Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Welt: Οικονομική αυτοκρατορία 700 εκατ. δολαρίων έχει η Hamas - Περιλαμβάνει 40 εταιρείες, λογαριασμούς σε Τουρκία

Αποκάλυψη Welt: Οικονομική αυτοκρατορία 700 εκατ. δολαρίων έχει η Hamas - Περιλαμβάνει 40 εταιρείες, λογαριασμούς σε Τουρκία
Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα, η ηγεσία της Hamas έχει πρόσβαση σε δεκάδες λογαριασμούς σε τουρκικές τράπεζες -όπως οι Türkiye Finans, Albaraka, Kuveyt Türk, Vakif Katilim και η κρατική τράπεζα Ziraat Katilim- που διατηρούνται σε ευρώ και δολάρια ΗΠΑ, ενώ για τη μεταφορά των χρημάτων για λογαριασμό τουρκικών υποκαταστημάτων χρησιμοποιούνται γερμανικές τράπεζες
Έγγραφα που επικαλείται η Welt (Welt am Sontag) φέρεται να δείχνουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση της Hamas διατηρεί ένα τεράστιο δίκτυο εταιρειών με τους ηγέτες της να κάνουν... dolce vita με τα χρήματα που αποσπούν.
Το άρθρο της ανταποκρίτριας της εφημερίδας στη Μέση Ανατολή, με τίτλο «Τα μυστικά κονδύλια της Hamas» αναφέρει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολαρίων των τραπεζικών λογαριασμών της Hamas αντί να αξιοποιούνται για την ανακούφιση των Παλαιστινίων, χρησιμοποιούνται για τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ αλλά και τον πολυτελή τρόπο ζωής των ηγετών της στο εξωτερικό.
H αρθρογράφος επικαλείται πληροφορίες από πρώην ανώτερο Iσραηλινό αξιωματούχο πληροφοριών ο οποίος ερευνά τις χρηματοοικονομικές ροές τρομοκρατικών οργανώσεων, και σύμφωνα με τον οποίο οι ηγέτες της Hamas έχουν δημιουργήσει μια οικονομική αυτοκρατορία έξω από τη Λωρίδα της Γάζας συνολικής αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει περί τις 30-40 εταιρείες από τον κατασκευαστικό κλάδο και τις επιχειρήσεις ακινήτων υπό τον έλεγχο της Hamas, οι οποίες βρίσκονται στην Τουρκία, το Κατάρ, την Αλγερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Σουδάν, και αποτελούν το «χρυσό δίχτυ ασφαλείας για την ηγεσία της Hamas και τις οικογένειές τους», μεταξύ των οποίων οι Ismail Haniyeh, Khaled Mashaal και Saleh al-Arouri.
Επίσης, σύμφωνα με άλλα απόρρητα έγγραφα που περιήλθαν στην Welt am Sonntag, η ηγεσία της Hamas έχει πρόσβαση σε δεκάδες λογαριασμούς σε τουρκικές τράπεζες -όπως οι Türkiye Finans, Albaraka, Kuveyt Türk, Vakif Katilim και η κρατική τράπεζα Ziraat Katilim- που διατηρούνται σε ευρώ και δολάρια ΗΠΑ, ενώ για τη μεταφορά των χρημάτων για λογαριασμό τουρκικών υποκαταστημάτων χρησιμοποιούνται γερμανικές τράπεζες όπως η Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank στο Ντίσελντορφ, η Unicredit Bank στο Μόναχο, καθώς και τα υποκαταστήματα της Deutsche Bank, της Commerzbank και της Citibank Europe στη Φρανκφούρτη.
«Είναι κοινό μυστικό ότι η Τουρκία είναι η δεύτερη πατρίδα των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Hamas», σχολιάζει η ανταποκρίτρια.
Καταγραφή1111111111.JPG
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης