Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές αποκαλύψεις των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο: Ο Biden εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω Κίνας

Σημαντικές αποκαλύψεις των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο: Ο Biden εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω Κίνας
Σημαντικές αποκαλύψεις για τον πρόεδρο των ΗΠΑ - Η διαδρομή του χρήματος από το Πεκίνο ως την Ουάσινγκτον
Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσε στη δημοσιότητα ένα αντίγραφο επιταγής στο όνομα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden που οδηγεί σε παράνομο, «μαύρο» χρήμα προερχόμενο από την Κίνα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ρεπουμπλικανός James Comer.
«Σαράντα χιλιάδες δολάρια παράνομα χρήματα από την Κίνα κατέληξαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Joe Biden με τη μορφή προσωπικής επιταγής», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ο Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος.
Ο Comer παρείχε, επίσης, ένα αντίγραφο της ίδιας της επιταγής, το οποίο λέγεται ότι βρίσκεται στην κατοχή της επιτροπής.
Εκδόθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο όνομα του Joe Biden για λογαριασμό της Sara Biden, συζύγου του αδελφού του σημερινού προέδρου, James.
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τη γνησιότητα της εν λόγω επιταγής.

Η διαδρομή του χρήματος

Σύμφωνα με τον βουλευτή, αυτά τα κεφάλαια ελήφθησαν το καλοκαίρι του 2017 μέσω μιας «αμφίβολης συμφωνίας» με μια κινεζική εταιρεία που συνδέεται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.
Σημείωσε ότι πέντε εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από την κινεζική εταιρεία στην κοινοπραξία Hudson West III.
Σημειώνεται ότι ένας από τους ιδρυτές της δεύτερης ήταν ο γιος του σημερινού προέδρου, Hunter.
Ύστερα από αυτή την συναλλαγή, 400 χιλιάδες δολάρια μεταφέρθηκαν από το Hudson West III στην Owasco PC.
Όπως είπε ο Comer, «ελεγχόταν πλήρως» από τον Hunter Biden.
Στη συνέχεια, 150.000 $ από το Owasco PC πήγαν στο Lion Hall Group, oι ιδιοκτήτες της οποίας αποδείχθηκε ότι ήταν οι James και Sara Biden, πρόσθεσε ο βουλευτής.
Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Comer, η Sara Biden εξαργύρωσε 50.000 δολάρια και τα τοποθέτησε στον προσωπικό λογαριασμό της και του συζύγου της.
Από εκεί, 40 χιλιάδες δολάρια με τη μορφή «εξόφλησης χρέους» στάλθηκαν στον ίδιο τον πρόεδρο.

Η αντίδραση του Λευκού Οίκου

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ian Sams προσπάθησε να εξηγήσει ότι στην περίπτωση της επίμαχης επιταγής, μιλάμε «πραγματικά για μία εξόφληση χρέους».
Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «ψέμα και θεωρία συνωμοσίας» τις δηλώσεις του Comer για τη σύνδεση του χρήματος με την Κίνα.
Τόνισε ότι αυτή η επιταγή εκδόθηκε όταν ο Biden «δεν ήταν ούτε στο γραφείο [του Λευκού Οίκου ] ούτε ως υποψήφιος».
Σημειώνεται ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα απορρίψει όλες τις κατηγορίες και ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηρίσει την έρευνα για τις διασυνδέσεις του Joe Biden με την επιχείρηση του γιου του «ακραία πολιτική στη χειρότερη περίπτωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης