Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρό εμπόδιο για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ η στάση της ενάντια στις ευρωπαϊκές κυρώσεις προς τη Ρωσία

Σοβαρό εμπόδιο για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ η στάση της ενάντια στις ευρωπαϊκές κυρώσεις προς τη Ρωσία
Ο Σέρβος πρόεδρος σημείωσε ότι λόγω της πίεσης στο θέμα των κυρώσεων, η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη και γίνεται όλο και πιο περίπλοκη
Η απόρριψη από το Βελιγράδι της πολιτικής κυρώσεων κατά της Ρωσίας και η έλλειψη προόδου στην εξομάλυνση των σχέσεων με την Πρίστινα είναι τα δύο βασικά εμπόδια για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
«Για να είμαι πολύ ειλικρινής, αυτό που ακούσατε από την Ursula τώρα είναι ότι έχουμε προβλήματα με την ένταξη στην ΕΕ. Της είμαι ευγνώμων που το έθεσε τόσο απαλά. Δεν το κρύβω από τον λαό μας· νομίζω ότι αυτοί και όλοι οι άλλοι το γνωρίζουν Αυτό. Καταρχάς, υπάρχει η αποσύνδεσή μας με την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική όσον αφορά τη μη επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Το άλλο θέμα είναι η κατάσταση με την Πρίστινα και οι σχέσεις μας μαζί της», τόνισε για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Σέρβος πρόεδρος.
«Τα δύο μεγαλύτερα εμπόδια για εμάς αυτή τη στιγμή είναι το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας», κατέληξε ο Σέρβος ηγέτης.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος τόνισε ότι η ανεξάρτητη θέση της Σερβίας και η άρνηση να ενταχθεί στην πολιτική κυρώσεων κατά της Ρωσίας επέτρεψαν στη δημοκρατία να ενισχύσει τη φήμη της ως ελεύθερης και ανεξάρτητης χώρας.
Ο Vucic σημείωσε ότι λόγω της πίεσης στο θέμα των κυρώσεων, η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη και γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.
Υποσχέθηκε να ενημερώσει τους πολίτες όταν η Σερβία βρεθεί σε θέση κατά την οποία δεν θα μπορεί να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης