Διεθνή

Η Ρωσία ξεφτίλισε 23 Leopards το δήθεν καλύτερο τανκς στον κόσμο, είναι τεχνικά ελαττωματικό... κατάλληλο για παλιοσίδερα

Η Ρωσία ξεφτίλισε 23 Leopards το δήθεν καλύτερο τανκς στον κόσμο, είναι τεχνικά ελαττωματικό... κατάλληλο για παλιοσίδερα
Η ουκρανική αντεπίθεση αποδείχθηκε απόλυτη αποτυχία…
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία ξεφτίλισε, διέσυρε όλη την Γερμανική τεχνολογία και το Γερμανικό κύρος στις στέπες της Ουκρανίας…
Οι ρώσοι κατέστρεψαν πάλι πολλά Leopard τα οποία τείνουν να εξαφανιστούν αφού έχουν απομείνει ελάχιστα, υποχρεώνοντας τους Ουκρανούς να τα αναδιατάσσουν…
Κατά τους ρώσους τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 που προμήθευε η Δύση στην Ουκρανία απέδειξαν μόνο την αναποτελεσματικότητά τους στην πρώτη γραμμή λόγω τεχνικών ελαττωμάτων.
Συγκεκριμένα, τα άρματα μάχης Leopard 2 στερούνται ελιγμών, έχουν μεγάλο βάρος, αδύναμη ικανότητα cross-country, ειδικά στην περίοδο της λάσπης, και αρκετά ευάλωτο κύτος.
Αυτό το άρμα δεν μπορεί να επισκευαστεί στα χωράφια πρέπει να μεταφερθεί σε οργανωμένο χώρο επισκευής όπου το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό πρέπει να πραγματοποιήσει τη συντήρησή του χρησιμοποιώντας ολόκληρο τον απαιτούμενο εξοπλισμό επισκευής.
Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται τόσο στις επιχειρήσεις με Leopard 2 όσο και στις προσπάθειες εκκένωσης των χτυπημένων τεθωρακισμένων.

Ένα video διασύρει την Γερμανία…

Ένα νέο video δείχνει τανκ Leopard να δέχεται χτύπημα από ρωσικό drone πριν πιθανώς καταστραφεί λόγω της ανάφλεξης του καυσίμου και των πυρομαχικών….
Ενώ η μάρκα των περιπλανώμενων πυρομαχικών First-Person View (FPV) είναι άγνωστη, αναμφίβολα δεν είναι το Lancet….
Το βίντεο που κυκλοφόρησε από τις ρωσικές δυνάμεις δείχνει τη μύτη ενός drone FPV πάνω από ένα άρμα Leopard που επιταχύνει στο έδαφος στις ανοιχτές πεδιάδες.
Το drone ακολουθεί το τεθωρακισμένο, κατεβαίνοντας σταδιακά.
Το τανκ εκτοξεύει έναν βλήμα ενώ βρίσκεται εν κινήσει και, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, εκτοξεύει έναν δεύτερο πριν κλείσει η κάμερα στο πίσω μέρος του πυργίσκου - υποδεικνύοντας ότι χτυπήθηκε από drone FPV.
Η παραλλαγή του Leopard, είναι είτε Leopard 2A5 είτε Leopard 2A6.

Ένα drone σε απόσταση καταγράφει το χτύπημα, δείχνοντας ότι τη στιγμή της πρόσκρουσης, μια έκρηξη διαλύει τον πυργίσκο, πιθανώς λόγω δευτερογενών εκρήξεων.

Συνήθως, τέτοιες επακόλουθες εκρήξεις είναι καταστροφικές, ειδικά αν σημειωθούν μέσα στο τεθωρακισμένο.
Είναι απίθανο το τανκ να διασώθηκε από την έκρηξη και πρέπει να είχε απανθρακωθεί πλήρως.

Κατεστραμμένο Leopard

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν αναφέρουν την τοποθεσία αυτής της επίθεσης με drone FPV.
Αλλά με βάση τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με άλλες καταστροφές τανκς Leopard, είναι πιθανό η τοποθεσία να είναι η Avdiivka.
Ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter) δείχνει ένα Leopard 2A6 να καίγεται, πιθανώς αφού δέχθηκε πυρά.
Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν «ότι έχει απομείνει από τον καλύτερο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ για να σώσουν την επιδεινούμενη κατάσταση κοντά στο Donetsk».

Η Ρωσία ξεφτίλισε το Γερμανικό Leopard

Προς τα τέλη Οκτωβρίου 2023, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε έξι άρματα μάχης Leopard.
Ενώ οι παραλλαγές είναι άγνωστες, καταστράφηκαν από πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές.
Στις 31 Οκτωβρίου ανέφερε ότι κατέστρεψε δύο γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard μεταξύ των τεσσάρων άλλων προς την «κατεύθυνση Kupyansk...υποστηριζόμενα από αεροσκάφη, πυροβολικό και συστήματα βαρέων φλογοβόλων». Πριν από αυτό, στις 30 Οκτωβρίου, ένα τανκ Leopard ήταν ανάμεσα σε δύο θωρακισμένα οχήματα μάχης (AFV) και τρία φορτηγά που καταστράφηκαν κοντά στο Robotyne κοντά στη Zaporizhia όταν η 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού συμμετείχε στην αντεπίθεση.
Στην ίδια περιοχή στις 26 και 28 Οκτωβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχασαν 3 άρματα μάχης Leopard, όταν η 118η και η 65η Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες εξαπέλυσαν επιθέσεις.

Σύμφωνα με την ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών ανοιχτού κώδικα Oryx , η Ουκρανία είχε χάσει επιβεβαιωμένα 10 άρματα μάχης Leopard 2A4 και Leopard 2A6.
«Καθώς αυτός ο απολογισμός περιλαμβάνει απώλειες μόνο όταν υπάρχουν φωτογραφικά στοιχεία, ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς υψηλότερος, αφού πρέπει να συμπεριληφθούν και κατεστραμμένα τεθωρακισμένα που ενδέχεται να επισκευαστούν», ανέφερε το Newsweek.
Υπολογίζεται ότι 23 Leopard 2A4 και Leopard 2A6
έχουν καταστραφεί ή τεθεί εκτός λειτουργίας ή επισκευάζονται.
Η ουκρανική αντεπίθεση αποδείχθηκε απόλυτη αποτυχία…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης