνισε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας.
Ο Κινέζος κορυφαίος διπλωμάτης επεσήμανε ότι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας «επιδεινώνεται κάθε μέρα και ο αριθμός των θυμάτων αμάχων αυξάνεται».
«Καμία υπεύθυνη χώρα με ηθική αίσθηση δεν μπορεί να επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η τραγωδία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι η Κίνα αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Νοέμβριο και ότι σχεδιάζει να ενισχύσει τον συντονισμό με όλα τα μέρη, ιδιαίτερα με τις αραβικές χώρες.
Ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει σε αυτό το πλαίσιο, ο ΥΠΕΞ της υπογράμμισε πως «το Πεκίνο σκοπεύει να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη, να επιδιώξει συναίνεση και να καταβάλει αδυσώπητα προσπάθειες για αποκλιμάκωση προκειμένου να προστατεύσει τους αμάχους, να ανακουφίσει την ανθρωπιστική κατάσταση και να αποκαταστήσει την ειρήνη»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης