Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστικές υπηρεσίες Νότιας Κορέας: Πάνω από 1 εκ. βλήματα πυροβολικού έφτασαν στη Ρωσία από τη Βόρεια Κορέα

Μυστικές υπηρεσίες Νότιας Κορέας: Πάνω από 1 εκ. βλήματα πυροβολικού έφτασαν στη Ρωσία από τη Βόρεια Κορέα
Αυτές οι οβίδες εκτιμάται ότι ισοδυναμούν περίπου με προμήθειες δύο μηνών για τους Ρώσους
Η κορυφαία υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε περισσότερα από ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού στη Ρωσία από τον Αύγουστο για να βοηθήσει στην σύγκρουση με την Ουκρανία, σύμφωνα με βουλευτή της χώρας.
Σύμφωνα με τον Yoo Sang-bum, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας πιστεύει ότι ο Βορράς έστειλε πάνω από ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού στη Ρωσία από τις αρχές Αυγούστου για να βοηθήσει στην ενίσχυση των πολεμικών δυνατοτήτων της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το Associated Press.
Αυτές οι οβίδες θα ισοδυναμούσαν περίπου με προμήθειες δύο μηνών για τους Ρώσους, είπε ο Yoo.
Η υπηρεσία πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα λειτουργεί τα εργοστάσια πυρομαχικών της με πλήρη δυναμικότητα για να ανταποκριθεί στις ρωσικές απαιτήσεις πυρομαχικών και έχει επίσης κινητοποιήσει τους κατοίκους για να αυξήσει την παραγωγή, πρόσθεσε ο Yoo.
Τόσο η Πιονγκγιάνγκ όσο και η Μόσχα έχουν αρνηθεί τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας ότι ο Βορράς έχει μεταφέρει προμήθειες όπλων στη Ρωσία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Kim επισκέφθηκε βασικούς στρατιωτικούς και τεχνολογικούς χώρους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρωσία για να συναντήσει τον Putin τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης