Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orsted: Ζημίες 3 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2023 - Μέγιστη πτώση λόγω των υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις ΗΠΑ

Orsted: Ζημίες 3 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2023 - Μέγιστη πτώση λόγω των υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις ΗΠΑ
Ο δανικός όμιλος κλείνει το τρίτο τρίμηνο με καθαρή ζημιά 22,6 δισ. κορώνες Δανίας (περίπου 3 δισ. ευρώ)
Πτώση πάνω από 25% σημείωσε στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης ο δανικός όμιλος πράσινης ενέργειας Orsted μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το γ’ τρίμηνο… που βρέθηκαν στο κόκκινο μετά την ακύρωση της κατασκευής μεγάλου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η εταιρεία έκλεισε το τρίτο τρίμηνο με καθαρές ζημιές 22,6 δισ. κορώνες Δανίας (περίπου 3 δισ. ευρώ) έναντι κερδών 9,35 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με έσοδα σχεδόν στο μισό, στα 19 δισ.
Όπως ανακοινώθηκε σε δελτίο Tύπου που δόθηκε στη διάρκεια της νύχτας, η ομάδα αποφάσισε να τερματίσει την ανάπτυξη των έργων Ocean Wind 1 και 2 στις ΗΠΑ.
H Orsted, που είχε δώσει αρνητικές κατευθυντήριες ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, όταν προέβλεψε πτώση 16 δισεκατομμυρίων κορωνών, εξηγεί ότι έκτοτε «υπήρξαν περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις σχετικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού, την αύξηση των επιτοκίων και την έλλειψη Orec (Offshore Renewable Energy Certificate) για Sunrise Wind», που οδήγησε στην ακύρωση των δύο έργων.
Η συνολική απομείωση στα αποτελέσματα εννεάμηνου ανέρχεται σε 28,4 δισ. κορώνες (περίπου 3,8 δισ. ευρώ) και η πλειονότητα (19,9 δισ.) αφορά το Ocean Wind 1.
Τα δύο αιολικά έργα σχεδιάστηκαν στα ανοικτά των ακτών του Νιου Τζέρσεϊ και αναμενόταν να έχουν ισχύ 2.248 MW, ικανή να τροφοδοτήσει με ενέργεια ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης