Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Όσοι συγκρίνουν τη Γάζα με την Ουκρανία ας παρακολουθήσουν την καθημερινή ζωή στο Κίεβο και την Οδησσό

Ρωσία: Όσοι συγκρίνουν τη Γάζα με την Ουκρανία ας παρακολουθήσουν την καθημερινή ζωή στο Κίεβο και την Οδησσό
Με αιχμές προς τις ΗΠΑ τοποθετήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Ρώσος εκπρόσωπος Vasily Nebenzya
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebenzya επεσήμανε τη διαφορά στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά από σχεδόν δύο χρόνια σύγκρουσης και στη Λωρίδα της Γάζας μετά από μόλις τρεις εβδομάδες πολεμικών επιχειρήσεων.
«Φωνάζετε για ζημιές σε πόλεις της Ουκρανίας και για τις υποτιθέμενες αδιάκριτες απεργίες της Ρωσίας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε για ουκρανικές ειδήσεις στο Διαδίκτυο ή να παρακολουθήσετε τηλεόραση - θα δείτε πολλά για εστιατόρια και τη νυχτερινή ζωή στο Κίεβο, την Οδησσό, το Χάρκοβο, το Dnepropetrovsk και άλλα Ουκρανικές πόλεις. Οι κυβερνήσεις και οι δημοτικοί φορείς συνεχίζουν να εργάζονται ως συνήθως σχεδόν παντού. Οι συγκοινωνίες λειτουργούν, τα σχολεία και τα νοσοκομεία λειτουργούν, φυσικά, με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις που υπέστησαν ζημιές από τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας <…>. Και αυτό είναι σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που έχει ως στόχο να σταματήσει τον πόλεμο του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον του λαού του Ντονμπάς», διεμήνυσε προς τους συναδέλφους του κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία.
Επιπλέον, τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί όπλα υψηλής ακρίβειας για να στοχεύσει μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή εγκαταστάσεις υποδομής που συνδέονται με τις στρατιωτικές δυνατότητες του Κιέβου, όπως αποθήκες πυρομαχικών και μέρη όπου αναπτύσσονται ουκρανικά στρατεύματα, μεταμφιεσμένα σε εγκαταστάσεις πολιτικής υποδομής.
«Και τώρα δείτε τι συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία το Ισραήλ προσπαθεί να ισοπεδώσει μόνο τρεις εβδομάδες. Θα δείτε καμένες πόλεις, νοσοκομεία και σχολεία», σημείωσε χαρακτηριστικά επιχειρώντας να καταδείξει τις διαφορές μεταξύ των δύο εμπόλεμων ζωνών.
«Συγκρίνετε αυτές τις δύο πραγματικότητες και αναρωτηθείτε: πόσες φορές έχετε καταδικάσει τη σταθερή εξάλειψη των Παλαιστινίων; Πόσες φορές έχετε συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για αυτό; Έχετε υποστηρίξει ποτέ τουλάχιστον μία έκκληση για κατάπαυση του πυρός; Ξέρουμε την απάντηση πολύ καλά εδώ» συμπλήρωσε με νόημα, αφήνοντα ουσιαστικά σαφείς αιχμές προς την πλευρά της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης