Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Εισιτήριο στην Αγία Σοφία για τους ξένους τουρίστες - Τι επικαλείται η Άγκυρα

Τουρκία: Εισιτήριο στην Αγία Σοφία για τους ξένους τουρίστες - Τι επικαλείται η Άγκυρα
Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι στην Αγία Σοφία θα ξεκινήσει η εφαρμογή "ενός σχεδίου διαχείρισης επισκεπτών", από τις 15 Ιανουαρίου 2024
Eισιτήριο θα χρειάζεται να πληρώνουν οι ξένοι τουρίστες στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, από τις 15 Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στο ιστορικό μνημείο.
Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι στην Αγία Σοφία θα ξεκινήσει η εφαρμογή "ενός σχεδίου διαχείρισης επισκεπτών", από τις 15 Ιανουαρίου 2024, επικαλούμενος σύσταση της UNESCO.
Συγκεκριμένα, ο Esroi δήλωσε ότι "εφαρμόζουμε ένα σχέδιο διαχείρισης επισκεπτών στην Αγία Σοφία από τις 15 Ιανουαρίου 2024, μετά από σύσταση της UNESCO.
Η ποιότητα της επίσκεψης και της λατρείας στο τζαμί της Αγίας Σοφίας θα βελτιωθεί. Από τις 15 Ιανουαρίου οι ξένοι επισκέπτες θα χρεώνονται".
Ο Esroi διευκρίνισε πάντως ότι "οι Τούρκοι πολίτες που έρχονται για να πραγματοποιήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα δεν θα χρεώνονται".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης