Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εστίασαν σε Al Qaeda και ISIS, σταμάτησαν να παρακολουθούν την Hamas μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Οι ΗΠΑ εστίασαν σε Al Qaeda και ISIS, σταμάτησαν να παρακολουθούν την Hamas μετά την 11η Σεπτεμβρίου
Οι Αμερικάνοι θεωρούσαν απίθανη την ύπαρξη απειλής από την Hamas λέει η Wall Street Journal
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ σταμάτησαν να παρακολουθούν τελείως την Hamas μετά την 11η Σεπτεμβρίου, καθώς είχαν εστιάσει κυρίως στην Al Qaeda και στον ISIS αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι αμερικανικές μυστικές πληροφορίες πίστευαν ότι η εμφάνιση μιας πραγματικής απειλής για τις ΗΠΑ από την Hamas ήταν απίθανη και ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να εντοπίσει τον κίνδυνο εάν εμφανιζόταν.
Όπως λέει ο Αμερικάνος ειδικός, Jonathan Schanzer, ο οποίος παρακολούθησε τις δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις κατά της τρομοκρατίας, οι αμερικανικές Αρχές μετά την 11η Σεπτεμβρίου, άρχισαν να δίνουν ολοένα και λιγότερη σημασία στο θέμα της χρηματοδότησης ομάδων της Μέσης Ανατολής καθώς προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με το Ιράν.

Λάθος αξιολόγηση

Ωστόσο, μετά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου της Hamas, το δημοσίευμα αναφέρει, επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ότι είχαν αξιολογήσει λάθος την απειλή για τις ΗΠΑ
«Όσον αφορά την αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών, για την οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το Ισραήλ, νομίζω ότι πρέπει αναλάβουμε και εμείς μέρος της ευθύνης.
Το γεγονός ότι παραδώσαμε την επιτήρηση της Hamas στους Ισραηλινούς, θα έχει προφανώς συνέπειες» υποστήριξε ο πρώην αξιωματούχος της CIA, Mark Polymeropoulos.
Εκπρόσωποι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών σημείωσαν ότι η Ουάσιγκτον συνέχισε να αναλύει την κατάσταση στη Γάζα, αλλά παρόλα αυτά ήλπιζε ότι το Ισραήλ θα παρακολουθούσε κυρίως τους μαχητές, χρησιμοποιώντας ανθρώπινο δυναμικό και συσκευές ακρόασης.

Δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι

«Δεν θυμάμαι κανέναν να είπε τότε ότι εστιάζαμε πολύ στην Al Qaeda» φέρεται να είπε πηγή της CIA στη Wall Street Journal.
«Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι για τη συλλογή πληροφοριών σε όλο τον κόσμο.
Είμαστε αναγκασμένοι να βασιστούμε στους εταίρους μας σε εκείνες τις περιοχές όπου ο κίνδυνος, κατά τη γνώμη μας, είναι χαμηλός» επισήμανε άλλος πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης