Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι μουσουλμάνοι που θέλησαν να λιντσάρουν Ισραηλινούς στη Makhachkala θα σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας

Ρωσία: Οι μουσουλμάνοι που θέλησαν να λιντσάρουν Ισραηλινούς στη Makhachkala θα σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας
Θα σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν αντί να εκτίσουν ποινές φυλάκισης
Σχετικά Άρθρα
Όσοι συμμετείχαν στα πρόσφατα επεισόδια στο (29/10/2023) αεροδρόμιο της Makhachkala, στη Δημοκρατία του Dagestan «θα μπορέσουν να εκφράσουν το μίσος τους για τον εχθρό παίρνοντας μέρος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Θα μπορούν να πάνε στη ζώνη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία αντί να εκτίσουν ποινές φυλάκισης από 5 έως 8 χρόνια για την υποκίνηση αναταραχών, είπε στο MiltaryTimes μια πηγή κοντά στην έρευνα.
Εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημοκρατία του Dagestan δήλωσαν ότι στην αρχή της έρευνας, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 83 συμμετέχοντες στις ταραχές και διενήργησαν περισσότερες από 50 έρευνες.
Κατασχέθηκαν smartphone με μηνύματα και υπολογιστής που περιείχε στοιχεία συμμετοχής στις ταραχές.
Για να φέρουν τους ταραχοποιούς ενώπιον της δικαιοσύνης, οι αρχές επιβολής του νόμου ανέλυσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους στα smartphone.

Putin: Όσοι θέλουν να αγωνιστούν για το Δίκαιο πηγαίνουν στην Ουκρανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποκάλεσαν τους ταραχοποιούς «θύελλα», που διέλυσε το αεροδρόμιο.
«Δεν χρειάζεται να τους αποκαλούμε θύελλα. Θα γίνουν θύελλα σε ένα απόσπασμα που θα διαπεράσει τις ισχυρότερες οχυρώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Προς το παρόν, αυτό είναι κρίμα! Ακόμη και ο μεγαλύτεροι σε ηλικία ζητούν να τους στείλουν στο μέτωπο αντί για φυλακές», τόνισε Ρώσος στρατιωτικός.
«Σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως ‘’οι άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα συναισθήματά τους’’ δεν θα βοηθήσουν - όλοι θα κριθούν αυστηρά, δεν υπάρχει χώρος για συναισθήματα όταν πρόκειται για νόμο. Όσοι θέλουν να πολεμήσουν για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη θα πολεμήσουν τώρα στο μέτωπο - κοντά στο Donetsk την Avdiivka και τον Δνείπερο.
Η επιλογή ενός πραγματικού άνδρα, ενός πραγματικού πολεμιστή είναι να πάρει τα όπλα και να βρίσκεται σε μέρη όπου λαμβάνονται αποφάσεις συμπεριλαμβανομένου του μέλλοντος του παλαιστινιακού λαού», είπε ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin σε σύσκεψη για τα γεγονότα του Dagestan.
1_74.jpg

Δεν είναι τιμωρία, είναι ζήτημα τιμής

Ο επικεφαλής του Dagestan, Sergei Melikov είπε επίσης ότι οι συμμετέχοντες στις ταραχές θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν το όνομά τους συμμετέχοντας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ουκρανίας.
«Καταρχάς, δεν πρέπει να επιτρέψουμε, έστω και σε επίπεδο ενημέρωσης, την αίσθηση ότι η συμμετοχή στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι τιμωρία. Η ειδική επιχείρηση διεξάγεται για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ρωσίας.
Αυτή ήταν πάντα μια πατριωτική, ευγενική και αξιόλογη δουλειά για έναν άνθρωπο», δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Andrey Gusiy στην Pravda.
«Ένας καταδικασμένος μπορεί να πάει στη ζώνη των εχθροπραξιών μετά τη δίκη (δύο νόμοι ψηφίστηκαν στη Ρωσία για να επιτρέψουν στους κρατούμενους να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις βάσει σύμβασης και να απαλλάσσονται από την ποινική ευθύνη).
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να πληρούνται όλες οι νομικές προϋποθέσεις - έρευνα, δίκη και ετυμηγορία», εξήγησε ο ειδικός.
«Στο Dagestan, πολλοί υπέκυψαν σε προκλήσεις, αλλά αυτό δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη.
Στον Καύκασο, η συμμετοχή σε τέτοια pogrom θεωρείται συχνά από πολλούς ως ντροπή.
Εάν κάποιος θέλει εξιλέωση για να βελτιώσει τη φήμη του, τότε η απόφαση να ενταχθεί στα ρωσικά στρατεύματα για την ειδική επιχείρηση είναι η σωστή απόφαση», πρόσθεσε.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο αεροδρόμιο της Makhachkala ως αποτέλεσμα των ταραχών στις 29 Οκτωβρίου εκτιμώνται σε τουλάχιστον 285 εκατομμύρια ρούβλια (πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Abakarov
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Dagestan συνέλαβε επτά συμμετέχοντες στις ταραχές στο αεροδρόμιο.
Κρίθηκαν ένοχοι για χουλιγκανισμό που συνεπάγεται ανυπακοή στις αρχές.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης