Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enria (SSM): Αργή η μεταρρύθμιση των τραπεζών – Να κοπούν οι δεσμοί με τη Ρωσία

Enria (SSM): Αργή η μεταρρύθμιση των τραπεζών – Να κοπούν οι δεσμοί με τη Ρωσία
«Το ιστορικό των επιτευγμάτων μας είναι ανάμεικτο»
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συνεχίζει να πιέζει τις τράπεζες να χαλαρώσουν τους δεσμούς με τη Ρωσία, αλλά γνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο να εξασφαλίσει τη σχετική έγκριση από τη Μόσχα, δήλωσε ο επικεφαλής του SSM, Andrea Enria.
Σε συνέντευξη στους Financial Times που δημοσιεύθηκε σήμερα 30/10, ανέφερε: «Συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση στις τράπεζες για μείωση των δραστηριοτήτων και πιθανή έξοδο. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν νομικοί περιορισμοί και ότι, για να βγουν από τις επιχειρήσεις (στη ρωσική αγορά), πρέπει να βρουν κατάλληλους αγοραστές και να λάβουν έγκριση από τις τοπικές αρχές στη Ρωσία, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο».
Την ίδια στιγμή, σχολίασε πως η ΕΚΤ έχει καταγράψει «απογοητευτικά αργή» πρόοδο στην αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων σε κάποιες από τις τράπεζες που εποπτεύει, ενώ πρόσθεσε: «Το ιστορικό των επιτευγμάτων μας είναι ανάμεικτο. Είχαμε κάποια επιτυχία στο να αποκαταστήσουμε προβλήματα και να κάνουμε αλλαγές στη διοίκηση, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, η πρόοδος ήταν απογοητευτικά αργή».
Επίσης, προειδοποίησε πως ο κατακερματισμός του τραπεζικού συστήματος στην ζώνη του ευρώ είναι μια «ρωγμή» η οποία αυξάνει την ευαλωτότητα και τα κόστη.
«Αν υπάρξει ένα σοκ σε ένα τμήμα της τραπεζικής ένωσης, ο τραπεζικός τομέας δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο καλά θα έπρεπε για την απορρόφηση του σοκ με την απορρόφηση των απωλειών σε μια χώρα μέσω των κερδών σε μια άλλη», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης