Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Σενάριο Ισραήλ για εκτοπισμό των Παλαιστινίων της Γάζας… στην Αίγυπτο

Associated Press: Σενάριο Ισραήλ για εκτοπισμό των Παλαιστινίων της Γάζας… στην Αίγυπτο
Το σχέδιο αποκλείει επίσης τη μεταφορά της Λωρίδας της Γάζας στον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής ή την υποστήριξη της δημιουργίας νέας κυβέρνησης στον παλαιστινιακό θύλακα
Σχετικά Άρθρα
Στην παραδοχή ότι υπήρξε σενάριο για την επανεγκατάσταση των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας στην Αίγυπτο, και συγκεκριμένα στην Χερσόνησο του Σινά προχώρησε το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Associated Press.
«Το Ισραήλ παραδέχτηκε... ότι ένα από τα υπουργεία του έχει συντάξει... πρόταση για τη μεταφορά των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στην Αίγυπτο στη χερσόνησο του Σινά», αναφέρει το πρακτορείο.
Όπως αναφέρεται, το έγγραφο αυτό συντάχθηκε στις 13 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu αντιμετώπισε το έγγραφο του υπουργείου Πληροφοριών ως υποθετικό σχέδιο.
Ισραηλινός αξιωματούχος υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξαν ουσιαστικές συζητήσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας για το έγγραφο.
Το σχέδιο αποκλείει επίσης τη μεταφορά της Λωρίδας της Γάζας στον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής ή την υποστήριξη της δημιουργίας νέας κυβέρνησης στον παλαιστινιακό θύλακα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Δυσαρέσκεια

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ύπαρξη του σχεδίου αυτού προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Παλαιστίνη.
Εκπρόσωπος του προέδρου των Παλαιστινίων, Mahmoud Abbas, είπε πως η Παλαιστινιακή Αρχή αντιτίθεται στη μετακίνηση του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας οπουδήποτε και περιέγραψε το σχέδιο ως κόκκινη γραμμή που δεν θα επιτραπεί να ξεπεραστεί.

Δημοσίευμα των FT

Σημειώνεται πως δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu επιχείρησε να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να ασκήσουν πίεση στην Αίγυπτο για να δεχθεί πρόσφυγες από τη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως απάντηση στις δυτικές πιέσεις, η Αίγυπτος απείλησε να στείλει πρόσφυγες από τη Γάζα σε χώρες της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης