Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Ουκρανικός δάκτυλος ενεπλάκη στα γεγονότα του Dagestan - Δείγμα ενοχής οι ταχύτατες δηλώσεις Zelensky

Zakharova (Ρωσία): Ουκρανικός δάκτυλος ενεπλάκη στα γεγονότα του Dagestan - Δείγμα ενοχής οι ταχύτατες δηλώσεις Zelensky
«Η εντατικοποίηση του σαμποτάζ και του ανατρεπτικού έργου των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας κατά της Ρωσίας είναι πλέον προφανής» τονίζει η Zakharova
Κομβικό ρόλο στο «καταστροφικό συμβάν» στο αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα στον Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας έπαιξε το καθεστώς του Κιέβου, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Ο άμεσος και βασικός ρόλος στην υλοποίηση ενός άλλου καταστροφικού γεγονότος ανήκει στο εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου, το οποίο, με τη σειρά του, έδρασε μέσω των χεριών εξωφρενικών ρωσοφοβικών στοιχείων που είχαν εγκατασταθεί εκεί» τόνισε με νόημα η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας.
Μάλιστα, η Zakharova σχολίασε την ταχύτητα της αντίδρασης του Ουκρανού προέδρου ως δείγμα ενοχής.
«Η ταχύτητα των δηλώσεων και των δημοσιεύσεων του [Ουκρανού Προέδρου] Volodymyr Zelensky, καθώς και το περιεχόμενό τους, είναι άμεση απόδειξη ότι η επίθεση δολιοφθοράς στα μέσα ενημέρωσης που διέπραξαν οι ειδικές υπηρεσίες του Κιέβου ήταν συντονισμένη. Είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι ότι οι πόροι που που συνήθιζε να καλεί σε ταραχές συνδέονται με τον Ilya Ponomaryov [ορισμένος ως ξένος πράκτορας στη Ρωσία], ο οποίος είχε δηλώσει επανειλημμένα και προκλητικά την επιθυμία του να βλάψει τη Ρωσική Ομοσπονδία» υποστήριξε.
Επιπλέον, η Zakharova υπογράμμισε ότι οι μαζικές ταραχές στο Dagestan είναι το αποτέλεσμα «μιας πρόκλησης που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από έξω και είχε στόχο να υπονομεύσει την αρμονική ανάπτυξη και την εθνική ενότητα του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
«Εμπνεύστηκαν από εκείνους που είχαν ήδη καταφύγει επανειλημμένα σε κατάφωρα εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές μεθόδους προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Ρωσία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.
«Η εντατικοποίηση του σαμποτάζ και του ανατρεπτικού έργου των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας κατά της Ρωσίας είναι πλέον προφανής. Το καθεστώς του Κιέβου ενδιαφέρεται τώρα περισσότερο από ποτέ να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη Ρωσία και να την απαξιώσει στη διεθνή σκηνή, καθώς η προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην κρίση γύρω από την Ουκρανία ξεθωριάζει», συμπλήρωσε η διπλωμάτης.
Στο καταληκτικό της σχόλιο για την εν γένει κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η Zakharova ξεκαθάρισε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης της Μέσης Ανατολής, με όρους αμοιβαίου σεβασμού με όλες τις χώρες της περιοχής, καθώς επιδιώκει να επιλύσει διαφορές και συγκρούσεις επί τη βάσει του πολιτισμένου διαλόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης