Τελευταία Νέα
Διεθνή

O χρυσός κατατρόπωσε ομόλογα των ΗΠΑ, παραμένει πίσω από το Bitcoin - Εκτοξεύεται η ζήτηση για τα ασφαλή καταφύγια

O χρυσός κατατρόπωσε ομόλογα των ΗΠΑ, παραμένει πίσω από το Bitcoin - Εκτοξεύεται η ζήτηση για τα ασφαλή καταφύγια
Η ζήτηση για τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια έχει εκτοξευθεί λόγω του πολέμου Ισραήλ και Hamas
Σχετικά Άρθρα
Στον δρόμο για τον καλύτερο μήνα από τον Νοέμβριο του 2022 οδεύει ο χρυσός, με τη ζήτηση για τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια» να αυξάνεται λόγω των ανησυχιών για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Hamas.
Ειδικότερα, οι τιμές spot για το πολύτιμο μέταλλο έχουν αυξηθεί κατά 8% από τα τέλη Σεπτεμβρίου και διαπραγματεύονται σε σχεδόν 2.007 δολάρια ανά ουγγιά.
Οι τιμές των ράβδων έχουν αυξηθεί από την πρώτη επίθεση της Hamas κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι ανησυχίες της Wall Street για τη σύγκρουση αυτή έχουν ενισχύσει τα ασφαλή καταφύγια, που τείνουν να διατηρούν σταθερές τιμές σε περιόδους γεωπολιτικής αβεβαιότητας.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, ο χρυσός έχει κατατροπώσει αντιπάλους χαμηλού κινδύνου, όπως το δολάριο ΗΠΑ, που βρίσκεται σε ρυθμό πτώσης σχεδόν 1%, και τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα, που εξακολουθούν να υποφέρουν από ένα από τα χειρότερα κραχ στην ιστορία της αγοράς.
Ωστόσο, ο χρυσός παραμένει πίσω από το bitcoin. Το token, το οποίο ορισμένοι «ταύροι» των κρυπτονομισμάτων βλέπουν ως μια ψηφιακή εναλλακτική του χρυσού, είδε την αξία του να εκτοξεύεται κατά περισσότερο από 25% τον Οκτώβριο, κάνοντας άλμα χάρη στην αισιοδοξία των επενδυτών ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα εγκρίνουν σύντομα ένα spot bitcoin ETF.

Οι κεντρικές τράπεζες

Εκτός του ότι απολαμβάνει νέα προσοχή ως ασφαλές καταφύγιο, ο χρυσός σημείωσε ράλι πρόσφατα λόγω των κεντρικών τραπεζών που συσσωρεύουν ράβδους σε μια προσπάθεια να μειώσουν την εξάρτησή τους από το δολάριο, σύμφωνα με τους αναλυτές.
«Η ζήτηση χρυσού είναι υγιής αυτό το τρίμηνο, σε σύγκριση με τον πενταετή μέσο όρο της», δήλωσε η Louise Street από το World Gold Council, καθώς ο όμιλος δημοσίευσε την τριμηνιαία έκθεσή του. «Όσον αφορά το μέλλον, με τις γεωπολιτικές εντάσεις σε άνοδο και την προσδοκία για συνεχιζόμενη ισχυρή αγορά από τις κεντρικές τράπεζες, η ζήτηση χρυσού μπορεί να εκπλήξει προς τα πάνω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης