Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Τα συνδικάτα αερομεταφορών παροτρύνουν τα μέλη τους να μπλοκάρουν την μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ

Βέλγιο: Τα συνδικάτα αερομεταφορών παροτρύνουν τα μέλη τους να μπλοκάρουν την μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ
Τα συνδικάτα ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ότι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο έχουν δει αποστολές τέτοιες όπλων και εφεξής θα επιχειρήσουν να τις μπλοκάρουν
Τα βελγικά συνδικάτα εργαζομένων στις μεταφορές κάλεσαν σήμερα (31/10) τα μέλη τους να αρνηθούν την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού που προορίζεται για χρήση εναντίον των Παλαιστινίων από το Ισραήλ.
Τα συνδικάτα ACV Puls, BTB, BBTK και ACV-Transcom ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο έχουν δει αποστολές τέτοιες όπλων και εφεξής θα επιχειρήσουν να τις μπλοκάρουν.
«Ενώ μια γενοκτονία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παλαιστίνη, οι εργαζόμενοι σε διάφορα αεροδρόμια στο Βέλγιο βλέπουν αποστολές όπλων προς την κατεύθυνση της εμπόλεμης ζώνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Βέβαια, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχεύει στρατιωτικές επιχειρήσεις της Hamas και όχι πολίτες στη Γάζα.
Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος της βελγικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει εάν αποστέλλονταν όπλα στην περιοχή μέσω Βελγίου.
Ωστόσο, τα συνδικάτα ενέμειναν ότι η φόρτωση ή η εκφόρτωση αυτών των όπλων θα σήμαινε τη συμβολή στον εφοδιασμό οργανώσεων που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους.
«Εμείς, πολλά συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στην επιμελητεία εδάφους, καλούμε τα μέλη μας να μην χειρίζονται πτήσεις που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Παλαιστίνη/Ισραήλ, όπως υπήρχαν σαφείς συμφωνίες και κανόνες και στην αρχή της σύγκρουσης της Ρωσίας με την Ουκρανία», τόνισαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στη σχετική τους ανακοίνωση.
Τα συνδικάτα ζήτησαν επίσης άμεση κατάπαυση του πυρός και ζήτησαν από τη βελγική κυβέρνηση να μην ανέχεται τις αποστολές όπλων μέσω των βελγικών αεροδρομίων.
«Ως συνδικάτα, στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που εκστρατεύουν για την ειρήνη» τόνισαν χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πόλεις της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας το Σάββατο για να δείξουν την υποστήριξή τους στον Παλαιστινιακό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης