Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα διαφορετικό θύμα: Το «ηρωικό»... ποντίκι της Ρωσίας που καβάλησε UAV Καμικάζι χτύπησε σε ουκρανικό καταφύγιο (βίντεο)

Ένα διαφορετικό θύμα: Το «ηρωικό»... ποντίκι της Ρωσίας που καβάλησε UAV Καμικάζι χτύπησε σε ουκρανικό καταφύγιο (βίντεο)
Πρόκειται για μια απίθανη στιγμή στο έπος των περιπλανώμενων πυρομαχικών FPV..
Σε ένα περίεργο περιστατικό στον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ένα ποντίκι σκαρφάλωσε πάνω σε ένα... drone και έμεινε πάνω του μέχρι να χτύπησε έναν ουκρανικό στόχο.
Με τα πλάνα της κάμερας να καταγράφουν όλη τη διάρκεια από την αναρρίχηση του τρωκτικού στο drone μέχρι το χτύπημα, οι Ρώσοι μαχητές έστησαν επίσης ένα μικρό μνημείο για να τιμήσουν το ζώο, προσωποποιώντας τον θάνατό του ως υπηρεσία στον πόλεμο.
Αν και δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς συνέβη το περιστατικό, το μέρος έχει προσδιοριστεί στο νότιο Ντόνετσκ, με βάση διάφορες αναρτήσεις στα ρωσικά κανάλια Telegram.
Πρόκειται για μια απίθανη στιγμή στο έπος των περιπλανώμενων πυρομαχικών FPV..
Είναι ενδιαφέρον ότι τα ζώα είχαν γίνει μέρος της ευρύτερης αφήγησης όταν πολλοί Ρώσοι και Ουκρανοί στρατιώτες φωτογραφήθηκαν με γάτες, είτε υιοθετήθηκαν από μονάδες πρώτης γραμμής είτε διασώθηκαν από ερείπια και συντρίμμια.
Το πλάνα από κάμερα drone που προήλθε για πρώτη φορά στην ομάδα Telegram FTD666 δείχνει ένα ποντίκι στη μύτη ενός κυλινδρικού πυραύλου (RPG). Με βάση το σχήμα και τα μοτίβα περιστροφής των ελίκων, το drone μπορεί να υποτεθεί ότι είναι ένα τετρακόπτερο, δεμένο με το εκρηκτικό για να εμβολίσει τις εχθρικές θέσεις.
Το ποντίκι παραμένει καθισμένο στη μύτη όταν το τετρακόπτερο απογειώνεται και, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να κατέβει, παραμένει στο RPG. Το drone σκαρφαλώνει σε υψόμετρο περίπου 50 μέτρων και πετάει σε απόσταση περίπου επτά έως δέκα χιλιομέτρων πάνω από πεδιάδες για να χτυπήσει τελικά ένα καταφύγιο. Δεν υπάρχουν πλάνα που να δείχνουν το πραγματικό χτύπημα και την έκρηξη.

Σύμβολο του ρωσικού εθνικισμού

Το κανάλι Telegram δημοσίευσε για πρώτη φορά το βίντεο στις 23 Οκτωβρίου, αστειευόμενος ότι το ποντίκι τιμήθηκε με το «Τάγμα του Θάρρους» μετά θάνατον. Δύο μέρες αργότερα, το FTD666 δημοσίευσε ένα άλλο μήνυμα, λέγοντας: «Τα ποντίκια καταστρέφουν πολύ ενεργά τον εξοπλισμό μας».
IMG_20231030_165629_897.jpg

«Μασούν κυριολεκτικά τα πάντα, από κάλτσες (μέχρι) θερμικές συσκευές απεικόνισης», αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο των ζώων στο πεδίο της μάχης.
Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τις κωμικές λήψεις του περιστατικού, με μια καρικατούρα που δημιουργήθηκε ειδικά για να τιμήσει τη συμβολή του ποντικιού. Το έδειχνε να στέκεται πάνω από τη μύτη ή τον γύρο RPG, με τη δημοσίευση που συνόδευε το καρτούν»
20231030_174822.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης