Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο Αμερικάνων μουσουλμάνων σε Biden: Λεφτά και ψήφος τέλος χωρίς εκεχειρία στη Γάζα

Τελεσίγραφο Αμερικάνων μουσουλμάνων σε Biden: Λεφτά και ψήφος τέλος χωρίς εκεχειρία στη Γάζα
Απειλές για κινητοποίηση εκατομμυρίων ψηφοφόρων να αναστείλουν τις δωρεές τους και να μην ψηφίσουν τον Biden
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν και να τον στηρίξουν οικονομικά, εάν δεν υπάρξει άμεσα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας στέλνουν οι Αμερικάνοι μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του εκλογικού του ακροατηρίου.
Το Εθνικό Μουσουλμανικό Κίνημα των ΗΠΑ προειδοποιεί τον Biden ότι εάν δεν υπάρξει εκεχειρία έως τις 23:00 σήμερα Τρίτη 31/10 το βράδυ τότε θα κινητοποιήσουν εκατομμύρια ψηφοφόρους προκειμένου να αναστείλουν τις δωρεές τους για την εκστρατεία επανεκλογής του Biden και να μην τον ψηφίσουν στις προεδρικές του 2024.
Σε αυτό το πλαίσιο τον καλούν να ασκήσει την επιρροή του προς το Ισραήλ για την άμεση κατάπαυση του πυρός.
Σε ανοιχτή τους επιστολή, που τιτλοφορείται «Τελεσίγραφο Εκεχειρίας 2023», οι μουσουλμάνοι ηγέτες δεσμεύονται να κινητοποιήσουν μουσουλμάνους ψηφοφόρους για να «μην υποστηρίξουν ούτε ψηφίσουν υποψήφιο ο οποίος στηρίζει την ισραηλινή επίθεση εις βάρος του παλαιστινιακού λαού».
«Η ακλόνητη στήριξη της κυβέρνησής σας, η οποία περιλαμβάνει χρηματοδότηση και εξοπλισμό, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διαιώνιση της βίας που προκαλεί ανθρώπινες απώλειες και έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, οι οποίοι στο παρελθόν σας είχαν εμπιστοσύνη», αναφέρεται στην επιστολή - τελεσίγραφο.
Σημειώνεται πάντως πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu έχει διαμηνύσει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε εκεχειρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης