Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνηση επιβολής: 130 πολεμικά αεροσκάφη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων F-35, F-16, AWACS στην «Κόκκινη Ζώνη» της Κίνας

Κίνηση επιβολής: 130 πολεμικά αεροσκάφη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων F-35, F-16, AWACS στην «Κόκκινη Ζώνη» της Κίνας
Η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί κυρίως αμερικανικά μαχητικά όπως το F-16 και το F-15 και έχει αρχίσει να παραλαμβάνει τα 40 μαχητικά F-35 ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς 25 ακόμη σε συμφωνία 5,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία ξεκίνησαν τις ετήσιες εναέριες ασκήσεις εν ονόματι Vigilant Defense 24, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 130 αεροσκάφη 25 διαφορετικών τύπων, σηματοδοτώντας την αποτροπή καθώς και τη στρατιωτική ετοιμότητα στο σενάριο, «εμπόλεμη Βόρεια Κορέα».
Οι «αμυντικές» ασκήσεις οι οποίες διαρκούν έως τις 3 Νοεμβρίου, θα επιδείξουν τις αεροπορικές δυνάμεις της Αμερικής και της Δημοκρατίας της Κορέας (ROK) που συμμετέχουν σε μια σειρά ασκήσεων αεράμυνας και εναέριας μάχης, με αυστραλιανά στρατιωτικά αεροσκάφη να λειτουργούν υποστηρικτικά.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο βασικός προσανατολισμός των ασκήσεων φαίνεται να έχει αλλάξει αφού οι περσινές ασκήσεις Vigilant Storm προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ, η οποία αντιλήφθηκε τις συγκεκριμένες ασκήσεις αερομαχίας ως προσανατολισμένες στο σενάριο για «προετοιμασία για εισβολή».
Η Βόρεια Κορέα, όπως και η Ρωσία, υπόσχεται επίσης τη χρήση πυρηνικών όπλων για αμυντικούς σκοπούς, εάν η συμβατική στρατιωτική πρόκληση αποτελέσει «υπαρξιακή απειλή» για το κράτος.
Ωστόσο, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για τη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να διατηρήσει μια σκληρή γραμμή πριν από μια αναδυόμενη σιωπηρή σχέση Ρωσίας-Κίνας-Βόρειας Κορέας. Υποστηριζόμενο από υποσύνολα μιας ολοκληρωμένης αμυντικής βιομηχανικής συμμαχίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας, όπου η τελευταία θα παρέχει πυρομαχικά πυροβολικού και μια στρατηγική στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας που χαρακτηρίζεται από συντονισμένες αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις, αναγκάζει τις ΗΠΑ να διατηρήσουν τις στρατιωτικές τους συμμαχίες υπό εγρήγορση.

1200px-Usaf.e3sentry.750pix.jpg

Ο συνδυασμός των αποστολών... 

Η άσκηση που φιλοξενείται από την Έβδομη Πολεμική Αεροπορία στην αεροπορική βάση Osan της Νότιας Κορέας, θα επικεντρωθεί στη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων και σε διάφορα σύνολα αποστολών. Οι Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις (ASF) επικαλέστηκαν ένα δελτίο τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της ROK (MND), λέγοντας ότι περισσότεροι από 25 τύποι αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών, φορτίου, τάνκερ και αεροπλάνων αναγνώρισης», συμμετείχαν στην άσκηση.
Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που συμμετέχουν στις ασκήσεις περιλαμβάνουν τα F-35, F-16 και A-10 μαχητικά/επιθετικά αεροσκάφη και εναέρια δεξαμενόπλοια ανεφοδιασμού KC-135. Η Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Κορέας θα πετάξει τα F-35 της, το E-7 Airborne Early Warning and Control (AEW&C) και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροπλάνο KC-330. Η Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία θα στείλει τη μεταφορά δεξαμενόπλοιων πολλαπλών ρόλων KC-30A (MRTT).
Η έκθεση ASF ανέφερε τον συνταγματάρχη Michael G. McCarthy, διοικητή της 8ης Ομάδας Επιχειρήσεων, λέγοντας ότι ευκαιρίες σαν αυτές είναι «πραγματικά ανεκτίμητες για τη βελτίωση των απαραίτητων τακτικών, τεχνικών και διαδικασιών που διασφαλίζουν ότι η συνδυασμένη δύναμη μπορεί να λειτουργήσει ως μια συνεκτική μονάδα, εάν ποτέ κληθείς».
Μια ανακοίνωση από τις Πολεμικές Αεροπορίες του Ειρηνικού τόνισε ότι η άσκηση είναι «εξ ολοκλήρου αμυντικές, προκαθορισμένες πτητικές επιχειρήσεις…δεν σχετίζονται με οποιεσδήποτε τρέχουσες απειλές ή καταστάσεις του πραγματικού κόσμου και δεν προορίζονται να είναι απειλητικές ή προκλητικές προς οποιαδήποτε άλλη χώρα». Αυτό μεταφράζεται σε «κοινή εκπαίδευση σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο».
Η πενθήμερη εκδήλωση θα δει την πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας να ενσωματώνουν διαφορετικά αεροσκάφη και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αεράμυνας, της στενής αεροπορικής υποστήριξης και της αεροπορικής απαγόρευσης έκτακτης ανάγκης. Αυτές οι αποστολές είναι αμυντικές και σίγουρα θα θεωρηθούν ως μη κλιμακωτικές από τη Βόρεια Κορέα. Κατά τη στιγμή της υποβολής αυτής της αναφοράς, δεν υπήρξε καμία αρνητική αντίδραση από τη Βόρεια Κορέα.
Σε περίπτωση που ξεσπάσουν εχθροπραξίες στην Κορεατική Χερσόνησο, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρουμανίας θα χρειάζονταν παρόμοιες τακτικές και επιχειρησιακές διαδικασίες, καθιστώντας τη «διαλειτουργικότητα» σημαντικό στόχο.
Η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί κυρίως αμερικανικά μαχητικά όπως το F-16 και το F-15
και έχει αρχίσει να παραλαμβάνει τα 40 μαχητικά F-35 ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς 25 ακόμη σε συμφωνία 5,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό καθιστά ζωτικής σημασίας την αλληλεπίδραση και τον συντονισμό μεταξύ των αεροσκαφών πέμπτης και τέταρτης γενιάς.
Μια επίθεση από τη Βόρεια Κορέα θα την κάνει να χρησιμοποιεί τα όπλα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας που έχουν αναπτυχθεί προς τα εμπρός με στόχο τη Νότια Κορέα, τα οποία μπορούν συλλογικά να εκτοξεύουν περίπου 16.000 βλήματα ανά λεπτό.
Η καταστροφή των πυροβόλων όπλων θα απαιτήσει συνεχείς αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και καταστολής/καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας (SEAD/DEAD) για την απενεργοποίηση των τοποθεσιών ραντάρ της ΛΔΚ, που συνεπάγονται παρατεταμένες εξόδους για αρκετές ημέρες.
Το Vigilant Defender φαίνεται να είναι προετοιμασμένο για αυτού του είδους την αποστολή.
f16-1.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης