Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν για τις επιθέσεις στις αμερικανικές βάσεις: Ό,τι σπέρνετε θερίζετε - Αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών σας τα χτυπήματα

Ιράν για τις επιθέσεις στις αμερικανικές βάσεις: Ό,τι σπέρνετε θερίζετε - Αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών σας τα χτυπήματα
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου εξωτερικών προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες να «σταματήσουν» να υποστηρίζουν το Ισραήλ
Το Ιράν δήλωσε διά του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ του τη Δευτέρα (30/10) ότι οι επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και αλλού στην ευρύτερη περιοχή ήταν αποτέλεσμα «λανθασμένων αμερικανικών πολιτικών», συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης προς το Ισραήλ στον πόλεμο του εναντίον της Hamas
Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και οι ένοπλοι της Hamas διέσχισαν τα σύνορα της Γάζας, σκοτώνοντας 1.400 ανθρώπους και συνέλαβαν 239 ομήρους, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Το Ισραήλ ως απάντηση εξαπέλυσε μια μαραζόμενη εκστρατεία βομβαρδισμών κατά της Λωρίδας της Γάζας που διοικείται από τη Hamas, η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζες έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει 8.306 ανθρώπους.
«Η επίθεση στις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, ειδικά στο Ιράκ, είναι αποτέλεσμα λανθασμένων αμερικανικών πολιτικών στην περιοχή, τις οποίες ελπίζουμε ότι θα διορθώσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Nasser Kanaani.
Ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας πρόσθεσε, ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ομάδες ενάντια στην «παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή και αντιτίθενται σοβαρά στην αμερικανική υποστήριξη για τα εγκλήματα του Σιωνιστικού καθεστώτος [Ισραήλ].»
«Θερίζετε ό,τι σπέρνετε», τόνισε με νόημα, προτρέποντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να «σταματήσουν» να υποστηρίζουν το Ισραήλ.
Σημείωνεται ότι Το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τη Hamas οικονομικά και στρατιωτικά, χαιρέτισε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου ως «επιτυχία», αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.
Μάλιστα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ιρανικού στρατού Mohammad Bagheri έκανε γνωστό ότι η Hamas «είναι έτοιμη για ισραηλινή χερσαία επίθεση».
Νωρίτερα τη Δευτέρα, περίπου 200 διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων Ιρανών Εβραίων, συγκεντρώθηκαν σε μια συναγωγή στην Τεχεράνη καλώντας σε κατάπαυση του πυρός και καταδικάζοντας «τη σφαγή παιδιών, γυναικών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων».
Το Ιράν έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για την επέκταση του πολέμου Hamas - Ισραήλ σε άλλα μέρη της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι «διευκολύνει ενεργά» επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.
Σε αυτή την κατεύθυνση, την Πέμπτη, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε δύο εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούνται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και τις προσκείμενές του ομάδες.
Ο Πρόεδρος Ebrahim Raisi απάντησε τότε, ότι το Ιράν θεωρεί «υποχρέωσή του να υποστηρίξει τις ομάδες αντίστασης», αλλά επέμεινε ότι «είναι ανεξάρτητες στη γνώμη, τις αποφάσεις και τη δράση τους».
Συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ και περίπου 900 στη Συρία ως μέρος των προσπαθειών να αποτρέψουν την επανενίσχυση του ISIS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης