Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Putin για τη Γάζα: Πίσω από τις σφαγές των Παλαιστίνιων βρίσκονται οι αμερικανικές ελίτ και οι δορυφόροι τους

Παρέμβαση Putin για τη Γάζα: Πίσω από τις σφαγές των Παλαιστίνιων βρίσκονται οι αμερικανικές ελίτ και οι δορυφόροι τους
«Η Ουάσιγκτον θέλει να περιορίσει και να αποσταθεροποιήσει τους ανταγωνιστές της χρησιμοποιώντας το χάος» εκτιμάει ο Ρώσος πρόεδρος
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τοποθέτηθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin για τα τις δραματικές εξελίξεις στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι «στη Μέση Ανατολή, αντί να τιμωρούν τους τρομοκράτες, άρχισαν να εκδικούνται την αρχή της συλλογικής ευθύνης».
Ο Ρώσος ηγέτης εξαπέλυσε βέλη τόσο κατά των ΗΠΑ, όσο και κατά των συμμάχων τους στην περιοχή του Ισραήλ, καθώς τα δύο κράτη «προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την κατάσταση σε αυτή την περιοχή για να δημιουργήσουν διάσπαση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ψεμάτων, προκλήσεων και επιθετικότητας.».
«Όταν κοιτάς ματωμένα, νεκρά παιδιά, τα βάσανα των ηλικιωμένων, τον θάνατο των γιατρών, οι γροθιές σου σφίγγονται, αλλά τα συναισθήματα είναι απαράδεκτα» πρόσθεσε ο Putin αναφορικά με την ανθρωπιστική φιάσταση της σύγκρουσης στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Hamas.
Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος απέδωσε σαφείς ευθύνες για αυτή την κατάσταση, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι αμερικανικές ελίτ και οι δορυφόροι τους είναι οι κύριοι ωφελούμενοι της παγκόσμιας αστάθειας».
Όπως σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης, η Ουάσιγκτον θέλει να περιορίσει και να αποσταθεροποιήσει τους ανταγωνιστές της χρησιμοποιώντας το χάος.
Αυτό ισχύει, υποστήριξε, και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες δυσφημούν όσους είναι έτοιμοι να σταματήσουν την αιματοχυσία.
«Ακόμη και ο ΟΗΕ διώκεται» προσέθεσε με νόημα.
Ενώ ενέταξε την σύγκρουση στη Μέση Ανατολή σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο, εξηγώντας ότι «ο αμερικανικός κόσμος με μία ηγεμονική δύναμη καταρρέει και σταδιακά γίνεται παρελθόν, αλλά τα κράτη δεν θέλουν να συμφωνήσουν σε αυτό».
Ταυτόχρονα, ο Putin τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε προσωπικό συμφέρον ή διπρόσωπη διπλμωατία στη θέση της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή
«Το κλειδί για τη λύση είναι η δημιουργία ενός πλήρους παλαιστινιακού κράτους» κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Για τα επεισόδια στο αεροδρόμιο του Dagestan

Αναφορικά με τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά την άφιξη Ισραηλινού αεροσκάφουςστο αεροδρόμιο Makhachkala του Dagestan, όπου Ρώσοι μουσουλμάνοι που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ κατά του Ισραήλ, ο Ρώσος πρόεδρος «έδειξε» την πλευρά του Κιέβου.
Ειδικότερα, επεσήμανε πως η αναταραχή που σημειώθηκε προκλήθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων από την Ουκρανία και μάλιστα με τη συμβολή δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο Κίεβο γνωρίζουν τι σημαίνουν οι πράξεις τους, υποκινώντας πογκρόμ στη Ρωσία» δήλωσε για το θέμα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ουκρανία.
Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος έσπευσε να ξεκαθαρίσει, πως με τη σειρά τους οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου πρέπει να ενεργήσουν αποφασιστικά για την προστασία του συντάγματος της χώρας.
Για το λόγο αυτό, ο Putin έκανε γνωστό πως έδωσε εντολή στους αρχηγούς των περιφερειών και των δυνάμεων ασφαλείας «να ενεργήσουν έγκαιρα για την προστασία της δι-εθνοτικής και διαθρησκευτικής αρμονίας.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης