Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Sunak απέπεμψε μέλος της κυβέρνησης που ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μ. Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Sunak απέπεμψε μέλος της κυβέρνησης που ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Πολιτική αναταραχή προκάλεσαν στο Λονδίνο οι δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου των Τόρηδων
Ο Rishi Sunak απέλυσε μέλος της κυβέρνησης αφότου αυτός ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρώην Κοινοβουλευτικός Ιδιωτικός Γραμματέας της Υπουργού Επιστημών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας Michelle Donelan, ο βουλευτής των Τόρις, Paul Bristow, είπε: «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς αυτό κάνει το Ισραήλ πιο ασφαλές ή πράγματι κάνει οτιδήποτε καλύτερο».
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε: «Ζητήθηκε από τον Paul Bristow να εγκαταλείψει τη θέση του στην κυβέρνηση μετά από σχόλια που δεν συνάδουν με τις αρχές της συλλογικής ευθύνης».
Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης είναι «πορείες μίσους».
Η Suella Braverman είπε ότι δεν θα διστάσει να αλλάξει τους νόμους για την τρομοκρατία «εάν υπάρχει ανάγκη» προκειμένου να καταπολεμηθούν «τα απεχθή κακόβουλα στοιχεία» μετά από περιστατικά στη χθεσινή μαζική διαδήλωση όπου ακούστηκαν διαδηλωτές που φώναζαν «για τη διαγραφή του Ισραήλ».
Η κ. Braverman επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια «αυξανόμενη» τρομοκρατική απειλή ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης Ισραήλ-Hamas, αλλά είπε ότι το εθνικό επίπεδο τρομοκρατικής απειλής δεν θα αυξηθεί επί του παρόντος από σημαντικό, που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πιθανή, σε σοβαρό, που σημαίνει ότι κρίνεται πολύ πιθανό.
Τα σχόλια της έγιναν αφότου ο Rishi Sunak προήδρευσε έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra με υπουργούς, αστυνομία και αξιωματούχους ασφαλείας για να αξιολογήσουν την απειλή από την εγχώρια τρομοκρατία και τις μυστικές υπηρεσίες ότι «Ιρανοί πράκτορες μπορεί να δημιουργούν αναταραχή στη Βρετανία πυροδοτώντας διαδηλώσεις υπέρ της Γάζας» αναφέρει η Telegraph.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης