Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας) στις ΗΠΑ: Εξωγενείς δυνάμεις μετατρέπουν τη Μέση Ανατολή σε αρένα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών

Μήνυμα Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας) στις ΗΠΑ: Εξωγενείς δυνάμεις μετατρέπουν τη Μέση Ανατολή σε αρένα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών
O Lavrov επισήμανε «το απαράδεκτο» των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο συριακό έδαφος
O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Σύρο ομόλογό του Faisal Mekdad συζήτησε την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ειδικότερα, ο Lavrov επισήμανε «το απαράδεκτο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο συριακό έδαφος, οι οποίες έχουν γίνει πιο συχνές εν μέσω των γεγονότων γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας» και «τον κίνδυνο των προσπαθειών εξωτερικών δυνάμεων να μετατρέψουν τη Μέση Ανατολή σε αρένα ξεκαθαρίσματος γεωπολιτικών λογαριασμών».
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι τα αεροσκάφη του έπληξαν υποδομές του συριακού στρατού και εκτοξευτές όλμων, ως απάντηση στις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Συρία προς το Ισραήλ.
Η διευθέτηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή ήταν το θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις όπως και για την συνεργασία στο φόρουμ της ομάδας των χωρών BRICS, στην οποία η Σαουδική Αραβία πρόκειται να ενταχθεί την 1η Ιανουαρίου.
Η Ρωσία, κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου, συντόνισε τις περικοπές παραγωγής με τη Σαουδική Αραβία κατά το προηγούμενο έτος στο πλαίσιο της ομάδας ΟΠΕΚ+, προκειμένου να στηρίξει τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης