Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόλις μία ημέρα παρέμεινε πάνω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός

Μόλις μία ημέρα παρέμεινε πάνω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός
«Έχασε» το ορόσημο των 2.000 δολαρίων το πολύτιμο μέταλλο
Σχετικά Άρθρα
Η εκρητική άνοδος του αμερικανικού δολαρίου αντιστάθμισε τα οφέλη της ιδιότητας του διαχρονικού «ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου» για τον χρυσό, με αποτέλεσμα να τελειώσει πριν καν αρχίσει το ανοδικό σερί για το πολύτιμο μέταλλο.
Ενδεικτικά, ο δείκτης ICE US Dollar Index (μία ενιαία τιμή έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) «καλπάζει» προς τις 107 μονάδες, ενώ, οι υψηλές αποδόσεις (κοντά στο 5%) στρέφουν τους επενδυτές στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη διήμερη (31/10-1/11) συνεδρίαση της Federal Reserve, με την πλειοψηφία των αναλυτών να μην αναμένουν αύξηση των επιτοκίων.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 11,30 δολάρια ή 0,56% και έκλεισε στα 1.994,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι, τα futures Δεκεμβρίου υποχώρησαν 0,444 δολ. στα 22,952 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός (futures Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 3,649 δολάρια η λίβρα (-0,0095 δολάρια).
Την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός σημείωσε άνοδο συνολικά 0,7% της αξίας του, ενώ από από την έναρξη της ένοπλης σύρραξης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, έχει κερδίσει άνω του 8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης